Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

door | 12 mei 2021 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Oneindig variëren kan je met die koude pastasalades. Vandaag kozen we voor kippefilet en tuinkruiden. Dat het een goeie keuze was 🙂
Lizzylizzblog

Hier is ie, de eerste variant op de koude pastasalade met kaas en ham

Vandaag ging ik voluit voor de smaak van tuinkruiden:

  • enerzijds gebruikte ik kippefilet met tuinkruiden
  • anderzijds maakte ik een dressing op basis van mayonaise, zure room en verse tuinkruiden

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Zet vervolgens opzij om verder af te koelen. Ik gebruikte spirelli, maar je kan om het even welke korte pasta gebruiken.

De fijn gesneden reepjes kippefilet met tuinkruiden combineer ik met blokjes kaas gemaakt op basis van Orval bier. Deze kaas lijkt qua smaak heel erg op de gekende Port Salut kaas (zeer zachte smaak).

Verder voegde ik kerstomaten en een halfzacht gekookt eitje toe. Enkele blaadjes zuring. En overgieten met een dressing op basis van mayonaise (3 EL), zure room (1 EL) en verse tuinkruiden zoals bieslook en citroentijm.

Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...