Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wortelsoep

door | 30 oktober 2023 | Soep

Soep
Het hele jaar door
Ontdek hier hoe ik mijn wortelsoep een heerlijke smaak geef. Deze geliefde soep serveer je met plezier aan je familieleden of je vrienden die langskomen voor een fijne avond samen.

Puur natuur: wortelsoep zonder andere groenten toe te voegen. Lekker!

Het hoeft niet altijd een combinatie van groenten te zijn als je soep maakt. Je kan ook kiezen de pure smaak van één enkel ingrediënt te laten primeren. En dat is wat ik wou bereiken met deze wortelsoep. Ik voegde dus geen andere groenten toe, zoals ik bijvoorbeeld deed in mijn wortel-pastinaaksoep.

Hoe geef je wortelsoep een heerlijke smaak?

Er zijn verschillende manieren om de smaak van wortelsoep te verbeteren/versterken. Je kan uiteraard andere groenten toevoegen zoals witte selder of prei, maar zoals ik in de inleiding schreef, ik wil gaan voor een pure wortelsoep. Dus deze optie kies ik niet.

Ik ga resoluut voor een combinatie van het toevoegen van een fond en verse kruiden uit mijn kruidentuin. Gebruik een fond van goede kwaliteit: een groentefond – die gaat je wortelsoep verrijken en meer smaak geven. De extra smaakdimensie met de verse kruiden geef ik door marjolein te kiezen. Dit aromatisch kruid heeft een milde, warme en enigszins zoete smaak. Perfect dus bij wortel. Marjolein wordt trouwens niet alleen in soepen gebruikt, maar ook in stoofpotten, sauzen, bij vleesgerechten en bij groenten.

En als laatste ook niet onbelangrijk, ik voeg wat tomatenpassata toe. Niet alleen voor de smaak, maar ook om de kleur mooi te behouden. Anders wordt de wortelsoep wat grijzig en dat vind ik er minder smakelijk uitzien.

Andere opties zijn: het roosteren van de groenten in de oven en verschillende toppings kiezen om de wortelsoep af te werken. Geroosterd sesamzaad bijvoorbeeld zoals ik deed. Of een scheutje olijfolie toevoegen, een vleugje culinaire room of wat fijngehakte verse tuinkruiden.

Wortelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

2

personen

Ontdek hier hoe ik mijn wortelsoep een heerlijke smaak geef. En dit zonder andere groenten toe te voegen. Deze geliefde soep serveer je met plezier aan je familieleden of je vrienden die langskomen voor een fijne avond samen.

INGREDIËNTEN

  • 250 gr wortelen – 1 zoete ajuin – 1 knoflookteen – een goeie klont ongezouten roomboter – 100 ml tomatenpassata

  • 800 ml groentefond – een handvol verse marjolein

  • Afwerking: peper en zout – Sesamzaadjes – een extra takje marjolein

BEREIDINGSWIJZE

  • Rasp de wortels en snij in schijfjes. Schil de zoete ui en snij fijn. Kneus de knoflookteen. Stoof deze ingrediënten zachtjes aan in de ongezouten roomboter. Roer er vervolgens de tomatenpassata onder.
  • Giet er de groentefond bij en voeg de verse marjolein toe (ik gebruik hiervoor een kruidenhouder; je kan het bosje ook vastbinden met keukentouw). Laat 20 minuten pruttelen.
  • Haal de soep van het vuur, verwijder de marjolein/de gekneusde knoflookteen en mix de soep glad in je keukenblender. Giet deze terug in je soepkom en voeg eventueel nog wat water toe indien je ze te dik vindt. Afkruiden met peper en zout. En nog even laten opkoken.
  • Serveren met geroosterd sesamzaad, een extra takje marjolein en een draai van de zwarte pepermolen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...