Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

door | 30 december 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Winter
Kerst
Geen zin in de klassieke fondue of gourmet op Oudejaarsavond? Wil je toch nóg een feestelijk gerecht op tafel toveren? Ga dan voor deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus. Smakelijk!
bord van parelcouscous met een langoustinestaart en overgoten met saus

Soubry vroeg me om een nieuw gerecht te bedenken met hun parelcouscous. Ik liet mijn volgers op mijn Instagram kanaal kiezen met welke versie ik aan de slag ging. Soubry heeft immers naast de gewone parelcouscous ook de spelt versie. En deze spelt versie werd verrassend gekozen.

De Soubry Parelcouscous Spelt is gemaakt van 100% Speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in deze heerlijke pasta. Net zoals de klassieke parelcouscous moet je deze koken zoals pasta waardoor ze lekker Al Dente blijft.  Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past even goed in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert.

Ik koos er voor om een hoofdgerecht te bereiden. Immers Oudejaarsavond komt er nog aan en sommigen willen niet de klassieke fondue of gourmet eten, maar toch nóg een feestelijk gerecht op tafel doen verschijnen. Deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus zijn een mooie optie. Hier volgt het recept.

Parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerechten
Personen

4

personen

Geen zin in de klassieke fondue of gourmet op Oudejaarsavond? Wil je toch nóg een feestelijk gerecht op tafel toveren? Ga dan voor deze parelcouscous spelt met langoustine staarten en champagnesaus. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Parelcouscous – een bokaal blanke gevogeltefond

  • 3 langoustines per persoon

  • Voor de saus: 200 ml champagne, 1 sjalot, 2 EL witte wijnazijn, 1 kruidentuiltje, 300 ml volle room, een goeie klont roomboter

  • Zeekraal

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking in de blanke gevogeltefond.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand. Schik de langoustines in een ovenschaal en overgiet ze rijkelijk met olijfolie. Leg er eveneens 2 klontjes boter bij. Bak ze gedurende 10 minuten gaar in de oven. Ik gebruikte enkel de staarten (met de rest maakte ik een bouillon).
  • Bereid ondertussen de saus. Doe de champagne tesamen met de witte wijnazijn, de fijngesnipperde sjalot en het kruidentuiltje in een sauspan (ik legde er ook een langoustine kop in voor extra smaak) en breng aan de kook. Laat inkoken tot je de helft overhoudt. Giet vervolgens door een puntzeef en zet opnieuw op het vuur. Voeg nu de volle room toe en laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Werk af met een extra klontje boter en een scheutje champagne. Klop tot een stevige saus.
  • Bak wat zeekraal kort aan in goeie boter. Serveer de parelcouscous spelt met de zeekraal, langoustine staarten en overgiet met de champagnesaus.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...