Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Aardappelwedges

door | 1 februari 2021 | Hoofdgerecht, Aardappelen, Recepten

Aardappelen
Het hele jaar door
Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte "patatten" eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!
Lizzylizzblog

Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte “patatten” eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!

Eenvoudig recept, de keuze van de aardappelen maakt echter een groot verschil. Ik koos voor Charlotte aardappelen omwille van hun verfijnde smaak. Was ze onder koud stromend water en dep ze droog. Laat ze even liggen alvorens je ze in partjes gaat snijden. De schil mag je er aan laten, die bevat net alle vitaminen. Zorg ervoor dat je kleine partjes snijdt die allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Zo zorg je er voor dat ze allemaal tegelijkertijd zacht gegaard zijn.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg er de aardappelpartjes op. Versnipper er een teentje knoflook over en begin met het kruiden. De vrije keuze hier! Ik ging voor een klassieke versie met verse rozemarijn in combinatie met gedroogde rozemarijn. Wat peper en zout. En vervolgens rijkelijk overgieten met olijfolie.

Ik bak de aardappelwedges af in een voorverwarmde oven van 180 gr Celsius. Gedurende zo’n 30 minuten. Belangrijk is dat je regelmatig de partjes even omdraait zodat ze gelijkmatig garen en niet aanbranden. De kunst is ze “perfect” te krijgen zoals het hoort. Lekker krokant korstje en smeuïg zacht binnenin.

Serveren

Ik maakte er een heerlijk sausje bij op basis van mayonnaise (6 EL), ketchup (2 EL), mosterd (1 EL) en fijngehakte augurkjes. Laat het dippen beginnen!

Met verse rozemarijn en gedroogde rozemarijn van Mill&Mortar (www.goodfoodshop.be)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

Spruitjessoep

Spruitjessoep

Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...