••• recept voor 2 personen •••
••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••
INGREDIËNTEN
Strikjespasta (farfalle)
12 grote scampi’s (tijgergarnalen)
Zacht paprikapoeder
Olijfolie
Peterselie voor de afwerking
Voor de saus
1 ui en 1 teentje knoflook
1 blik Cubetti Peperoni (de gearomatiseerde tomatenblokjes van Elvea 1885) en 1 EL dubbel tomatenconcentraat
1 gele paprika
100 ml zure room (ik gebruik die van Campina)
120 ml bruine rundsfond
1 EL mosterd
Peper en zout
RECEPT
Geïnspireerd op een recept van Stephanie Bex voor Njam! Tv. Natuurlijk heb ik er mijn eigen “touch” aan gegeven. Ik ging voor vis (i.p.v. vlees) en combineerde dit met een vleesfond. Verrassend lekker!
Schil de ajuin en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Was de gele paprika, snij in fijne reepjes.
Kook de strikjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de saus. Verhit wat olijfolie in een braadpan en stoof er zachtjes de ui en de knoflook in aan. Voeg de fijne paprika reepjes toe en laat even stoven.
Voeg de Cubetti toe en roer enkele malen om. Nu mag de zure room er bij. En de bruine rundsfond mag ook toegevoegd worden. Roer een paar keer om.
Tenslotte de eetlepel dubbel tomatenconcentraat en mosterd er bij. Wat peper en zout. Een 20-tal minuten laten pruttelen op een zacht vuur.
Bak de grote scampi’s kort aan in olijfolie. Kruid met het zacht paprikapoeder.
Meng de strikjespasta met de grote scampi’s en de getomateerde Stroganoff saus.
Je hebt een heerlijk bord pasta klaar, werk af met fijngesnipperde peterselie en laat het je smaken!
0 reacties