Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Galette met aardbeien en rabarber

door | 12 augustus 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Lente/Zomer
Samen bakken en nadien gezellig bijkletsen met een yummy stukske Galette met aardbeien-rabarber vulling. Dat is Koken onder Foodies ook!
Lizzylizzblog

Enige tijd geleden trok ik richting mijn geboortestad Gent, meer bepaald naar Heusden. Bij de immer sympathieke Veronique van Gattoo’s. Veronique had gekozen voor een eenvoudig taartje en dat was slim gezien. Ik ben immers een beginnende bakker en hoewel ik verzot ben op verfijnde patisserie en prachtige taartjes, besef ik maar al te goed dat ik meer een kookmadam ben.

En weet je wat, dat komt vooral omdat ik het niet zo nauw neem met het afmeten/afwegen van ingrediënten. Bij koken vormt dat geen probleem maar ho ho ho wat ik wel weet is dat je bij bakken alles tot op de gram juist moet afwegen.

Enkele tips van Veronique voor het bakken van deze aardbeien-rabarber galette:

• zoveel heerlijker met fruit van eigen kweek;

• maak het deeg de dag voordien zodat het een nachtje kan rusten in de frigo (en dan kan je na het eten van je stuk taart nog even een wandeling buiten maken 😜);

• gebruik wat maïzena zodat de vulling niet te loperig wordt;

• serveer met een bolletje vanille ijs.

Galette met aardbeien en rabarber

Course: Zoet
Personen

6

personen

Een heerlijke Galette gevuld met aardbeien en rabarber. Wil jij een stukje proeven?

INGREDIËNTEN

  • Voor de vulling: 250 gr verse zoete aardbeien – 250 gr bittere rabarber – 90 gr fijne suiker – 1 citroen – kardemom – 3 EL maïzena

  • Voor het deeg: 150 gr bloem – 25 gr fijne suiker – 75 gr gezouten boter (koelkast temperatuur) – een snuifje grof zeezout – 100 gr roomkaas volle plattekaas of halfvolle verse kaas (koelkast temperatuur) – 2 EL ijskoud water

  • Voor de afwerking: 1 ei – wat melk – wat grof zeezout en wat ruwe rietsuiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng bloem, suiker en zout in een kom. Snij de koude boter in stukjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Kneed alles tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de roomkaas toe en roer met een vork tot het deeg weer kruimelig wordt. Beetje per beetje het ijskoude water toevoegen onder voortdurend kneden, tot je een mooie deegbal bekomt. Deze mag je in plastiekfolie wikkelen en een nachtje in de frigo laten rusten.
  • Kuis de aardbeien en snij in partjes. Schil de rabarber en snij in reepjes. Meng beide met de suiker, geraspte citroenschil, het sap van een halve citroen. Voeg het kardemom poeder toe en de maïzena. Roer het geheel voorzichtig onder elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en leg de bol op een bebloemd werkvlak. Rol de bol uit met een deegrol in de vorm die je wenst. Wij kozen voor een cirkel. Leg de uitgerolde cirkel op bakpapier op een bakplaat. Smeer er de aardbei-rabarber vulling op uit, zorg dat je voldoende van de rand blijft zodat je die rondom rond naar binnen kan vouwen. Leg nu een kwartiertje in de diepvries. Haal vervolgens uit de vriezer en bestrijk de rand met losgeklopt eigeel. Strooi er wat grof zeezout en ruwe rietsuiker over. Bak gedurende 45 minuten. Laat nadien afkoelen alvorens te serveren.

Kanttekening

  • Recept afkomstig uit “Vruchtentaarten en ander gebak” van Linda Lomelino

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...