Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Aardappelwedges

door | 1 februari 2021 | Hoofdgerecht

Aardappelen
Het hele jaar door
Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte "patatten" eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!
Lizzylizzblog

Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte “patatten” eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!

Eenvoudig recept, de keuze van de aardappelen maakt echter een groot verschil. Ik koos voor Charlotte aardappelen omwille van hun verfijnde smaak. Was ze onder koud stromend water en dep ze droog. Laat ze even liggen alvorens je ze in partjes gaat snijden. De schil mag je er aan laten, die bevat net alle vitaminen. Zorg ervoor dat je kleine partjes snijdt die allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Zo zorg je er voor dat ze allemaal tegelijkertijd zacht gegaard zijn.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg er de aardappelpartjes op. Versnipper er een teentje knoflook over en begin met het kruiden. De vrije keuze hier! Ik ging voor een klassieke versie met verse rozemarijn in combinatie met gedroogde rozemarijn. Wat peper en zout. En vervolgens rijkelijk overgieten met olijfolie.

Ik bak de aardappelwedges af in een voorverwarmde oven van 180 gr Celsius. Gedurende zo’n 30 minuten. Belangrijk is dat je regelmatig de partjes even omdraait zodat ze gelijkmatig garen en niet aanbranden. De kunst is ze “perfect” te krijgen zoals het hoort. Lekker krokant korstje en smeuïg zacht binnenin.

Serveren

Ik maakte er een heerlijk sausje bij op basis van mayonnaise (6 EL), ketchup (2 EL), mosterd (1 EL) en fijngehakte augurkjes. Laat het dippen beginnen!

Met verse rozemarijn en gedroogde rozemarijn van Mill&Mortar (www.goodfoodshop.be)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...