Ik maakte een tijdje geleden deze aardbeienmousse met een lichte witte chocolade smaak en werkte deze af met rode en blauwe bessen. Ik gebruikte hiervoor volle room en een gelatine blaadje. En je kan dit recept eigenlijk op elk moment van het jaar maken, je hoeft enkel de aardbeien te vervangen door het fruit dat op dat moment verkrijgbaar is. Geniet er van!
Aardbeienmousse
Course: Zoet4
kommetjesEen lekkere, luchtige mousse van aardbeien. Je kan eindeloos variëren met het seizoensfruit dat nu verkrijgbaar is. Geniet er van!
INGREDIËNTEN
Een bakje aardbeien (250 gr) – sap van een halve citroen – 50 gr fijne griessuiker – 1 gelatineblaadje – 50 gr verbrokkelde witte chocolade
Een flesje volle room (33% vet – 250 ml)
Afwerking: rode besjes, blauwe bessen, een eetbaar bloempje
BEREIDINGSWIJZE
- Week het gelatineblaadje in koud water.
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij in twee. Doe ze samen met een bodempje water en het suiker in een steelpan en warm zachtjes op. Tot het pruttelt. Haal dan van het vuur en voeg het lichtjes uitgeknepen gelatineblaadje toe. Voeg ook de witte chocolade toe. Roer tot alles volledig is opgenomen. Mix met handmixer en zet even opzij.
- Klop de volle room lobbig en spatel deze vervolgens onder de gemixte aardbeienmengeling.
- Laat minimum 3u afkoelen in de koelkast. Serveer met het fruit en een eetbaar bloempje.
0 reacties