Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Prei-bloemkool ovenschotel

door | 15 maart 2023 | Hoofdgerecht, Ovenschotels, Recepten, Vegetarisch

Vegetarisch
Lente
Groentjes gaar koken. Een kaassaus klaarmaken. En de ovenschotel bestrooien met geraspte kaas. "That's all it needs" om deze heerlijke prei-bloemkool ovenschotel te serveren.

Deze ovenschotel is een groenteschotel op basis van prei en bloemkool. Rijkelijk overgoten met een goeie kaassaus en wat extra geraspte kaas zodat je het perfecte korstje krijgt.

Zo eenvoudig ga je te werk. Je kookt eerst de prei en de bloemkool gaar. Je klopt vervolgens een kaassaus en giet deze over je schotel. Bespaar niet op de geraspte kaas die je er bovenop strooit. die zorgt immers voor dat perfecte kaaskorstje dat hemels smaakt. We aten deze prei-bloemkool schotel met sous-vide gekookte kippefilet. Een makkelijke doordeweekse maaltijd. Zo hebben wij het hier graag!

Prei-bloemkool ovenschotel

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Groentjes gaar koken. Een kaassaus klaarmaken. En de ovenschotel bestrooien met geraspte kaas. “That’s all it needs” om deze heerlijke prei-bloemkool ovenschotel te serveren.

INGREDIËNTEN

  • 2 preistronken – 1 bloemkool – 2 Maggi bouillonblokjes – water

  • 75 gr goeie boter – 3 EL vloeiende bloem voor sauzen – 1 pollepel van het kookvocht van de groeten – halfvolle melk – peper, zout en nootmuskaat – een zakje geraspte kaas (Emmental français)

  • Afwerking: vene cress – affilla cress (Koppert cress)

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 230 GR C

  • Spoel de prei en snij in fijne ringen. Kuis de bloemkool en snij in roosjes. Kook de prei en de bloemkool gaar in water waarin je de bouillonblokjes oplost. Hou 1 pollepel kookvocht apart voor de kaassaus.
  • Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot wanneer je droge brokjes krijgt en je de geur van koekjes waarneemt. Doe er het kookvocht van de groenten bij, blijf doorroeren en giet er tenslotte beetje per beetje de melk onder. Roer tot je saus de juiste sausdikte heeft. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er 1/3 van de geraspte kaas bij.
  • Leg de prei en de bloemkool in een ovenschotel. Giet er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet een 10-tal minuten onder de grill in de oven tot je een mooie kaaskorst krijgt.
  • Ter afwerking legde ik er twee soorten cress op.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....