Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kip met champignon-bechamel saus

door | 17 januari 2021 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Kip, rijst, champignon bechamelsaus. Meer moet dat niet zijn. 't is lekker zeggen ze hier, haha!
rijst met champignon-bechamelsaus geserveerd met kip

Heerlijke, eenvoudige gerechten? Daar zijn wij fan van!

Kip met rijst. En bechamelsaus waaraan ik champignons toevoegde. Meer moet dat niet zijn.

De bechamelsaus maakte ik met de Belgische halfvolle weidemelk van Campina. Je vindt deze voortaan in een nog duurzamere verpakking. Dat is dus onder andere de reden waarom ik Campina ambassadrice ben geworden. Bij Campina vinden ze duurzaamheid en duurzame verpakkingen belangrijk. En ik probeer door kleine zaken aan te passen hieraan mee te werken. Ik ben geen fanatiekeling hoor, ik denk alleen bij mezelf, als iedereen een klein beetje helpt, zal het resultaat er steeds mooier op worden.

Terug naar de champignon-bechamel saus nu. Je maakt een basis bechamel saus en je voegt er aan het einde fijne champignon plakjes aan toe. Kruiden doe ik met peper en zout, maar ook vooral met nootmuskaat. We hebben hier een grote fan in huis die eigenlijk overal nootmuskaat zou opdoen. Maar echt overal hé!

Ingrediëntenlijst

Voor 4 personen: 50 gr boter en 50gr bloem – 500 ml halfvolle melk – peper, zout en nootmuskaat – een klein bakje verse champignons

Bereidingswijze

Smelt de boter op een zacht vuur. Roer er de bloem door. Giet er de melk bij en breng het geheel al roerend terug aan de kook. Zet het vuur vervolgens op een lage stand en laat afgedekt pruttelen gedurende 10-15 minuten. Af en toe even roeren.

Afkruiden met peper, zout en nootmuskaat. Is de saus wat te dun, zet ze dan even terug op het vuur en voeg enkele koude klontjes goeie boter toe. Is de saus wat te dik, voeg dan nog wat extra halfvolle melk toe. Zet even opzij.

Neem nu een andere pan waarin je de in schijfjes gesneden champignons gedurende een 10-tal minuten bakt in gesmolten boter. Dit doe je best met het deksel er op, zodat al het vocht uit de champignons komt. Haal dan het deksel van je pan, verhoog het vuur en laat het vocht verdampen.

Kruid nu met peper en zout. Giet er de bechamelsaus over en roer enkele malen om met een houten lepel. Wil je het helemaal perfect, voeg dan op het einde nog wat slagroom toe. Laat kort nog wat pruttelen.

Kip met champignon-bechamel saus

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...