Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wycam’s Panna Cotta

door | 27 december 2022 | Zoet

Dessert
Winter
Kerst
Wycam's dat is traditionele Belgische confiserie. Het authentieke recept van de bollen is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Ik maakte een panna cotta met de koffiebollen. Ontdek het hier!
glas gevuld met panna cotta

Kennen jullie Wycam’s? Dat is een Belgisch bedrijf dat al sinds 1946 heerlijk hard suikerwerk produceert op ambachtelijke wijze. Het bordeaux blik borstbollen ken je misschien nog van jouw oma’s snoepkast? Boterbollen, koffiebollen en muntbollen werden later toegevoegd aan het gamma. Het authentieke recept is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie!

Ze vroegen mij om aan de slag te gaan met één van de bollendozen en een originele creatie van Frédéric Van Tricht (denk kaas!), Hannah Van Ongevalle (denk cocktail!), Valériane Gréban of Toon De Klerck (denk patisserie!) te bereiden. De recepten zijn eindejaarsrecepten. Wie immers aan eindejaar denkt, zegt toch automatisch gezellig samen aan tafel zitten. En een eindejaarsdiner is pas compleet als alle buikjes goed gevuld zijn en jouw menu werd afgesloten met een yummy dessert. Ik koos de panna cotta met koffiebollen, een recept van Toon De Klerck. Daar gaan we!

Wycam’s Panna Cotta

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding mousse en crèmes
Personen

8

personen

Wycam’s dat is traditionele Belgische confiserie. Het authentieke recept van de bollen is nog steeds een goed bewaard geheim. De alom bekende blikken zijn nog steeds dezelfde. Ik maakte een panna cotta met de koffiebollen. Ontdek het hier!

INGREDIËNTEN

  • 7 gelatineblaadjes

  • 200 gr Wycam’s koffiebollen

  • 200 ml water

  • 1L room (40%)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Voeg de koffiebollen toe aan het water en breng zachtjes aan de kook. Blijf met een houten lepel roeren tot je een stroperige karamel krijgt.
  • Blus de karamel met de room. Doe dit geleidelijk aan door de room beetje per beetje toe te voegen en continu te blijven roeren. Zeef vervolgens de koffieroom om stukjes te vermijden. Voeg de geweekte gelatine toe en mix alles glad.
  • Verdeel de panna cotta over 8 glaasjes en laat afkoelen. Laat minimum 3u opstijven in de frigo. Werk af met een toefje slagroom en Wycam’s koffiebolschilfers, gemalen in een vijzel.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...