Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tarte Tatin

door | 15 mei 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Een omgekeerde appeltaart. Met lekkere karamelsmaak. Eenvoudig te maken, klaar in minder dan een uurtje. Perfect om nu die keuken in te duiken en deze namiddag een heerlijke Tarte Tatin voor te schotelen aan je gezinsleden en/of vrienden. Fijne zondag!
Lizzylizzblog

Een omgekeerde appeltaart. Met lekkere karamelsmaak. Eenvoudig te maken, klaar in minder dan een uurtje. Perfect om nu die keuken in te duiken en deze namiddag een heerlijke Tarte Tatin voor te schotelen aan je gezinsleden en/of vrienden. Fijne zondag!

Tarte Tatin

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een omgekeerde appeltaart. Met lekkere karamelsmaak. Eenvoudig te maken, klaar in minder dan een uurtje. Perfect om nu die keuken in te duiken en deze namiddag een heerlijke Tarte Tatin voor te schotelen aan je gezinsleden en/of vrienden. Fijne zondag!

INGREDIËNTEN

  • Bladerdeeg: 200 gr patisseriebloem, 100 gr ongezouten boter, 50 l water, een snufje zout (of je kan uiteraard kant-en-klaar bladerdeeg kopen)

  • 6 golden appels & wat extra klontjes boter

  • Kant-en-klare karamelsaus

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 220° C

  • Bereid het bladerdeeg door de patisseriebloem en de boter te kneden en er vervolgens het water en het snuifje zout aan toe te voegen. Ik gebruik hiervoor mijn keukenrobot. Rol tot een bol en laat een half uurtje afkoelen in de frigo.
  • Schil de appels, verwijder de pitjes en snij ze in kwartjes. Giet de karamelsaus uit in je braadpan en rangschik er vervolgens mooi de appels in (neem een pan die je in de oven mag zetten). Vul op met een tweede rij appelkwartjes, zorg er voor dat er geen lege ruimtes zijn. Werk af met de extra klontjes boter bovenop de appels.
  • Haal het bladerdeeg uit de frigo en rol het uit tot een cirkel die net iets groter is dan de omtrek van je braadpan. Doe dit op een “bebloemd” ondervlak zodat het deeg niet gaat aaneenplakken. Bedek de appels met het deeg. Vouw de randen van het vel rondom de appels die langs de rand van de pan liggen. Werk af met poedersuiker. Bak de taart gedurende zo’n 45 minuten.
  • De taart is klaar wanneer de karamel omhoog komt langs de kanten en het deeg gebakken is. Haal ze uit de oven en laat ze een kwartier afkoelen. Plaats een groot bord omgekeerd op de pan en draai ze nu om. De taart is klaar om geserveerd te worden.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...