Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wycam’s Panna Cotta

door | 27 december 2022 | Zoet

Dessert
Winter
Kerst
Wycam's dat is traditionele Belgische confiserie. Het authentieke recept van de bollen is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Ik maakte een panna cotta met de koffiebollen. Ontdek het hier!
glas gevuld met panna cotta

Kennen jullie Wycam’s? Dat is een Belgisch bedrijf dat al sinds 1946 heerlijk hard suikerwerk produceert op ambachtelijke wijze. Het bordeaux blik borstbollen ken je misschien nog van jouw oma’s snoepkast? Boterbollen, koffiebollen en muntbollen werden later toegevoegd aan het gamma. Het authentieke recept is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie!

Ze vroegen mij om aan de slag te gaan met één van de bollendozen en een originele creatie van Frédéric Van Tricht (denk kaas!), Hannah Van Ongevalle (denk cocktail!), Valériane Gréban of Toon De Klerck (denk patisserie!) te bereiden. De recepten zijn eindejaarsrecepten. Wie immers aan eindejaar denkt, zegt toch automatisch gezellig samen aan tafel zitten. En een eindejaarsdiner is pas compleet als alle buikjes goed gevuld zijn en jouw menu werd afgesloten met een yummy dessert. Ik koos de panna cotta met koffiebollen, een recept van Toon De Klerck. Daar gaan we!

Wycam’s Panna Cotta

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding mousse en crèmes
Personen

8

personen

Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie. Het authentieke recept van de bollen is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Ik maakte een panna cotta met de koffiebollen. Ontdek het hier!

INGREDIËNTEN

  • 7 gelatineblaadjes

  • 200 gr Wycam’s koffiebollen

  • 200 ml water

  • 1L room (40%)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Voeg de koffiebollen toe aan het water en breng zachtjes aan de kook. Blijf met een houten lepel roeren tot je een stroperige karamel krijgt.
  • Blus de karamel met de room. Doe dit geleidelijk aan door de room beetje per beetje toe te voegen en continu te blijven roeren. Zeef vervolgens de koffieroom om stukjes te vermijden. Voeg de geweekte gelatine toe en mix alles glad.
  • Verdeel de panna cotta over 8 glaasjes en laat afkoelen. Laat minimum 3u opstijven in de frigo. Werk af met een toefje slagroom en Wycam’s koffiebolschilfers, gemalen in een vijzel.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...