Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Bananen compote

door | 9 januari 2023 | Ontbijt

Subcategorie: Zoet ontbijt
Seizoen: Het hele jaar door
Niets beter dan de week te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren met magere verse kaas en bananen compote. Een heerlijke combinatie!
granola met bananencompote

Compote: eenvoudig en lekker te bereiden.

Ieder weekend bak ik een nieuwe portie granola om de werkweek door te komen. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Neemt ongeveer 20 minuten in beslag en je moet gewoon regelmatig roeren zodat de granen niet aanbakken. Ik begin met havermoutvlokken, gepofte quinoa en gepofte spelt. Samen opwarmen (laag vuurtje) met wat kokosbloesemolie. Vervolgens voeg ik lijnzaad en cashewnoten toe. Beetje vloeibare honing mag er ook bij. Afwerken deed ik deze keer met gedroogde ananas en kokosnootschilfers. Zijn twee favoriete smaken!

Kies een magere verse kaas die heerlijk smeuïg en zacht van smaak is. Ik vind deze echt lekker om te combineren met granola en vers fruit. Met een banaan maakte ik bananen compote. En ik moet zeggen… wauw! Hoe lekker is dit zeg… de volgende keer verdubbel ik mijn portie want die gaat hier niet lang in de koelkast blijven staan. Dat weet ik nu al. Probeer jij hem eens uit en laat je me weten wat je er van vindt?

Als je graag nog eens stap per stap naleest hoe ik mijn granola in de pan bak, check dan zeker deze blogpost: link.

Granola met verse kaas en bananen compote

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
Bewaarpot

1

bewaarpot

Niets beter dan de week te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren met magere verse kaas en bananen compote. Een heerlijke combinatie!

INGREDIËNTEN

  • Huisgemaakte granola

  • Magere verse kaas

  • Voor de compote: 150 ml water, 200 gr fijne suiker, 2 vanillestokjes, 1 citroen, 1 appelsien, 1 kg bananen

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng het water, de suiker, de zaadjes van de vanillestokjes en een beetje rasp van de appelsien aan de kook (opgelet, niet karamelliseren).
  • Laat afkoelen tot 60 gr C en voeg dan het sap van de citroen, 2 eetlepels sap van de appelsien en de in brunoise (blokjes) gesneden bananen toe.
  • Laat afkoelen en bewaar in de frigo. De compote is op zo’n best na een nachtje in de frigo te hebben gestaan. 

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...