Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wycam’s Panna Cotta

door | 27 december 2022 | Zoet

Dessert
Winter
Kerst
Wycam's dat is traditionele Belgische confiserie. Het authentieke recept van de bollen is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Ik maakte een panna cotta met de koffiebollen. Ontdek het hier!
glas gevuld met panna cotta

Kennen jullie Wycam’s? Dat is een Belgisch bedrijf dat al sinds 1946 heerlijk hard suikerwerk produceert op ambachtelijke wijze. Het bordeaux blik borstbollen ken je misschien nog van jouw oma’s snoepkast? Boterbollen, koffiebollen en muntbollen werden later toegevoegd aan het gamma. Het authentieke recept is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie!

Ze vroegen mij om aan de slag te gaan met één van de bollendozen en een originele creatie van Frédéric Van Tricht (denk kaas!), Hannah Van Ongevalle (denk cocktail!), Valériane Gréban of Toon De Klerck (denk patisserie!) te bereiden. De recepten zijn eindejaarsrecepten. Wie immers aan eindejaar denkt, zegt toch automatisch gezellig samen aan tafel zitten. En een eindejaarsdiner is pas compleet als alle buikjes goed gevuld zijn en jouw menu werd afgesloten met een yummy dessert. Ik koos de panna cotta met koffiebollen, een recept van Toon De Klerck. Daar gaan we!

Wycam’s Panna Cotta

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding mousse en crèmes
Personen

8

personen

Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie. Het authentieke recept van de bollen is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Ik maakte een panna cotta met de koffiebollen. Ontdek het hier!

INGREDIËNTEN

  • 7 gelatineblaadjes

  • 200 gr Wycam’s koffiebollen

  • 200 ml water

  • 1L room (40%)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Voeg de koffiebollen toe aan het water en breng zachtjes aan de kook. Blijf met een houten lepel roeren tot je een stroperige karamel krijgt.
  • Blus de karamel met de room. Doe dit geleidelijk aan door de room beetje per beetje toe te voegen en continu te blijven roeren. Zeef vervolgens de koffieroom om stukjes te vermijden. Voeg de geweekte gelatine toe en mix alles glad.
  • Verdeel de panna cotta over 8 glaasjes en laat afkoelen. Laat minimum 3u opstijven in de frigo. Werk af met een toefje slagroom en Wycam’s koffiebolschilfers, gemalen in een vijzel.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...