Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Granola met verse kaas en bananen compote

door | 9 januari 2023 | Ontbijt, Zoet ontbijt

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren deed ik vandaag met verse kaas (0% vet) en bananen compote. Heerlijk!

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola.

Ik bak deze in de pan, niet in de oven. neemt ongeveer zo’n 20 minuten in beslag en je moet gewoon regelmatig roeren zodat de granen niet aanbakken. Ik begin met havermoutvlokken, gepofte quinoa en gepofte spelt. Samen opwarmen (laag vuurtje) met wat kokosbloesemolie. Vervolgens voeg ik lijnzaad en cashewnoten toe. Beetje vloeibare honing mag er ook bij. Afwerken deed ik deze keer met gedroogde ananas en kokosnootschilfers. Zijn twee favoriete smaken!

De verse kaas 0% vet van Campina is heerlijk smeuïg en zacht van smaak. Ik vind deze echt lekker om te combineren met granola en vers fruit. Met een banaan maakte ik bananen compote. En ik moet zeggen… wauw-kes! Hoe lekker is dit zeg… de volgende keer verdubbel ik mijn portie want die gaat hier niet lang in de koelkast blijven staan. Dat weet ik nu al. Probeer jij hem eens uit en laat je me weten wat je er van vindt?

Granola met verse kaas en bananen compote

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
Kilogram

1

kg

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren deed ik vandaag met verse kaas (0% vet) en bananen compote. Heerlijk!

INGREDIËNTEN

  • Huisgemaakte granola

  • Verse kaas (0% vet)

  • Voor de compote: 150 ml water, 200 gr fijne suiker, 2 vanillestokjes, 1 citroen, 1 appelsien, 1 kg bananen

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng het water, de suiker, de zaadjes van de vanillestokjes en een beetje rasp van de appelsien aan de kook (opgelet, niet karamelliseren).
  • Laat afkoelen tot 60 gr C en voeg dan het sap van de citroen, 2 eetlepels sap van de appelsien en de in brunoise (blokjes) gesneden bananen toe.
  • Laat afkoelen en bewaar in de frigo. De compote is op zo’n best na een nachtje in de frigo te hebben gestaan. 

KANTTEKENING

  • Ik ontwikkelde dit recept voor een samenwerking met Campina.

0 reacties

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Zoete aardappel pancakes

Zoete aardappel pancakes

Pancakes van zoete aardappel: een onweerstaanbare ochtendverwennerij. Luchtige pancakes versierd met een toefje verse volle kaas, knapperige geroosterde amandelschilfers en verfrissende appelsienpartjes. Herlees deze zin nog eens en geef toe, het water komt je toch in...

Havermoutpap met banaan, chocolade en verse munt

Havermoutpap met banaan, chocolade en verse munt

Havermoutpap is lekker gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. We proberen hier thuis zo veel mogelijk af te wisselen in het soort ontbijt dat we nuttigen. Het ontbijt overslaan, dat doen we niet, we hechten veel belang aan dit gezellig tafelmoment samen. Het...