Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Mini quiches met witloof, appel en blauwe kaas

door | 4 december 2022 | Lunch, Recepten, Samenwerking

Op zoek naar een originele quiche? Ga dan voor deze mini quiches met witloof, appel en blauwe kaas. Een verrassend lekkere combinatie. Heb je het niet zo voor blauwe kaas, geen probleem, laat deze weg of vervang gewoon door een andere kaas. En je kunt evenzeer genieten van deze mini quiches.
Lizzylizzblog

Ik testte een tijdje geleden dit recept voor het eerst uit, maar was niet volledig tevreden over het resultaat. De verhoudingen zaten nog niet goed, de quiches vormden niet genoeg een geheel en de structuur was niet wat ik voor ogen had. Dus ik besloot deze opnieuw te maken in het kader van mijn nieuwe serie: de witloof-serie. Ik liet jullie op mijn Instagram account kiezen tussen champignons en witloof. Het witloof kwam er zonder enige twijfel als grote winnaar uit. Zet je dus klaar voor 3 nieuwe gerechten in de witloof serie!

Mini quiches met witloof, appel en blauwe kaas

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Stuks

6

stuks

Op zoek naar een originele quiche? Ga dan voor deze mini quiches met witloof, appel en blauwe kaas. Een verrassend lekkere combinatie. Heb je het niet zo voor blauwe kaas, geen probleem, laat gewoon weg of vervang gewoon door een andere kaas.

INGREDIËNTEN

  • 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)

  • 1 zoete ajuin – 1 stronk witloof – 1 appel – nootmuskaat, peper en zout – boter – snuifje suiker

  • 2 eieren en 1 flesje lichte culinaire room

  • Een stukje blauwe kaas

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180° C

  • Vet de vormpjes in met boter en bestuif met bloem. Leg kruimeldeeg over de vormpjes, druk goed aan en snij overtollig deeg weg. Bakpapier er bovenop en vullen met bakparels. 20 minuten bakken in de oven. Gebruik de overschot van het kruimeldeeg om bijvoorbeeld harten vormpjes uit te steken die je gebruikt om bovenop de mini quiches te leggen.
  • Meng de eieren met de room; kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet even opzij.
  • Snij de ajuin, het witloof en de appel in blokjes en stoof even aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg snuifje suiker toe.
  • Vul de voorgebakken vormpjes met het appel-witloof mengsel, giet er het ei-room mengsel over en brokkel er wat blauwe kaas over. Ter versiering legde ik nog een kruimeldeeg hartje bovenop. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven en smullen maar.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....