Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

door | 25 mei 2023 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Heel het jaar door
Op welke manier eet jij scampi's? In de lookboter, in de room, met currysaus of "diabolique" ? Ik ga vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi's in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Eén van de meest gekozen gerechten als je op restaurant gaat: scampi’s.

Welk voor- of hoofdgerecht kiezen op restaurant? Als je eens rondvraagt, ga je al snel tot de conclusie komen dat scampi’s heel vaak worden uitgekozen. Dé belangrijke vraag is echter: op welke manier eet jij scampi’s? In de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Want dat zijn favoriete versies. Ik ga het anders doen en kies vandaag voor een 2-in-1 versie nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Met zelf gesneden frietjes. Het feest kan beginnen.

Scampi’s in de kruidenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Visgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Scampi’s in de lookboter, in de room, met currysaus of “diabolique“. Dat zijn de meest gevraagde scampi bereidingen. Ik ga vandaag voor een combinatie van twee versies en maakte nl. scampi’s in de kruidenroomsaus. Ontdek hier het recept!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie en kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • Scampi’s (ik reken 8 à 10 stuks per persoon; afhankelijk van de grootte)

  • Een flesje culinaire room

  • Twee friet aardappelen – grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE

  • Dep de scampi’s droog in keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie, samen met de kruidenboter, op een zacht vuur en bak er de scampi’s kort in aan. Zorg er voor dat beide zijden een bruin korstje hebben.
  • Giet er vervolgens het flesje room bij en laat pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft.
  • Schil twee aardappelen, spoel ze af en dep droog. Snij in frietjes. Bak deze voor op 170 gr C en vervolgens een tweede keer op 180 gr C. Bestrooien met grof zeezout alvorens te serveren. Ik versierde mijn scampi’s met daslook bloempjes. Oogt mooi en is lekker.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...