Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Lauw-warme parelcouscous salade

door | 25 augustus 2023 | Lunch, Recepten, Salades

Salades
Zomer
Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

Ik zei het al, ik ben nog volop met zomerse salades bezig. Ik wil nog even doorgaan, geniet er met volle teugen van. Ditmaal een salade zonder fruit. Wel eentje met tomaat en komkommer.

Een lauw-warme salade, je bent er voor of je bent er niet voor. Ik hou er van!

De parelcouscous ga je bereiden en laten afkoelen. De tomaat en komkommer ga je er onder mengen. En daarnaast bak je chipolata worst die je in stukjes snijdt en er eveneens aan toevoegt. Mengen maar en je hebt een fantastische lauw-warme parelcouscous salade.

Lauw-warme parelcouscous salade

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

Ik ga nog even door met de zomerse salades. Ditmaal een salade zonder fruit, wel eentje met tomaat en komkommer. Uitproberen maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous

  • 2 coeur de boeuf tomaten – 1/2 komkommer

  • 2 chipolata worsten – olijfolie – peper en zout

  • Afwerking: sla olie – witte wijnazijn – vene cress & eetbare bloempjes (deze zijn optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Snij de tomaten in fijne brunoise. Schil de komkommer en snij eveneens in kleine blokjes.
  • Bak de chipolata worst in olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Meng de tomaat, komkommer, in stukjes gesneden chipolata worst onder de parelcouscous. Giet er wat sla olie en witte wijnazijn onder. Versier met de vene cress en de eetbare bloempjes.

Kanttekening

  • Nog een ander lauwwarm slaatje? Check dan hieronder dit farfalle recept.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...