Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Gevulde pastaschelpen

door | 6 maart 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Koken met authentieke Italiaanse producten, ik doe het af en toe. Keer op keer geeft het schitterende resultaten, zoals deze gevulde pastaschelpen. Met gehakt van Italiaanse worst, een zelfgemaakte tomatensaus op basis van kerstomaten en verse oregano, bedekt met straciatella kaas.
Lizzylizzblog

Koken met authentieke Italiaanse producten, ik doe het af en toe. Keer op keer geeft het schitterende resultaten, zoals deze gevulde pastaschelpen. Met gehakt van Italiaanse worst, een zelfgemaakte tomatensaus op basis van kerstomaten en verse oregano, bedekt met straciatella kaas.

En het meest fantastische aan dit gerecht? Het is een makkelijke ovenschotel die je gerust een dag op voorhand kan klaarmaken. Perfect om na een drukke dag op ’t werk thuis te komen en in een half uurtje tijd jouw eten klaar te hebben. Das toch een niet te onderschatten voordeel hé!

Gevulde pastaschelpen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Deze gevulde pastaschelpen zijn bereid met gehakt van Italiaanse worst, een zelfgemaakte tomatensaus op basis van kerstomaten en verse oregano en bedekt met straciatella kaas. De pure authentieke Italiaanse producten zorgen er voor dat dit gerecht hemels smaakt!

IngrediËNTEN

  • Conchiglioni (grote pastaschelpen) – water – zout

  • 2 Italiaanse boerenworsten – olijfolie – peper en zout

  • 1 fles tomaten passata – een zak vol verse kerstomaten – verse oregano

  • Een bol straciatella (of burrata of mozzarella kan ook)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180gr c

  • Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij het vel van de worsten open en duw er het gehakt uit met je vingers. Bak dit rul aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Bereid de tomatensaus. Halveer de kerstomaten en stoof ze zachtjes aan in olijfolie. Giet er de tomaten passata over en leg er de verse oregano bij. Laat goed pruttelen tot de saus indikt.
  • Giet een laag tomatensaus in een ovenschotel. Leg er de pastaschelpen op en vul ze met het gehakt. Giet er de rest van de tomatensaus over en verbrokkel de straciatella over de schotel. Zet een 20-tal minuten in de oven.

Kanttekening

  • Je kan deze schotel uiteraard bereiden met Belgische producten. Wil je echter eens de sublieme smaak van authentieke Italiaanse producten, ga dan zeker eens een kijkje nemen in een Italiaanse speciaalzaak. Je zal het je niet beklagen!

1 Reactie

  1. Thuiskok Den Haag

    Super recept! Ik ga deze zeker toevoegen aan mijn receptenbestand. Bedankt!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...