Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Salade Niçoise

door | 18 mei 2021 | Lunch, Recepten, Salades

Salades
Zomer
Salade Niçoise, laat maar komen! Verzot op tonijn uit blik in combinatie met ansjovis.
Lizzylizzblog

Het zonnetje schijnt. Je zit rustig aan tafel. Op jouw terras. Een sip aan dat glaasje wijn dat je net ingeschonken hebt en deze verrukkelijke salade Niçoise daalt voor je neer. Heb ik je mee?

Ik zal dan maar nu direct overgaan naar het boodschappenlijstje zeker 😉

  • Tonijn in eigen nat & ansjovisfilets (beiden uit blik)
  • Gemengde sla (veldsla, jonge sla met rode biet, waterkers) – wat gekookte prinsessenbonen – kappertjes – kerstomaten
  • 2 gekookte aardappelen (in de schil)
  • 2 eieren
  • Vinaigrette: 1 EL witte wijnazijn, 0,5 EL mosterd, 1 EL water en 4 EL olijfolie, peper en zout

Hoe bereiden?

Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Kooktijd hangt af van de grootte van de aardappel. Laat afkoelen, pel ze en snij vervolgens in dunne schijfjes.

Kuis de boontjes en kook ze zo’n 20 minuten. Spoel ze onder koud water en snij ze vervolgens middendoor in twee.

Kook de eieren, zo’n 10 minuten, zodat ze niet volledig hard zijn, maar ook niet meer lopend. Spoel ze onder koud water, pel en plet ze met een vork.

Kuis de sla en dresseer op het bord. Leg er de aardappelschijfjes en de gesplitte prinsessenboontjes naast. Ook de tonijn mag er bij. Rol de ansjovis op en schik ze tussen de tonijn. Leg de kappertjes kriskras bovenop de sla. Halveer de kerstomaten en leg ze er eveneens bij.

Maak nu de dressing door de witte wijnazijn, de mosterd, het water en de olijfolie te mengen. Kruid af met wat peper en zout. Sprenkel over het gerecht.

Laat het jullie smaken, liefs x

 

Salade Niçoise

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

Spruitjessoep

Spruitjessoep

Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...