Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Granola met verse kaas en bananen compote

door | 9 januari 2023 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren deed ik vandaag met verse kaas (0% vet) en bananen compote. Heerlijk!
granola met bananencompote

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola.

Ik bak deze in de pan, niet in de oven. neemt ongeveer zo’n 20 minuten in beslag en je moet gewoon regelmatig roeren zodat de granen niet aanbakken. Ik begin met havermoutvlokken, gepofte quinoa en gepofte spelt. Samen opwarmen (laag vuurtje) met wat kokosbloesemolie. Vervolgens voeg ik lijnzaad en cashewnoten toe. Beetje vloeibare honing mag er ook bij. Afwerken deed ik deze keer met gedroogde ananas en kokosnootschilfers. Zijn twee favoriete smaken!

De verse kaas 0% vet van Campina is heerlijk smeuïg en zacht van smaak. Ik vind deze echt lekker om te combineren met granola en vers fruit. Met een banaan maakte ik bananen compote. En ik moet zeggen… wauw-kes! Hoe lekker is dit zeg… de volgende keer verdubbel ik mijn portie want die gaat hier niet lang in de koelkast blijven staan. Dat weet ik nu al. Probeer jij hem eens uit en laat je me weten wat je er van vindt?

Granola met verse kaas en bananen compote

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
Bewaarpot

1

bewaarpot

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren deed ik vandaag met verse kaas (0% vet) en bananen compote. Heerlijk!

INGREDIËNTEN

  • Huisgemaakte granola

  • Verse kaas (0% vet)

  • Voor de compote: 150 ml water, 200 gr fijne suiker, 2 vanillestokjes, 1 citroen, 1 appelsien, 1 kg bananen

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng het water, de suiker, de zaadjes van de vanillestokjes en een beetje rasp van de appelsien aan de kook (opgelet, niet karamelliseren).
  • Laat afkoelen tot 60 gr C en voeg dan het sap van de citroen, 2 eetlepels sap van de appelsien en de in brunoise (blokjes) gesneden bananen toe.
  • Laat afkoelen en bewaar in de frigo. De compote is op zo’n best na een nachtje in de frigo te hebben gestaan. 

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...