Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

door | 30 december 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Winter
Kerst
Geen zin in de klassieke fondue of gourmet op Oudejaarsavond? Wil je toch nóg een feestelijk gerecht op tafel toveren? Ga dan voor deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus. Smakelijk!
bord van parelcouscous met een langoustinestaart en overgoten met saus

Soubry vroeg me om een nieuw gerecht te bedenken met hun parelcouscous. Ik liet mijn volgers op mijn Instagram kanaal kiezen met welke versie ik aan de slag ging. Soubry heeft immers naast de gewone parelcouscous ook de spelt versie. En deze spelt versie werd verrassend gekozen.

De Soubry Parelcouscous Spelt is gemaakt van 100% Speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in deze heerlijke pasta. Net zoals de klassieke parelcouscous moet je deze koken zoals pasta waardoor ze lekker Al Dente blijft.  Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past even goed in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert.

Ik koos er voor om een hoofdgerecht te bereiden. Immers Oudejaarsavond komt er nog aan en sommigen willen niet de klassieke fondue of gourmet eten, maar toch nóg een feestelijk gerecht op tafel doen verschijnen. Deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus zijn een mooie optie. Hier volgt het recept.

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerechten
Personen

4

personen

Geen zin in de klassieke fondue of gourmet op Oudejaarsavond? Wil je toch nóg een feestelijk gerecht op tafel toveren? Ga dan voor deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous – een bokaal blanke gevogeltefond

  • 3 langoustines per persoon

  • Voor de saus: 200 ml champagne, 1 sjalot, 2 EL witte wijnazijn, 1 kruidentuiltje, 300 ml volle room, een goeie klont roomboter

  • Zeekraal

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking in de blanke gevogeltefond.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand. Schik de langoustines in een ovenschaal en overgiet ze rijkelijk met olijfolie. Leg er eveneens 2 klontjes boter bij. Bak ze gedurende 10 minuten gaar in de oven. Ik gebruikte enkel de staarten (met de rest maakte ik een bouillon).
  • Bereid ondertussen de saus. Doe de champagne tesamen met de witte wijnazijn, de fijngesnipperde sjalot en het kruidentuiltje in een sauspan (ik legde er ook een langoustine kop in voor extra smaak) en breng aan de kook. Laat inkoken tot je de helft overhoudt. Giet vervolgens door een puntzeef en zet opnieuw op het vuur. Voeg nu de volle room toe en laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Werk af met een extra klontje boter en een scheutje champagne. Klop tot een stevige saus.
  • Bak wat zeekraal kort aan in goeie boter. Serveer de parelcouscous spelt met de zeekraal, langoustine staarten en overgiet met de champagnesaus.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...