Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Aardbeienmousse

door | 10 oktober 2022 | Zoet

Dessert
Zomer
Een lekkere, luchtige mousse van aardbeien. Je kan eindeloos variëren met het seizoensfruit dat nu verkrijgbaar is. Geniet er van!
Lizzylizzblog

Ik maakte een tijdje geleden deze aardbeienmousse met een lichte witte chocolade smaak en werkte deze af met rode en blauwe bessen. Ik gebruikte hiervoor volle room en een gelatine blaadje. En je kan dit recept eigenlijk op elk moment van het jaar maken, je hoeft enkel de aardbeien te vervangen door het fruit dat op dat moment verkrijgbaar is. Geniet er van!

Aardbeienmousse

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Kommetjes

4

kommetjes

Een lekkere, luchtige mousse van aardbeien. Je kan eindeloos variëren met het seizoensfruit dat nu verkrijgbaar is. Geniet er van!

INGREDIËNTEN

  • Een bakje aardbeien (250 gr) – sap van een halve citroen – 50 gr fijne griessuiker – 1 gelatineblaadje – 50 gr verbrokkelde witte chocolade

  • Een flesje volle room (33% vet – 250 ml)

  • Afwerking: rode besjes, blauwe bessen, een eetbaar bloempje

BEREIDINGSWIJZE

  • Week het gelatineblaadje in koud water.
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij in twee. Doe ze samen met een bodempje water en het suiker in een steelpan en warm zachtjes op. Tot het pruttelt. Haal dan van het vuur en voeg het lichtjes uitgeknepen gelatineblaadje toe. Voeg ook de witte chocolade toe. Roer tot alles volledig is opgenomen. Mix met handmixer en zet even opzij.
  • Klop de volle room lobbig en spatel deze vervolgens onder de gemixte aardbeienmengeling.
  • Laat minimum 3u afkoelen in de koelkast. Serveer met het fruit en een eetbaar bloempje.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...