Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Romige Griekse pasta met verse spinazie en champignons

door | 14 april 2023 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Pasta
Het hele jaar door
Griekse pasta of Orzo is zeer lekker in soep of in een zomerse salade. Maar je kan deze ook perfect gebruiken als vervanger van risotto rijst om een lekkere, smeuïge Griekse pasta schotel op tafel te toveren. Ontdek het hier!

Orzo of Griekse pasta, dat is korte pasta in de vorm van rijstkorrels. Je kan er vele kanten mee uit!

Griekse pasta is zeer lekker in soep of in een zomerse salade. Maar je kan deze Orzo ook perfect gebruiken als vervanger van risotto rijst om een lekkere smeuïge Griekse pasta schotel op tafel te toveren. Griekse pasta is gemaakt van tarwebloem en vindt zijn oorsprong wel degelijk in Griekenland (de verwijzing pasta is dus geen link naar Italië). Orzo wordt heel vaak geserveerd in Zuiderse landen.

Hoe Griekse pasta bereiden?

Griekse pasta bereiden is eigenlijk heel eenvoudig. Je dient deze enkel kort te koken in water, zoals je doet met pasta. Of je kan hem in een eenpansgerecht bereiden zoals ik hier doe met verse spinazie en de champignons. Heb je dan ook ineens weinig afwas, dat komt goed uit. De romigheid die ik wou zoals bij een smeuïge risotto, die bekom ik hier door aan het einde volle room toe te voegen. Je dient dan nog enkel deze schotel even te laten pruttelen zodat je de juiste sausdikte bekomt.

Kan je Griekse pasta op voorhand klaarmaken?

Dat kan uiteraard, maar ik raad toch aan deze “à la minute” te bereiden. Wil je de lekkere smeuïgheid en wil je vermijden dat het eenpansgerecht te droog wordt en je opnieuw room dient toe te voegen, dan bereid je deze Orzo best op het moment zelf. Is snel gefikst, in een kwartiertje zet je Griekse pasta op tafel. Is dus een perfect doordeweeks gerecht. Invriezen heb ik ook nog nooit gedaan. Dus geen ervaring mee of dat al dan niet een goeie optie is.

Wat serveer je bij Griekse pasta?

Ik koos er voor om twee soorten groenten (spinazie en champignons) in de Orzo te verwerken en deze te serveren met krokant gebakken, gepaneerde kippefilet. Eenmaal gebakken snij ik de kippefilet in reepjes, dat oogt mooier en vind ik persoonlijk aangenamer als eetervaring met Griekse pasta. Hier komt het recept voor jullie.

Romige Griekse pasta met verse spinazie en champignons

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Griekse pasta of Orzo is zeer lekker in soep of in een zomerse salade. Maar je kan deze ook perfect gebruiken als vervanger van risotto rijst om een lekkere, smeuïge Griekse pasta schotel op tafel te toveren. Ontdek het hier!

INGREDIËNTEN

  • een goeie klont ongezouten roomboter – 1 sjalot – 1 bakje champignons (250 gr) – 1 zak verse spinazie – 125 gr Griekse pasta – 250 ml kippenbouillon

  • 1 flesje volle room (33%) – blok Parmezaanse kaas – bladpeterselie

  • 2 gepaneerde kippefilets

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesneden sjalot zachtjes aan in de boter; voeg de champignons toe en roer enkele malen om met een houten lepel. Doe er vervolgens de bladspinazie bij en roer opnieuw enkele malen. Laat even pruttelen en roer er dan de Griekse pasta onder. Overgiet met de kippenbouillon en laat op het vuur staan tot de vloeistof zo goed als opgenomen is door de Griekse pasta.
  • Werk af door er op het einde de room aan toe te voegen en te laten pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt. Nog wat geraspte Parmezaanse kaas onder roeren en versieren met versnipperde bladpeterselie.
  • De gepaneerde kippefilets bak je mooi krokant in een aparte braadpan. Je snijdt ze in reepjes en serveert ze bovenop de Griekse pasta.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...