Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Semifreddo van Toblerone

door | 13 februari 2023 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Hij kwam zo enthousiast thuis en zei "ik heb een super lekker dessert gemaakt in de kookles". Richting keuken en hij begon er aan. Ik was kei benieuwd!

Een “half bevroren” dessert: deze Semifreddo van Toblerone is een must try!

Hij kwam razend enthousiast thuis van de kookles. Schatje! We hebben een super lekker dessert gemaakt en ik ga dat hier direct eens maken voor jou. Semifreddo, je kan het vergelijken met ijs, ’t is bevroren en het wordt gemaakt op basis van eidooiers, suiker en room. Ik was kei benieuwd natuurlijk.

Semifreddo van Toblerone

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Semifreddo, een dessert op basis van eidooiers, suiker en room. Het lijkt op ijs omdat het ook diepgevroren wordt in de diepvries. Hij maakte het met liefde klaar en ik at het met evenveel liefde op.

Ingrediënten

  • 200 gr Toblerone – 50 ml slagroom – 4 eieren – 80 gr fijne kristalsuiker

  • Voor de frambozencoulis: 150gr diepgevroren frambozen – 3 EL suiker – 3 EL water – 1 citroen

BEREIDINGSWIJZE

  • Hak de Toblerone fijn met een mes. Klop de slagroom stijf. Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers tesamen met de suiker tot een witte massa en roer er vervolgens de fijngehakte Toblerone onder. Spatel er de slagroom onder. Klop nu het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het Toblerone mengsel.
  • Giet het mengsel in de gewenste vormpjes/potjes en zet 2 à 3 uur in de diepvries.
  • Maak de frambozencoulis door de frambozen, de suiker en het water aan de kook te brengen. Mix en duw door een puntzeef. Breng op smaak met een kneep citroensap. Giet de coulis over de semifreddo en verbrokkel er nog Toblerone over.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...