Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Aardbeienmousse

door | 10 oktober 2022 | Zoet

Dessert
Zomer
Een lekkere, luchtige mousse van aardbeien. Je kan eindeloos variëren met het seizoensfruit dat nu verkrijgbaar is. Geniet er van!
Lizzylizzblog

Ik maakte een tijdje geleden deze aardbeienmousse met een lichte witte chocolade smaak en werkte deze af met rode en blauwe bessen. Ik gebruikte hiervoor volle room en een gelatine blaadje. En je kan dit recept eigenlijk op elk moment van het jaar maken, je hoeft enkel de aardbeien te vervangen door het fruit dat op dat moment verkrijgbaar is. Geniet er van!

Aardbeienmousse

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Kommetjes

4

kommetjes

Een lekkere, luchtige mousse van aardbeien. Je kan eindeloos variëren met het seizoensfruit dat nu verkrijgbaar is. Geniet er van!

INGREDIËNTEN

  • Een bakje aardbeien (250 gr) – sap van een halve citroen – 50 gr fijne griessuiker – 1 gelatineblaadje – 50 gr verbrokkelde witte chocolade

  • Een flesje volle room (33% vet – 250 ml)

  • Afwerking: rode besjes, blauwe bessen, een eetbaar bloempje

BEREIDINGSWIJZE

  • Week het gelatineblaadje in koud water.
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij in twee. Doe ze samen met een bodempje water en het suiker in een steelpan en warm zachtjes op. Tot het pruttelt. Haal dan van het vuur en voeg het lichtjes uitgeknepen gelatineblaadje toe. Voeg ook de witte chocolade toe. Roer tot alles volledig is opgenomen. Mix met handmixer en zet even opzij.
  • Klop de volle room lobbig en spatel deze vervolgens onder de gemixte aardbeienmengeling.
  • Laat minimum 3u afkoelen in de koelkast. Serveer met het fruit en een eetbaar bloempje.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...