Een “half bevroren” dessert: deze Semifreddo van Toblerone is een must try!
Hij kwam razend enthousiast thuis van de kookles. Schatje! We hebben een super lekker dessert gemaakt en ik ga dat hier direct eens maken voor jou. Semifreddo, je kan het vergelijken met ijs, ‘t is bevroren en het wordt gemaakt op basis van eidooiers, suiker en room. Ik was kei benieuwd natuurlijk.
Semifreddo van Toblerone
Course: Zoet4
personenSemifreddo, een dessert op basis van eidooiers, suiker en room. Het lijkt op ijs omdat het ook diepgevroren wordt in de diepvries. Hij maakte het met liefde klaar en ik at het met evenveel liefde op.
Ingrediënten
200 gr Toblerone – 50 ml slagroom – 4 eieren – 80 gr fijne kristalsuiker
Voor de frambozencoulis: 150gr diepgevroren frambozen – 3 EL suiker – 3 EL water – 1 citroen
BEREIDINGSWIJZE
- Hak de Toblerone fijn met een mes. Klop de slagroom stijf. Splits de eieren.
- Klop de eidooiers tesamen met de suiker tot een witte massa en roer er vervolgens de fijngehakte Toblerone onder. Spatel er de slagroom onder. Klop nu het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het Toblerone mengsel.
- Giet het mengsel in de gewenste vormpjes/potjes en zet 2 à 3 uur in de diepvries.
- Maak de frambozencoulis door de frambozen, de suiker en het water aan de kook te brengen. Mix en duw door een puntzeef. Breng op smaak met een kneep citroensap. Giet de coulis over de semifreddo en verbrokkel er nog Toblerone over.
0 reacties