Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Aardappelwedges

door | 1 februari 2021 | Hoofdgerecht

Aardappelen
Het hele jaar door
Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte "patatten" eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!
Lizzylizzblog

Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte “patatten” eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!

Eenvoudig recept, de keuze van de aardappelen maakt echter een groot verschil. Ik koos voor Charlotte aardappelen omwille van hun verfijnde smaak. Was ze onder koud stromend water en dep ze droog. Laat ze even liggen alvorens je ze in partjes gaat snijden. De schil mag je er aan laten, die bevat net alle vitaminen. Zorg ervoor dat je kleine partjes snijdt die allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Zo zorg je er voor dat ze allemaal tegelijkertijd zacht gegaard zijn.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg er de aardappelpartjes op. Versnipper er een teentje knoflook over en begin met het kruiden. De vrije keuze hier! Ik ging voor een klassieke versie met verse rozemarijn in combinatie met gedroogde rozemarijn. Wat peper en zout. En vervolgens rijkelijk overgieten met olijfolie.

Ik bak de aardappelwedges af in een voorverwarmde oven van 180 gr Celsius. Gedurende zo’n 30 minuten. Belangrijk is dat je regelmatig de partjes even omdraait zodat ze gelijkmatig garen en niet aanbranden. De kunst is ze “perfect” te krijgen zoals het hoort. Lekker krokant korstje en smeuïg zacht binnenin.

Serveren

Ik maakte er een heerlijk sausje bij op basis van mayonnaise (6 EL), ketchup (2 EL), mosterd (1 EL) en fijngehakte augurkjes. Laat het dippen beginnen!

Met verse rozemarijn en gedroogde rozemarijn van Mill&Mortar (www.goodfoodshop.be)

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...