Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

door | 25 mei 2023 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Heel het jaar door
Op welke manier eet jij scampi's? In de lookboter, in de room, met currysaus of "diabolique" ? Ik ga vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi's in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Eén van de meest gekozen gerechten als je op restaurant gaat: scampi’s.

Welk voor- of hoofdgerecht kiezen op restaurant? Als je eens rondvraagt, ga je al snel tot de conclusie komen dat scampi’s heel vaak worden uitgekozen. Dé belangrijke vraag is echter: op welke manier eet jij scampi’s? In de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Want dat zijn favoriete versies. Ik ga het anders doen en kies vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Visgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Scampi’s in de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Dat zijn de meest gevraagde scampi bereidingen. Ik ga vandaag voor een combinatie van twee versies en maakte nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Ontdek hier het recept!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie en kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • Scampi’s (ik reken 8 à 10 stuks per persoon; afhankelijk van de grootte)

  • Een flesje culinaire room

  • Twee friet aardappelen – grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE

  • Dep de scampi’s droog in keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie, samen met de kruidenboter, op een zacht vuur en bak er de scampi’s kort in aan. Zorg er voor dat beide zijden een bruin korstje hebben.
  • Giet er vervolgens het flesje room bij en laat pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft.
  • Schil twee aardappelen, spoel ze af en dep droog. Snij in frietjes. Bak deze voor op 170 gr C en vervolgens een tweede keer op 180 gr C. Bestrooien met grof zeezout alvorens te serveren. Ik versierde mijn scampi’s met daslook bloempjes. Oogt mooi en is lekker.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...