Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Salade Niçoise

door | 18 mei 2021 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Salade Niçoise, laat maar komen! Verzot op tonijn uit blik in combinatie met ansjovis.
Lizzylizzblog

Het zonnetje schijnt. Je zit rustig aan tafel. Op jouw terras. Een sip aan dat glaasje wijn dat je net ingeschonken hebt en deze verrukkelijke salade Niçoise daalt voor je neer. Heb ik je mee?

Ik zal dan maar nu direct overgaan naar het boodschappenlijstje zeker 😉

  • Tonijn in eigen nat & ansjovisfilets (beiden uit blik)
  • Gemengde sla (veldsla, jonge sla met rode biet, waterkers) – wat gekookte prinsessenbonen – kappertjes – kerstomaten
  • 2 gekookte aardappelen (in de schil)
  • 2 eieren
  • Vinaigrette: 1 EL witte wijnazijn, 0,5 EL mosterd, 1 EL water en 4 EL olijfolie, peper en zout

Hoe bereiden?

Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Kooktijd hangt af van de grootte van de aardappel. Laat afkoelen, pel ze en snij vervolgens in dunne schijfjes.

Kuis de boontjes en kook ze zo’n 20 minuten. Spoel ze onder koud water en snij ze vervolgens middendoor in twee.

Kook de eieren, zo’n 10 minuten, zodat ze niet volledig hard zijn, maar ook niet meer lopend. Spoel ze onder koud water, pel en plet ze met een vork.

Kuis de sla en dresseer op het bord. Leg er de aardappelschijfjes en de gesplitte prinsessenboontjes naast. Ook de tonijn mag er bij. Rol de ansjovis op en schik ze tussen de tonijn. Leg de kappertjes kriskras bovenop de sla. Halveer de kerstomaten en leg ze er eveneens bij.

Maak nu de dressing door de witte wijnazijn, de mosterd, het water en de olijfolie te mengen. Kruid af met wat peper en zout. Sprenkel over het gerecht.

Laat het jullie smaken, liefs x

 

Salade Niçoise

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...