Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Romige Griekse pasta met verse spinazie en champignons

door | 14 april 2023 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Griekse pasta of Orzo is zeer lekker in soep of in een zomerse salade. Maar je kan deze ook perfect gebruiken als vervanger van risotto rijst om een lekkere, smeuïge Griekse pasta schotel op tafel te toveren. Ontdek het hier!

Orzo of Griekse pasta, dat is korte pasta in de vorm van rijstkorrels. Je kan er vele kanten mee uit!

Griekse pasta is zeer lekker in soep of in een zomerse salade. Maar je kan deze Orzo ook perfect gebruiken als vervanger van risotto rijst om een lekkere smeuïge Griekse pasta schotel op tafel te toveren. Griekse pasta is gemaakt van tarwebloem en vindt zijn oorsprong wel degelijk in Griekenland (de verwijzing pasta is dus geen link naar Italië). Orzo wordt heel vaak geserveerd in Zuiderse landen.

Hoe Griekse pasta bereiden?

Griekse pasta bereiden is eigenlijk heel eenvoudig. Je dient deze enkel kort te koken in water, zoals je doet met pasta. Of je kan hem in een eenpansgerecht bereiden zoals ik hier doe met verse spinazie en de champignons. Heb je dan ook ineens weinig afwas, dat komt goed uit. De romigheid die ik wou zoals bij een smeuïge risotto, die bekom ik hier door aan het einde volle room toe te voegen. Je dient dan nog enkel deze schotel even te laten pruttelen zodat je de juiste sausdikte bekomt.

Kan je Griekse pasta op voorhand klaarmaken?

Dat kan uiteraard, maar ik raad toch aan deze “à la minute” te bereiden. Wil je de lekkere smeuïgheid en wil je vermijden dat het eenpansgerecht te droog wordt en je opnieuw room dient toe te voegen, dan bereid je deze Orzo best op het moment zelf. Is snel gefikst, in een kwartiertje zet je Griekse pasta op tafel. Is dus een perfect doordeweeks gerecht. Invriezen heb ik ook nog nooit gedaan. Dus geen ervaring mee of dat al dan niet een goeie optie is.

Wat serveer je bij Griekse pasta?

Ik koos er voor om twee soorten groenten (spinazie en champignons) in de Orzo te verwerken en deze te serveren met krokant gebakken, gepaneerde kippefilet. Eenmaal gebakken snij ik de kippefilet in reepjes, dat oogt mooier en vind ik persoonlijk aangenamer als eetervaring met Griekse pasta. Hier komt het recept voor jullie.

Romige Griekse pasta met verse spinazie en champignons

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Griekse pasta of Orzo is zeer lekker in soep of in een zomerse salade. Maar je kan deze ook perfect gebruiken als vervanger van risotto rijst om een lekkere, smeuïge Griekse pasta schotel op tafel te toveren. Ontdek het hier!

INGREDIËNTEN

  • een goeie klont ongezouten roomboter – 1 sjalot – 1 bakje champignons (250 gr) – 1 zak verse spinazie – 125 gr Griekse pasta – 250 ml kippenbouillon

  • 1 flesje volle room (33%) – blok Parmezaanse kaas – bladpeterselie

  • 2 gepaneerde kippefilets

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesneden sjalot zachtjes aan in de boter; voeg de champignons toe en roer enkele malen om met een houten lepel. Doe er vervolgens de bladspinazie bij en roer opnieuw enkele malen. Laat even pruttelen en roer er dan de Griekse pasta onder. Overgiet met de kippenbouillon en laat op het vuur staan tot de vloeistof zo goed als opgenomen is door de Griekse pasta.
  • Werk af door er op het einde de room aan toe te voegen en te laten pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Nog wat geraspte Parmezaanse kaas onder roeren en versieren met versnipperde bladpeterselie.
  • De gepaneerde kippefilets bak je mooi krokant in een aparte braadpan. Je snijdt ze in reepjes en serveert ze bovenop de Griekse pasta.

    2 Reacties

    1. Lies Laroy

      Om duimen en vingers af te likken!😋

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Dank je wel 🙏

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...