Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst

door | 5 februari 2024 | Hoofdgerecht

Puree dat maak je met goeie boter en volle room. En een kabeljauwhaasje met kruidenkorst past daar perfect bij. Of anders gezegd, hoe snel en makkelijk een heerlijke doordeweekse maaltijd bereiden. Aan tafel!
Prei puree

Puree dat maak je met goeie boter en volle room.

Jezelf eens goed verwennen, dat doe je door een goeie, smeuïge puree te maken. Een kabeljauwhaasje met kruidenkorst past daar perfect bij. Wat de kruiden betreft, kan je variëren en die groen kruiden kiezen die jij het liefste eet. Ontdek in mijn recept voor welke kruiden ik koos.

Prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Course: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Een smaakvolle doordeweeks gerecht: prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst. Aan tafel!

INGREDIËNTEN

  • Voor de vis: 2 stukken kabeljauwhaasje – 1 fijngesnipperde sjalot – 1 visbouillonblokje – witte wijn – peper en zout – panko – ongezouten roomboter – verse dragon

  • Voor de prei puree: +/- 8 l aardappelen – 3 stronken prei – 125 ml volle room (33%) – een klont goeie boter – peper en zout
    Afwerking: verse peterselie – citroensap

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 gr C

  • Schil de aardappelen, snij in gelijke blokjes en kook ze gaar in gezouten water tot het water helemaal is opgekookt. Stoof de in ringen gesneden prei zachtjes aan in boter. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gestoofde prei toe aan de gekookte aardappelen, giet er de room bij en doe er een klont goeie boter bij. Meng alles goed onder elkaar en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Dep de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier en leg ze vervolgens in een beboterde ovenschotel. Verdeel er de sjalot en het bouillonblokje over. Overgiet met witte wijn, zorg dat de wijn tot het midden van de de vis komt. Kruid met peper en zout.
  • Plet wat ongezouten roomboter plat met verse fijngesnipperde dragon. Leg een schijfje van dit op de kabeljauwhaasjes en bestrooi met wat panko. Zet de schotel +/- 20 min. in de voorverwarmde oven. Check af en toe het korstje. Serveer het kabeljauwhaasje op de puree, werk af met wat verse peterselie en eventueel een beetje citroensap.

Kanttekening

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Ravioli tomaat-burrata

Ravioli tomaat-burrata

Geen zin in een hele Paas menu? Ga dan voor verse, opgevulde ravioli en sluit af met een Paas dessert. Het waren hectische weken en eerlijk, ik heb even nood aan wat ademruimte en rust. Heel bewust dus gekozen om dit jaar geen grote Paas menu te maken, maar voor een...

Vol-au-vent

Vol-au-vent

De Belgische klassieker waar iedereen verzot op is: vol-au-vent. Het "koninginnehapje" komt hier regelmatig op tafel. Het dankt zijn populariteit aan de combinatie van smaken en texturen tussen de romige vulling en het knapperige bladerdeeg. Het gerecht wordt vaak...

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

Een traditioneel Belgisch gerecht: eentje uit mijn geboortestad Gent. Gentse waterzooi is een lekkere stoofpot op basis van kip of vis, groenten en aardappelen, in bouillon ingedikt op klassieke wijze met volle room en eigeel. De groentjes worden in fijne brunoise...

Pasta Primavera met knapperige spruitjes

Pasta Primavera met knapperige spruitjes

Voor dit pasta gerecht haalde ik mijn inspiratie uit de Italiaanse keuken: Pasta Primavera. Deze bestaat uit pasta en een mix van voorjaarsgroenten zoals courgette, broccoli of erwtjes, vaak geserveerd in een romige saus. Aha dacht ik, dat is iets voor mij. Ik checkte...