Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Strikjespasta met scampi’s in een getomateerde Stroganoff saus

door | 18 april 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Eenvoudige pastagerechten met een beperkt aantal ingrediënten. Dat zijn vaak de grootste smaakbommetjes!
foto van een bord gevuld met strikjespasta

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIËNTEN

Strikjespasta (farfalle)

12 grote scampi’s (tijgergarnalen)

Zacht paprikapoeder

Olijfolie

Peterselie voor de afwerking

Voor de saus

1 ui en 1 teentje knoflook

1 blik Cubetti Peperoni (de gearomatiseerde tomatenblokjes van Elvea 1885) en 1 EL dubbel tomatenconcentraat

1 gele paprika

100 ml zure room (ik gebruik die van Campina)

120 ml bruine rundsfond

1 EL mosterd

Peper en zout

RECEPT

Geïnspireerd op een recept van Stephanie Bex voor Njam! Tv. Natuurlijk heb ik er mijn eigen “touch” aan gegeven. Ik ging voor vis (i.p.v. vlees) en combineerde dit met een vleesfond. Verrassend lekker!

Schil de ajuin en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Was de gele paprika, snij in fijne reepjes.

Kook de strikjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de saus. Verhit wat olijfolie in een braadpan en stoof er zachtjes de ui en de knoflook in aan. Voeg de fijne paprika reepjes toe en laat even stoven.

Voeg de Cubetti toe en roer enkele malen om. Nu mag de zure room er bij. En de bruine rundsfond mag ook toegevoegd worden. Roer een paar keer om.

Tenslotte de eetlepel dubbel tomatenconcentraat en mosterd er bij. Wat peper en zout. Een 20-tal minuten laten pruttelen op een zacht vuur.

Bak de grote scampi’s kort aan in olijfolie. Kruid met het zacht paprikapoeder.

Meng de strikjespasta met de grote scampi’s en de getomateerde Stroganoff saus.

Je hebt een heerlijk bord pasta klaar, werk af met fijngesnipperde peterselie en laat het je smaken!

Lizzylizzblog
Strikjespasta met scampi’s in een getomateerde Stroganoff saus

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...