Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

door | 5 februari 2024 | Hoofdgerecht

Subcategorie: Vis en zeevruchten
Seizoen: Het hele jaar door
Puree dat maak je met goeie boter en volle room. En een kabeljauwhaasje met kruidenkorst past daar perfect bij. Of anders gezegd, hoe snel en makkelijk een heerlijke doordeweekse maaltijd bereiden. Aan tafel!
Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Jezelf eens goed verwennen, dat doe je door een lekker stuk kabeljauwhaasje en een goeie, smeuïge puree te maken. Die maak je trouwens met echte boter en volle room. Het kabeljauwhaasje werk je af met een kruidenkorst, dat past daar perfect bij. Wat de kruiden betreft, kan je variëren: kies die groene kruiden die jij het liefste eet. Denk aan dille, oregano, peterselie, basilicum, rozemarijn en tijm. Of varieer en kies voor paprikapoeder of kurkuma.

Een lekker stuk vis: kabeljauwhaasje

Kabeljauw is zo’n makkelijke vis om mee aan de slag te gaan. Gegrild, gestoofd of gekookt, je kan er alle kanten mee op. Het dikke stuk dat van halverwege de filet tot de kop is afgesneden noemen we het haasje of het rugstuk. Dit stuk is ideaal om met of zonder vel te bakken in de pan of in de oven. En wie oven zegt, denkt toch onmiddellijk aan een “korstje”. Ik ging niet voor de traditionele kaaskorst, maar wel een korst op basis van een aantal groene kruiden. Verrassend lekker hoor.

Prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Course: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Een smaakvol doordeweeks gerecht: prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst. Aan tafel!

INGREDIËNTEN

  • Voor de vis: 2 stukken kabeljauwhaasje – 1 fijngesnipperde sjalot – 1 visbouillonblokje – witte wijn – peper en zout – panko – ongezouten roomboter – verse dragon

  • Voor de prei puree: +/- 8 l aardappelen – 3 stronken prei – 125 ml volle room (33%) – een klont goeie boter – peper en zout
    Afwerking: verse peterselie – citroensap

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 gr C

  • Schil de aardappelen, snij in gelijke blokjes en kook ze gaar in gezouten water tot het water helemaal is opgekookt. Stoof de in ringen gesneden prei zachtjes aan in boter. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gestoofde prei toe aan de gekookte aardappelen, giet er de room bij en doe er een klont goeie boter bij. Meng alles goed onder elkaar en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Dep de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier en leg ze vervolgens in een beboterde ovenschotel. Verdeel er de sjalot en het bouillonblokje over. Overgiet met witte wijn, zorg dat de wijn tot het midden van de de vis komt. Kruid met peper en zout.
  • Plet wat ongezouten roomboter plat met verse fijngesnipperde dragon. Leg een schijfje van dit op de kabeljauwhaasjes en bestrooi met wat panko. Zet de schotel +/- 20 min. in de voorverwarmde oven. Check af en toe het korstje. Serveer het kabeljauwhaasje op de puree, werk af met wat verse peterselie en eventueel een beetje citroensap.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Blinde vink met vleessaus

    Blinde vink met vleessaus

    Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...