Koken met authentieke Italiaanse producten, ik doe het af en toe. Keer op keer geeft het schitterende resultaten, zoals deze gevulde pastaschelpen. Met gehakt van Italiaanse worst, een zelfgemaakte tomatensaus op basis van kerstomaten en verse oregano, bedekt met straciatella kaas.
En het meest fantastische aan dit gerecht? Het is een makkelijke ovenschotel die je gerust een dag op voorhand kan klaarmaken. Perfect om na een drukke dag op ’t werk thuis te komen en in een half uurtje tijd jouw eten klaar te hebben. Das toch een niet te onderschatten voordeel hé!
Gevulde pastaschelpen
Course: Hoofdgerecht4
personenDeze gevulde pastaschelpen zijn bereid met gehakt van Italiaanse worst, een zelfgemaakte tomatensaus op basis van kerstomaten en verse oregano en bedekt met straciatella kaas. De pure authentieke Italiaanse producten zorgen er voor dat dit gerecht hemels smaakt!
IngrediËNTEN
Conchiglioni (grote pastaschelpen) – water – zout
2 Italiaanse boerenworsten – olijfolie – peper en zout
1 fles tomaten passata – een zak vol verse kerstomaten – verse oregano
Een bol straciatella (of burrata of mozzarella kan ook)
BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180gr c
- Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking.
- Snij het vel van de worsten open en duw er het gehakt uit met je vingers. Bak dit rul aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Bereid de tomatensaus. Halveer de kerstomaten en stoof ze zachtjes aan in olijfolie. Giet er de tomaten passata over en leg er de verse oregano bij. Laat goed pruttelen tot de saus indikt.
- Giet een laag tomatensaus in een ovenschotel. Leg er de pastaschelpen op en vul ze met het gehakt. Giet er de rest van de tomatensaus over en verbrokkel de straciatella over de schotel. Zet een 20-tal minuten in de oven.
Kanttekening
- Je kan deze schotel uiteraard bereiden met Belgische producten. Wil je echter eens de sublieme smaak van authentieke Italiaanse producten, ga dan zeker eens een kijkje nemen in een Italiaanse speciaalzaak. Je zal het je niet beklagen!
Super recept! Ik ga deze zeker toevoegen aan mijn receptenbestand. Bedankt!