Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

door | 12 mei 2021 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Oneindig variëren kan je met die koude pastasalades. Vandaag kozen we voor kippefilet en tuinkruiden. Dat het een goeie keuze was 🙂
Lizzylizzblog

Hier is ie, de eerste variant op de koude pastasalade met kaas en ham

Vandaag ging ik voluit voor de smaak van tuinkruiden:

  • enerzijds gebruikte ik kippefilet met tuinkruiden
  • anderzijds maakte ik een dressing op basis van mayonaise, zure room en verse tuinkruiden

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Zet vervolgens opzij om verder af te koelen. Ik gebruikte spirelli, maar je kan om het even welke korte pasta gebruiken.

De fijn gesneden reepjes kippefilet met tuinkruiden combineer ik met blokjes kaas gemaakt op basis van Orval bier. Deze kaas lijkt qua smaak heel erg op de gekende Port Salut kaas (zeer zachte smaak).

Verder voegde ik kerstomaten en een halfzacht gekookt eitje toe. Enkele blaadjes zuring. En overgieten met een dressing op basis van mayonaise (3 EL), zure room (1 EL) en verse tuinkruiden zoals bieslook en citroentijm.

Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...