Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Semifreddo van Toblerone

door | 13 februari 2023 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Hij kwam zo enthousiast thuis en zei "ik heb een super lekker dessert gemaakt in de kookles". Richting keuken en hij begon er aan. Ik was kei benieuwd!

Een “half bevroren” dessert: deze Semifreddo van Toblerone is een must try!

Hij kwam razend enthousiast thuis van de kookles. Schatje! We hebben een super lekker dessert gemaakt en ik ga dat hier direct eens maken voor jou. Semifreddo, je kan het vergelijken met ijs, ‘t is bevroren en het wordt gemaakt op basis van eidooiers, suiker en room. Ik was kei benieuwd natuurlijk.

Semifreddo van Toblerone

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Semifreddo, een dessert op basis van eidooiers, suiker en room. Het lijkt op ijs omdat het ook diepgevroren wordt in de diepvries. Hij maakte het met liefde klaar en ik at het met evenveel liefde op.

Ingrediënten

  • 200 gr Toblerone – 50 ml slagroom – 4 eieren – 80 gr fijne kristalsuiker

  • Voor de frambozencoulis: 150gr diepgevroren frambozen – 3 EL suiker – 3 EL water – 1 citroen

BEREIDINGSWIJZE

  • Hak de Toblerone fijn met een mes. Klop de slagroom stijf. Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers tesamen met de suiker tot een witte massa en roer er vervolgens de fijngehakte Toblerone onder. Spatel er de slagroom onder. Klop nu het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het Toblerone mengsel.
  • Giet het mengsel in de gewenste vormpjes/potjes en zet 2 à 3 uur in de diepvries.
  • Maak de frambozencoulis door de frambozen, de suiker en het water aan de kook te brengen. Mix en duw door een puntzeef. Breng op smaak met een kneep citroensap. Giet de coulis over de semifreddo en verbrokkel er nog Toblerone over.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...