Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

In mosterd gemarineerde lamskoteletjes met romige currysaus

door | 13 december 2021 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vlees en gevogelte
Winter
Kerst
Kerstmis komt er aan. Het aftellen is volop aan de gang. Na het voorgerecht vorige week is het nu de beurt aan het hoofdgerecht: lamkoteletjes. Met traditionele amandel kroketten en fijne mini worteltjes. Prima keuze, al zeg ik het zelf 😉
Lizzylizzblog

Tijd om het hoofdgerecht te onthullen. Op Kerstavond worden dat lamskoteletjes. Ik liet ze eerst een aantal uren trekken in een marinade op basis van zoete witte wijn en mosterd. Deze marinade geeft de lamskoteletjes een frisse smaak. Serveren kan je met de traditionele amandelkroketten en fijne mini worteltjes bijvoorbeeld. Of wat pastinaak. Of gevulde appeltjes. Of… kies maar zelf wat je er graag bij serveert.

Je hoort vaak de combinatie lamskoteletten en rode wijnsaus, bessensaus, rozemarijnsaus of looksaus. Ik baseerde mij op een recept van een Canadese chef, een recept dat ontworpen werd voor Gastronomixs. Lamskoteletjes en een romige currysaus is het geworden. De volle room van Campina leent zich daar perfect toe. Het water komt me al in de mond alleen al door er aan te denken.

De smaak van de currysaus bepaal je zelf. De verhouding van de kruiden zoek je uit zoals jij het graag eet. Verzot op pikant, doe er wat meer Cayenne in. Liever wat zachter, ga dan voor wat meer zacht paprikapoeder, meer room en meer citroensap.

Het is trouwens opnieuw een makkelijk recept. Het marineren kan je op voorhand doen. Het bakken van het vlees op het moment zelf, dat speel je klaar in een mum van tijd. De saus kan ook perfect op voorhand gemaakt worden en warm je even op als het moment is aangebroken. Opgelet, opwarmen en niet terug aan de kook brengen hé.

In mosterd gemarineerde lamskoteletjes met romige currysaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Kerstmis komt er aan. Het aftellen is volop aan de gang. Na het voorgerecht vorige week is het nu de beurt aan het hoofdgerecht: lamkoteletjes. Met traditionele amandel kroketten en fijne mini worteltjes. Prima keuze, al zeg ik het zelf 😉

INGREDIËNTEN

  • Voor de marinade: 125 ml zoet witte wijn, 300 gr mosterd, peper en zout

  • Lamskroon (lamskoteletjes) – ongezouten roomboter – peper en zout

  • Voor de currysaus: gekneusde knoflookteen, arachideolie, kruiden: paprikapoeder – Cayenne poeder – currypoeder – kurkuma, 500 ml volle room en 100 ml citroensap

BEREIDINGSWIJZE

  • Bereid de marinade: meng de wijn met de mosterd en kruid met peper en zout. Leg de lamskoteletjes in de marinade, dek af en laat een 3 à 4 uur in de frigo trekken. Nadien wrijf je de marinade er grotendeels af en smeer je de lamskoteletjes in met olijfolie.
  • Bak de lamskoteletjes bruin langs beide zijden. Kruid met peper en zout.
  • Bereid de currysaus: stoof de knoflook zachtjes aan in de olie. Voeg de kruiden toe en roer even om. Voeg het citroensap toe en laat even pruttelen. Nu de room er bij en laten indikken tot je de gewenste sausdikte bekomt.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...