Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

door | 25 mei 2023 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Heel het jaar door
Op welke manier eet jij scampi's? In de lookboter, in de room, met currysaus of "diabolique" ? Ik ga vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi's in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Eén van de meest gekozen gerechten als je op restaurant gaat: scampi’s.

Welk voor- of hoofdgerecht kiezen op restaurant? Als je eens rondvraagt, ga je al snel tot de conclusie komen dat scampi’s heel vaak worden uitgekozen. Dé belangrijke vraag is echter: op welke manier eet jij scampi’s? In de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Want dat zijn favoriete versies. Ik ga het anders doen en kies vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Visgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Scampi’s in de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Dat zijn de meest gevraagde scampi bereidingen. Ik ga vandaag voor een combinatie van twee versies en maakte nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Ontdek hier het recept!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie en kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • Scampi’s (ik reken 8 à 10 stuks per persoon; afhankelijk van de grootte)

  • Een flesje culinaire room

  • Twee friet aardappelen – grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE

  • Dep de scampi’s droog in keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie, samen met de kruidenboter, op een zacht vuur en bak er de scampi’s kort in aan. Zorg er voor dat beide zijden een bruin korstje hebben.
  • Giet er vervolgens het flesje room bij en laat pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft.
  • Schil twee aardappelen, spoel ze af en dep droog. Snij in frietjes. Bak deze voor op 170 gr C en vervolgens een tweede keer op 180 gr C. Bestrooien met grof zeezout alvorens te serveren. Ik versierde mijn scampi’s met daslook bloempjes. Oogt mooi en is lekker.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...