Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Semifreddo van Toblerone

door | 13 februari 2023 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Hij kwam zo enthousiast thuis en zei "ik heb een super lekker dessert gemaakt in de kookles". Richting keuken en hij begon er aan. Ik was kei benieuwd!

Een “half bevroren” dessert: deze Semifreddo van Toblerone is een must try!

Hij kwam razend enthousiast thuis van de kookles. Schatje! We hebben een super lekker dessert gemaakt en ik ga dat hier direct eens maken voor jou. Semifreddo, je kan het vergelijken met ijs, ‘t is bevroren en het wordt gemaakt op basis van eidooiers, suiker en room. Ik was kei benieuwd natuurlijk.

Semifreddo van Toblerone

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Semifreddo, een dessert op basis van eidooiers, suiker en room. Het lijkt op ijs omdat het ook diepgevroren wordt in de diepvries. Hij maakte het met liefde klaar en ik at het met evenveel liefde op.

Ingrediënten

  • 200 gr Toblerone – 50 ml slagroom – 4 eieren – 80 gr fijne kristalsuiker

  • Voor de frambozencoulis: 150gr diepgevroren frambozen – 3 EL suiker – 3 EL water – 1 citroen

BEREIDINGSWIJZE

  • Hak de Toblerone fijn met een mes. Klop de slagroom stijf. Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers tesamen met de suiker tot een witte massa en roer er vervolgens de fijngehakte Toblerone onder. Spatel er de slagroom onder. Klop nu het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het Toblerone mengsel.
  • Giet het mengsel in de gewenste vormpjes/potjes en zet 2 à 3 uur in de diepvries.
  • Maak de frambozencoulis door de frambozen, de suiker en het water aan de kook te brengen. Mix en duw door een puntzeef. Breng op smaak met een kneep citroensap. Giet de coulis over de semifreddo en verbrokkel er nog Toblerone over.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 83 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...