Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Strikjespasta met scampi’s in een getomateerde Stroganoff saus

door | 18 april 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Eenvoudige pastagerechten met een beperkt aantal ingrediënten. Dat zijn vaak de grootste smaakbommetjes!
foto van een bord gevuld met strikjespasta

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIËNTEN

Strikjespasta (farfalle)

12 grote scampi’s (tijgergarnalen)

Zacht paprikapoeder

Olijfolie

Peterselie voor de afwerking

Voor de saus

1 ui en 1 teentje knoflook

1 blik Cubetti Peperoni (de gearomatiseerde tomatenblokjes van Elvea 1885) en 1 EL dubbel tomatenconcentraat

1 gele paprika

100 ml zure room (ik gebruik die van Campina)

120 ml bruine rundsfond

1 EL mosterd

Peper en zout

RECEPT

Geïnspireerd op een recept van Stephanie Bex voor Njam! Tv. Natuurlijk heb ik er mijn eigen “touch” aan gegeven. Ik ging voor vis (i.p.v. vlees) en combineerde dit met een vleesfond. Verrassend lekker!

Schil de ajuin en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Was de gele paprika, snij in fijne reepjes.

Kook de strikjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de saus. Verhit wat olijfolie in een braadpan en stoof er zachtjes de ui en de knoflook in aan. Voeg de fijne paprika reepjes toe en laat even stoven.

Voeg de Cubetti toe en roer enkele malen om. Nu mag de zure room er bij. En de bruine rundsfond mag ook toegevoegd worden. Roer een paar keer om.

Tenslotte de eetlepel dubbel tomatenconcentraat en mosterd er bij. Wat peper en zout. Een 20-tal minuten laten pruttelen op een zacht vuur.

Bak de grote scampi’s kort aan in olijfolie. Kruid met het zacht paprikapoeder.

Meng de strikjespasta met de grote scampi’s en de getomateerde Stroganoff saus.

Je hebt een heerlijk bord pasta klaar, werk af met fijngesnipperde peterselie en laat het je smaken!

Lizzylizzblog
Strikjespasta met scampi’s in een getomateerde Stroganoff saus

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...