Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

door | 12 mei 2021 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Oneindig variëren kan je met die koude pastasalades. Vandaag kozen we voor kippefilet en tuinkruiden. Dat het een goeie keuze was 🙂
Lizzylizzblog

Hier is ie, de eerste variant op de koude pastasalade met kaas en ham

Vandaag ging ik voluit voor de smaak van tuinkruiden:

  • enerzijds gebruikte ik kippefilet met tuinkruiden
  • anderzijds maakte ik een dressing op basis van mayonaise, zure room en verse tuinkruiden

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Zet vervolgens opzij om verder af te koelen. Ik gebruikte spirelli, maar je kan om het even welke korte pasta gebruiken.

De fijn gesneden reepjes kippefilet met tuinkruiden combineer ik met blokjes kaas gemaakt op basis van Orval bier. Deze kaas lijkt qua smaak heel erg op de gekende Port Salut kaas (zeer zachte smaak).

Verder voegde ik kerstomaten en een halfzacht gekookt eitje toe. Enkele blaadjes zuring. En overgieten met een dressing op basis van mayonaise (3 EL), zure room (1 EL) en verse tuinkruiden zoals bieslook en citroentijm.

Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...