Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tarte Tatin

door | 15 mei 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Een omgekeerde appeltaart. Met lekkere karamelsmaak. Eenvoudig te maken, klaar in minder dan een uurtje. Perfect om nu die keuken in te duiken en deze namiddag een heerlijke Tarte Tatin voor te schotelen aan je gezinsleden en/of vrienden. Fijne zondag!
Lizzylizzblog

Een omgekeerde appeltaart. Met lekkere karamelsmaak. Eenvoudig te maken, klaar in minder dan een uurtje. Perfect om nu die keuken in te duiken en deze namiddag een heerlijke Tarte Tatin voor te schotelen aan je gezinsleden en/of vrienden. Fijne zondag!

Tarte Tatin

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een omgekeerde appeltaart. Met lekkere karamelsmaak. Eenvoudig te maken, klaar in minder dan een uurtje. Perfect om nu die keuken in te duiken en deze namiddag een heerlijke Tarte Tatin voor te schotelen aan je gezinsleden en/of vrienden. Fijne zondag!

INGREDIËNTEN

  • Bladerdeeg: 200 gr patisseriebloem, 100 gr ongezouten boter, 50 l water, een snufje zout (of je kan uiteraard kant-en-klaar bladerdeeg kopen)

  • 6 golden appels & wat extra klontjes boter

  • Kant-en-klare karamelsaus

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 220° C

  • Bereid het bladerdeeg door de patisseriebloem en de boter te kneden en er vervolgens het water en het snuifje zout aan toe te voegen. Ik gebruik hiervoor mijn keukenrobot. Rol tot een bol en laat een half uurtje afkoelen in de frigo.
  • Schil de appels, verwijder de pitjes en snij ze in kwartjes. Giet de karamelsaus uit in je braadpan en rangschik er vervolgens mooi de appels in (neem een pan die je in de oven mag zetten). Vul op met een tweede rij appelkwartjes, zorg er voor dat er geen lege ruimtes zijn. Werk af met de extra klontjes boter bovenop de appels.
  • Haal het bladerdeeg uit de frigo en rol het uit tot een cirkel die net iets groter is dan de omtrek van je braadpan. Doe dit op een “bebloemd” ondervlak zodat het deeg niet gaat aaneenplakken. Bedek de appels met het deeg. Vouw de randen van het vel rondom de appels die langs de rand van de pan liggen. Werk af met poedersuiker. Bak de taart gedurende zo’n 45 minuten.
  • De taart is klaar wanneer de karamel omhoog komt langs de kanten en het deeg gebakken is. Haal ze uit de oven en laat ze een kwartier afkoelen. Plaats een groot bord omgekeerd op de pan en draai ze nu om. De taart is klaar om geserveerd te worden.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...