Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Strikjespasta met scampi’s in een getomateerde Stroganoff saus

door | 18 april 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Eenvoudige pastagerechten met een beperkt aantal ingrediënten. Dat zijn vaak de grootste smaakbommetjes!
foto van een bord gevuld met strikjespasta

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIËNTEN

Strikjespasta (farfalle)

12 grote scampi’s (tijgergarnalen)

Zacht paprikapoeder

Olijfolie

Peterselie voor de afwerking

Voor de saus

1 ui en 1 teentje knoflook

1 blik Cubetti Peperoni (de gearomatiseerde tomatenblokjes van Elvea 1885) en 1 EL dubbel tomatenconcentraat

1 gele paprika

100 ml zure room (ik gebruik die van Campina)

120 ml bruine rundsfond

1 EL mosterd

Peper en zout

RECEPT

Geïnspireerd op een recept van Stephanie Bex voor Njam! Tv. Natuurlijk heb ik er mijn eigen “touch” aan gegeven. Ik ging voor vis (i.p.v. vlees) en combineerde dit met een vleesfond. Verrassend lekker!

Schil de ajuin en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Was de gele paprika, snij in fijne reepjes.

Kook de strikjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de saus. Verhit wat olijfolie in een braadpan en stoof er zachtjes de ui en de knoflook in aan. Voeg de fijne paprika reepjes toe en laat even stoven.

Voeg de Cubetti toe en roer enkele malen om. Nu mag de zure room er bij. En de bruine rundsfond mag ook toegevoegd worden. Roer een paar keer om.

Tenslotte de eetlepel dubbel tomatenconcentraat en mosterd er bij. Wat peper en zout. Een 20-tal minuten laten pruttelen op een zacht vuur.

Bak de grote scampi’s kort aan in olijfolie. Kruid met het zacht paprikapoeder.

Meng de strikjespasta met de grote scampi’s en de getomateerde Stroganoff saus.

Je hebt een heerlijk bord pasta klaar, werk af met fijngesnipperde peterselie en laat het je smaken!

Lizzylizzblog
Strikjespasta met scampi’s in een getomateerde Stroganoff saus

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...