Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

door | 30 december 2022 | Hoofdgerecht, Pasta, Recepten, Sauzen, Vis en zeevruchten

Pasta
Winter
Kerst
Geen zin in de klassieke fondue of gourmet op Oudejaarsavond? Wil je toch nóg een feestelijk gerecht op tafel toveren? Ga dan voor deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus. Smakelijk!
bord van parelcouscous met een langoustinestaart en overgoten met saus

Soubry vroeg me on een nieuw gerecht te bedenken met hun parelcouscous. Ik liet mijn volgers op mijn Instagram kanaal kiezen met welke versie ik aan de slag ging. Soubry heeft immers naast de gewone parelcouscous ook de spelt versie. En deze spelt versie werd verrassend gekozen.

De Soubry Parelcouscous Spelt is gemaakt van 100% Speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in deze heerlijke pasta. Net zoals de klassieke parelcouscous moet je deze koken zoals pasta waardoor ze lekker Al Dente blijft.  Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past even goed in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert.

Ik koos er voor om een hoofdgerecht te bereiden. Immers Oudejaarsavond komt er nog aan en sommigen willen niet de klassieke fondue of gourmet eten, maar toch nóg een feestelijk gerecht op tafel doen verschijnen. Deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus zijn een mooie optie. Hier volgt het recept.

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten, Visgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Geen zin in de klassieke fondue of gourmet op Oudejaarsavond? Wil je toch nóg een feestelijk gerecht op tafel toveren? Ga dan voor deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • Parelcouscous – een bokaal blanke gevogeltefond

  • 3 langoustines per persoon

  • Voor de saus: 200 ml champagne, 1 sjalot, 2 EL witte wijnazijn, 1 kruidentuiltje, 300 ml volle room, een goeie klont roomboter

  • Zeekraal

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking in de blanke gevogeltefond.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand. Schik de langoustines in een ovenschaal en overgiet ze rijkelijk met olijfolie. Leg er eveneens 2 klontjes boter bij. Bak ze gedurende 10 minuten gaar in de oven. Ik gebruikte enkel de staarten (met de rest maakte ik een bouillon).
  • Bereid ondertussen de saus. Doe de champagne tesamen met de witte wijnazijn, de fijngesnipperde sjalot en het kruidentuiltje in een sauspan (ik legde er ook een langoustine kop in voor extra smaak) en breng aan de kook. Laat inkoken tot je de helft overhoudt. Giet vervolgens door een puntzeef en zet opnieuw op het vuur. Voeg nu de volle room toe en laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Werk af met een extra klontje boter en een scheutje champagne. Klop tot een stevige saus.
  • Bak wat zeekraal kort aan in goeie boter. Serveer de parelcouscous spelt met de zeekraal, langoustine staarten en overgiet met de champagnesaus.

KANTTEKENING

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....