Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Aardappelwedges

door | 1 februari 2021 | Hoofdgerecht

Aardappelen
Het hele jaar door
Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte "patatten" eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!
Lizzylizzblog

Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte “patatten” eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!

Eenvoudig recept, de keuze van de aardappelen maakt echter een groot verschil. Ik koos voor Charlotte aardappelen omwille van hun verfijnde smaak. Was ze onder koud stromend water en dep ze droog. Laat ze even liggen alvorens je ze in partjes gaat snijden. De schil mag je er aan laten, die bevat net alle vitaminen. Zorg ervoor dat je kleine partjes snijdt die allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Zo zorg je er voor dat ze allemaal tegelijkertijd zacht gegaard zijn.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg er de aardappelpartjes op. Versnipper er een teentje knoflook over en begin met het kruiden. De vrije keuze hier! Ik ging voor een klassieke versie met verse rozemarijn in combinatie met gedroogde rozemarijn. Wat peper en zout. En vervolgens rijkelijk overgieten met olijfolie.

Ik bak de aardappelwedges af in een voorverwarmde oven van 180 gr Celsius. Gedurende zo’n 30 minuten. Belangrijk is dat je regelmatig de partjes even omdraait zodat ze gelijkmatig garen en niet aanbranden. De kunst is ze “perfect” te krijgen zoals het hoort. Lekker krokant korstje en smeuïg zacht binnenin.

Serveren

Ik maakte er een heerlijk sausje bij op basis van mayonnaise (6 EL), ketchup (2 EL), mosterd (1 EL) en fijngehakte augurkjes. Laat het dippen beginnen!

Met verse rozemarijn en gedroogde rozemarijn van Mill&Mortar (www.goodfoodshop.be)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...