Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Granola met verse kaas en bananen compote

door | 9 januari 2023 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren deed ik vandaag met verse kaas (0% vet) en bananen compote. Heerlijk!
granola met bananencompote

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola.

Ik bak deze in de pan, niet in de oven. neemt ongeveer zo’n 20 minuten in beslag en je moet gewoon regelmatig roeren zodat de granen niet aanbakken. Ik begin met havermoutvlokken, gepofte quinoa en gepofte spelt. Samen opwarmen (laag vuurtje) met wat kokosbloesemolie. Vervolgens voeg ik lijnzaad en cashewnoten toe. Beetje vloeibare honing mag er ook bij. Afwerken deed ik deze keer met gedroogde ananas en kokosnootschilfers. Zijn twee favoriete smaken!

De verse kaas 0% vet van Campina is heerlijk smeuïg en zacht van smaak. Ik vind deze echt lekker om te combineren met granola en vers fruit. Met een banaan maakte ik bananen compote. En ik moet zeggen… wauw-kes! Hoe lekker is dit zeg… de volgende keer verdubbel ik mijn portie want die gaat hier niet lang in de koelkast blijven staan. Dat weet ik nu al. Probeer jij hem eens uit en laat je me weten wat je er van vindt?

Granola met verse kaas en bananen compote

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
Bewaarpot

1

bewaarpot

Niets beter dan een maandag te starten met huisgemaakte granola. Ik bak deze in de pan, niet in de oven. Serveren deed ik vandaag met verse kaas (0% vet) en bananen compote. Heerlijk!

INGREDIËNTEN

  • Huisgemaakte granola

  • Verse kaas (0% vet)

  • Voor de compote: 150 ml water, 200 gr fijne suiker, 2 vanillestokjes, 1 citroen, 1 appelsien, 1 kg bananen

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng het water, de suiker, de zaadjes van de vanillestokjes en een beetje rasp van de appelsien aan de kook (opgelet, niet karamelliseren).
  • Laat afkoelen tot 60 gr C en voeg dan het sap van de citroen, 2 eetlepels sap van de appelsien en de in brunoise (blokjes) gesneden bananen toe.
  • Laat afkoelen en bewaar in de frigo. De compote is op zo’n best na een nachtje in de frigo te hebben gestaan. 

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...