Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Snelle vol-au-vent

door | 4 mei 2021 | Hoofdgerecht, Vlaamse klassiekers

Vlees en gevogelte
Herfst/Winter
Vol-au-vent klaar in 30 minuten? Soms moet het snel gaan en dan ben ik blij met deze snelle, eenvoudige gerechten. Ook eens uitproberen?
Lizzylizzblog

Omdat het je soms eens aan tijd ontbreekt, is deze snelle vol-au-vent versie een life saver!

Eén van mijn top-3 lievelingsgerechten: vol-au-vent. Ik geniet van het helemaal zelf bereiden van deze vol-au-vent, tenminste als ik daarvoor de tijd heb. Maar soms moet het nu eenmaal snel gaan en dan ben ik dankbaar dat eenvoudige, snelle recepten als deze bestaan. Qua smaak kan deze versie goed bekoren hoor.

Ik gebruikte een kant-en-klare gevogeltefond. Tip: kies een kwalitatieve fond. Die komt de smaak zeker ten goede. Ook de champignons komen uit blik, ik ga voor in schijfjes gesneden champignons, maar de kleine mini Parijse champignons passen zeker ook in dit gerecht. Je kan de restjes wit van een kip aan ‘t spit gebruiken, of zoals ik vandaag deed, wat kip (boutfilet of haasje – liever geen gewone kipfilet, want die is te taai voor dit gerecht) aanbakken en dan in stukjes “plukken”.

Wat denk je? Deze snelle versie van het koninginnehapje ook eens uitproberen? Benieuwd wat jij er van vindt. Aarzel niet jouw reactie na te laten in het daarvoor voorziene blok onderaan deze blogpost. Dan kan ik mee genieten van jullie ervaringen.

Snelle vol-au-vent

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Deze snelle vol-au-vent tover je in 30 minuten op tafel. Perfect om in je weekmenu op te nemen. Want soms moet het snel gaan en dan zijn recepten als deze de perfecte oplossing!

INGREDIËNTEN

  • 400 gr boutfilet van kip – 200 gr gehakt (varken-kalf) – 250 gr champignons in schijfjes (blik) – ongezouten roomboter
    Voor de saus: 90 gr ongezouten roomboter – 90 gr bloem – 400 ml gevogeltefond – 200 ml culinaire room (20%)
    Afwerking: peterselie – sap van een halve citroen – peper en zout
    4 bladerdeeghapjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak de boutfilet aan in de ongezouten roomboter. Haal uit de braadpan en zet opzij om te laten afkoelen. Je kan ze ook in de oven bakken. Kies het programma voor gegrilde kip.
  • Rol balletjes van het gehakt en bak deze kort aan in de braadpan die je gebruikte voor de kip. Voeg de champignonschijfjes toe (zonder het vocht). Wat boter toevoegen mag. Zet opzij.
  • Bereid de saus. Smelt de boter op een zacht vuur. Wanneer ze “bruist” haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem al roerend toe tot je een droog geheel hebt. Zet terug op het vuur en laat “drogen” tot de geur van koekjes er is. De roux is dan goudgeel van kleur. Voeg beetje per beetje, al roerend, de gevogeltefond toe. Pluk het wit van de kip, meng met de balletjes en de champignon schijfjes. Roer deze voorzichtig door je saus. Werk af met room, wat citroensap, peper en zout. Laat pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft bekomen.
  • Verwarm de bladerdeeghapjes volgens de instructies op de verpakking. Vul deze met de vol-au-vent mengeling. Afwerken kan met wat verse fijngesnipperde peterselie.

    0 reacties

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Vol-au-vent met rivierkreeftjes – Lizzylizzblog - […] naar de vol-au-vent. Een klassieke en een snelle versie die hebben we al staan. Ook een visversie. En nu…

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...