Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

door | 25 mei 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Sauzen, Vis en zeevruchten

Vis en zeevruchten
Heel het jaar door
Op welke manier eet jij scampi's? In de lookboter, in de room, met currysaus of "diabolique" ? Ik ga vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi's in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Eén van de meest gekozen gerechten als je op restaurant gaat: scampi’s.

Welk voor- of hoofdgerecht kiezen op restaurant? Als je eens rondvraagt, ga je al snel tot de conclusie komen dat scampi’s heel vaak worden uitgekozen. Dé belangrijke vraag is echter: op welke manier eet jij scampi’s? In de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Want dat zijn favoriete versies. Ik ga het anders doen en kies vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Visgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Scampi’s in de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Dat zijn de meest gevraagde scampi bereidingen. Ik ga vandaag voor een combinatie van twee versies en maakte nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Ontdek hier het recept!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie en kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • Scampi’s (ik reken 8 à 10 stuks per persoon; afhankelijk van de grootte)

  • Een flesje culinaire room

  • Twee friet aardappelen – grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE

  • Dep de scampi’s droog in keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie, samen met de kruidenboter, op een zacht vuur en bak er de scampi’s kort in aan. Zorg er voor dat beide zijden een bruin korstje hebben.
  • Giet er vervolgens het flesje room bij en laat pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft.
  • Schil twee aardappelen, spoel ze af en dep droog. Snij in frietjes. Bak deze voor op 170 gr C en vervolgens een tweede keer op 180 gr C. Bestrooien met grof zeezout alvorens te serveren. Ik versierde mijn scampi’s met daslook bloempjes. Oogt mooi en is lekker.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....