Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spelt spaghetti met scampi’s en pompoencrème

door | 4 november 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Het hele jaar door
Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Check dit recept!
Lizzylizzblog

Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Wil je lekkere smeuïge crème? Twee tips: ten eerste gebruik volle room (33%) – de beste ! – en ten tweede gebruik een blender om de smeuïge structuur te bekomen.

Ik koos in dit gerecht voor spelt spaghetti (fijn). Deze wordt gemaakt op basis van 100% speltgraan en kan eindeloos gecombineerd worden met vis, vlees, schaaldieren of groenten. Aarzel dus niet om deze uit te proberen. Je zal aangenaam verrast worden!

Spelt spaghetti met scampi’s en pompoencrème

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Check dit recept!

INGREDIËNTEN

  • Spelt spaghetti fijn – water – een snuifje zout

  • Voor de pompoencrème: 1 butternut pompoen – verse rozemarijn – 1 rode ui – zout met zwarte knoflook – olijfolie – aceto balsamico di Modena – 125ml volle room

  • 8 scampi’s – roomboter – olijfolie – peper en zout

  • Afwerking: wat pompoenblokjes, eetbare bloemen (Citrus afrikaantje) en een snuifje zeezout met zwarte knoflook

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 175° C

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de butternut pompoen in 2 en doe er zo veel mogelijk de buitenste schil af. Snij het vlees in blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er verse rozemarijn tussen tesamen met versnipperde rode ui. Kruid met het zout met zwarte knoflook. Overgiet met olijfolie en wat balsamico azijn. Rooster gedurende 20 minuten in de oven en haal de pompoenblokjes dan uit de oven. Hou een kleine portie opzij om je bord mee af te werken, doe de rest in een blender en giet er de volle room bij. Blend totdat je een smeuïge pompoencrème bekomt. Bijkruiden mag naargelang je smaak.
  • Bak de scampi’s langs beide kanten kort aan in een mengeling van roomboter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de pompoencrème in twee porties. Een gebruik je om de pasta onder te roeren, de andere portie gebruik je om op je bord te serveren. Bovenop de pasta leg je de scampi’s en afwerken doe je met wat extra pompoenblokjes, de eetbare bloemen en nog wat zout met zwarte knoflook. Smakelijk!

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 90 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...