Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spelt spaghetti met scampi’s en pompoencrème

door | 4 november 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Het hele jaar door
Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Check dit recept!
Lizzylizzblog

Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Wil je lekkere smeuïge crème? Twee tips: ten eerste gebruik volle room (33%) – de beste ! – en ten tweede gebruik een blender om de smeuïge structuur te bekomen.

Ik koos in dit gerecht voor spelt spaghetti (fijn). Deze wordt gemaakt op basis van 100% speltgraan en kan eindeloos gecombineerd worden met vis, vlees, schaaldieren of groenten. Aarzel dus niet om deze uit te proberen. Je zal aangenaam verrast worden!

Spelt spaghetti met scampi’s en pompoencrème

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Check dit recept!

INGREDIËNTEN

  • Spelt spaghetti fijn – water – een snuifje zout

  • Voor de pompoencrème: 1 butternut pompoen – verse rozemarijn – 1 rode ui – zout met zwarte knoflook – olijfolie – aceto balsamico di Modena – 125ml volle room

  • 8 scampi’s – roomboter – olijfolie – peper en zout

  • Afwerking: wat pompoenblokjes, eetbare bloemen (Citrus afrikaantje) en een snuifje zeezout met zwarte knoflook

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 175° C

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de butternut pompoen in 2 en doe er zo veel mogelijk de buitenste schil af. Snij het vlees in blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er verse rozemarijn tussen tesamen met versnipperde rode ui. Kruid met het zout met zwarte knoflook. Overgiet met olijfolie en wat balsamico azijn. Rooster gedurende 20 minuten in de oven en haal de pompoenblokjes dan uit de oven. Hou een kleine portie opzij om je bord mee af te werken, doe de rest in een blender en giet er de volle room bij. Blend totdat je een smeuïge pompoencrème bekomt. Bijkruiden mag naargelang je smaak.
  • Bak de scampi’s langs beide kanten kort aan in een mengeling van roomboter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de pompoencrème in twee porties. Een gebruik je om de pasta onder te roeren, de andere portie gebruik je om op je bord te serveren. Bovenop de pasta leg je de scampi’s en afwerken doe je met wat extra pompoenblokjes, de eetbare bloemen en nog wat zout met zwarte knoflook. Smakelijk!

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...