Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pilav rijst met kip en kaneel

door | 25 januari 2022 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Een hartig gerecht met een vleugje India en kaneel. Zo gezegd, zo gedaan. Ik toverde deze kip drumsticks met pilav rijst op tafel. En dat werd hier gesmaakt. De typische smaken zoals gember, kardemom en kaneel vind je er in terug. Een magisch trio als je het mij vraagt.
Lizzylizzblog

Mijn eerste gerecht voor het Foodies Magazine is een feit. Ik kreeg als thema voorgeschoteld: “India-hartig-kaneel”. Nu niet direct mijn keuken, dus ik ging met plezier de uitdaging aan. Kaneel vind ik best lekker, op voorwaarde dat de smaak het gerecht niet overheerst. Je mag een “touch” of kaneel proeven, zo net genoeg dat je denkt “mmm, er zit iets specifiek van smaak in”.

Even surfen op het net, wat kookboeken doornemen en hup… ik wist welke richting ik wou uitgaan. Ik koos voor pilav rijst, een gerecht uit het Midden-Oosten, dus qua streek zaten we al goed. De rijst wordt gefruit in olijfolie en nadien geblust met bouillon zodat deze verder kan gaar “pruttelen”. Ik voegde de typische smaken gember, kardemom en kaneel toe. Een heel mooi trio als je het mij vraagt.

De rijst combineren we met kip. Mijn origineel voorstel bestond uit kippenbillen. En dan schiet ik nu in de lach! Ik mailde namelijk mijn voorstel door naar Bas van Foodies Magazine en hij antwoordde “ik moest even twee maal lezen, want hier in Nederland noemen we dat kippenbouten, geen billen”. Toen ik in de winkel stond en de “billen” zag, moest ik daar onmiddellijk aan terug denken. Ik ben daar maar voor kippen drumsticks gegaan. Afgekruid met hetzelfde trio van gember, kardemom en kaneel.

Een zalig Midden-Oosters gerechtje, dat werd hier thuis gesmaakt. Zelfs onze klassieke, Vlaamse kost-eter hier in huis keek er naar, proefde er van en keurde het goed. Missie geslaagd, nee?

Pilav rijst met kip en kaneel

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Een hartig gerecht met een vleugje India en kaneel. Zo gezegd, zo gedaan. Ik toverde deze kip drumsticks met pilav rijst op tafel. En dat werd hier gesmaakt. De typische smaken zoals gember, kardemom en kaneel vind je er in terug. Een magisch trio als je het mij vraagt.

IngrediËNTEN

  • 8 kip drumsticks – marinade van olijfolie, kaneel, kardemom en gember (verhouding 1 KL kaneelpoeder, 1/2 KL kardemompoeder en 1/2 KL gemberpoeder)

  • Een 20-tal fijne mini-wortels – 15 gr boter – 50 ml kippenbouillon – gedroogde korianderblaadjes

  • Pilav rijst: 300 gr basmati rijst – 1 sjalot – olijfolie – 500 ml kippenbouillon – 1 KL kaneelpoeder, 1/2 KL kardemompoeder en 1/2 KL gemberpoeder – een handvol rozijnen

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180°C

  • Bereid de marinade van olijfolie met kaneel, kardemom en gember en smeer er de kip drumsticks mee in. Laat een 2-3 tal uren in de koelkast staan. Bak ze nadien kort aan in een braadpan en laat ze vervolgens nog een 30-tal minuten verder in de oven garen.
  • Blancheer de worteltjes in de kippenbouillon en houdt ze beetgaar en krokant. Giet het vocht eraf en kook het in tot bijna stroperig. Monteer met de boter.
  • Maak de pilav rijst. Stoof een fijngesnipperde sjalot aan in olijfolie en voeg er de rijst aan toe. Roer enkele malen om met een houten lepel. Kruid met het kaneel-, kardemom- en gemberpoeder. Blus met de kippenbouillon en voeg de rozijnen toe. Laar pruttelen tot het vocht volledig is opgenomen door de rijst. Voeg eventueel nog water extra bouillon of water toe indien nodig.
  • Serveer de pilav rijst met de kip drumsticks en de in schijfjes gesneden wortels (of in zijn geheel als je dat lekkerder vindt). Bestrooi de wortels met wat gedroogde korianderblaadjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...