Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Slaatje grijze garnalen

door | 8 juni 2022 | Voorgerecht, Lunch, Salades

Vis en zeevruchten
Zomer
Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That's all you need baby! Laat die zomer maar komen.
Lizzylizzblog

Nu ze voor het komende weekend opnieuw mooi weer voorspellen, kan je alvast jouw inkopen doen om dit proevertje te serveren. Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby!

Ik gebruikte trouwens geen kant-en-klare cocktailsaus maar maakte deze zelf. Sausjes maken das eigenlijk weinig werk en de smaak is zoveel beter. Lang leve de zomerse temperaturen.

Slaatje grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
personen

2

personen

Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby! Laat die zomer maar komen.

IngrediËNTEN

  • Krop sla, tomaat, pakje grijze garnalen, 1 hardgekookt ei

  • Cocktailsaus: 100 ml volle room, 50 gr mayonaise, 50 gr ketchup, 15 ml whisky, wat chilivlokken, 2 EL Tabasco Sriracha

BEREIDINGSWIJZE

  • Dompel de tomaat 30 seconden onder in kokend water zodat je ze makkelijk kan ontvellen. Snij ze nadien in 4, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in brunoise. Was de sla en snij in fijne reepjes.
  • Maak de cocktailsaus: klop de volle room op tot yoghurtdikte en meng er vervolgens de mayonaise, de ketchup en de whisky onder. Werk af met chilivlokjes en de Tabasco Sriracha. Je krijgt een lekkere, pittige cocktailsaus.
  • Pel het hardgekookt ei en plet vervolgens plat met een vork.
  • Vul de glazen: een laagje sla, de brunoise van tomaat, de grijze garnalen, de cocktailsaus en daar bovenop het geplette ei. Afkruiden met zwarte peper en het glas versieren met een schijfje citroen.

KANTTEKENING

  • Ik haalde mijn verse producten bij Aldi (samenwerking).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...