Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Aardbeienmousse

door | 10 oktober 2022 | Zoet

Dessert
Zomer
Een lekkere, luchtige mousse van aardbeien. Je kan eindeloos variëren met het seizoensfruit dat nu verkrijgbaar is. Geniet er van!
Lizzylizzblog

Ik maakte een tijdje geleden deze aardbeienmousse met een lichte witte chocolade smaak en werkte deze af met rode en blauwe bessen. Ik gebruikte hiervoor volle room en een gelatine blaadje. En je kan dit recept eigenlijk op elk moment van het jaar maken, je hoeft enkel de aardbeien te vervangen door het fruit dat op dat moment verkrijgbaar is. Geniet er van!

Aardbeienmousse

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Kommetjes

4

kommetjes

Een lekkere, luchtige mousse van aardbeien. Je kan eindeloos variëren met het seizoensfruit dat nu verkrijgbaar is. Geniet er van!

INGREDIËNTEN

  • Een bakje aardbeien (250 gr) – sap van een halve citroen – 50 gr fijne griessuiker – 1 gelatineblaadje – 50 gr verbrokkelde witte chocolade

  • Een flesje volle room (33% vet – 250 ml)

  • Afwerking: rode besjes, blauwe bessen, een eetbaar bloempje

BEREIDINGSWIJZE

  • Week het gelatineblaadje in koud water.
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij in twee. Doe ze samen met een bodempje water en het suiker in een steelpan en warm zachtjes op. Tot het pruttelt. Haal dan van het vuur en voeg het lichtjes uitgeknepen gelatineblaadje toe. Voeg ook de witte chocolade toe. Roer tot alles volledig is opgenomen. Mix met handmixer en zet even opzij.
  • Klop de volle room lobbig en spatel deze vervolgens onder de gemixte aardbeienmengeling.
  • Laat minimum 3u afkoelen in de koelkast. Serveer met het fruit en een eetbaar bloempje.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...