Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Salade Niçoise

door | 18 mei 2021 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Salade Niçoise, laat maar komen! Verzot op tonijn uit blik in combinatie met ansjovis.
Lizzylizzblog

Het zonnetje schijnt. Je zit rustig aan tafel. Op jouw terras. Een sip aan dat glaasje wijn dat je net ingeschonken hebt en deze verrukkelijke salade Niçoise daalt voor je neer. Heb ik je mee?

Ik zal dan maar nu direct overgaan naar het boodschappenlijstje zeker 😉

  • Tonijn in eigen nat & ansjovisfilets (beiden uit blik)
  • Gemengde sla (veldsla, jonge sla met rode biet, waterkers) – wat gekookte prinsessenbonen – kappertjes – kerstomaten
  • 2 gekookte aardappelen (in de schil)
  • 2 eieren
  • Vinaigrette: 1 EL witte wijnazijn, 0,5 EL mosterd, 1 EL water en 4 EL olijfolie, peper en zout

Hoe bereiden?

Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Kooktijd hangt af van de grootte van de aardappel. Laat afkoelen, pel ze en snij vervolgens in dunne schijfjes.

Kuis de boontjes en kook ze zo’n 20 minuten. Spoel ze onder koud water en snij ze vervolgens middendoor in twee.

Kook de eieren, zo’n 10 minuten, zodat ze niet volledig hard zijn, maar ook niet meer lopend. Spoel ze onder koud water, pel en plet ze met een vork.

Kuis de sla en dresseer op het bord. Leg er de aardappelschijfjes en de gesplitte prinsessenboontjes naast. Ook de tonijn mag er bij. Rol de ansjovis op en schik ze tussen de tonijn. Leg de kappertjes kriskras bovenop de sla. Halveer de kerstomaten en leg ze er eveneens bij.

Maak nu de dressing door de witte wijnazijn, de mosterd, het water en de olijfolie te mengen. Kruid af met wat peper en zout. Sprenkel over het gerecht.

Laat het jullie smaken, liefs x

 

Salade Niçoise

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...