Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Slaatje grijze garnalen

door | 8 juni 2022 | Voorgerecht, Lunch, Salades

Vis en zeevruchten
Zomer
Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That's all you need baby! Laat die zomer maar komen.
Lizzylizzblog

Nu ze voor het komende weekend opnieuw mooi weer voorspellen, kan je alvast jouw inkopen doen om dit proevertje te serveren. Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby!

Ik gebruikte trouwens geen kant-en-klare cocktailsaus maar maakte deze zelf. Sausjes maken das eigenlijk weinig werk en de smaak is zoveel beter. Lang leve de zomerse temperaturen.

Slaatje grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
personen

2

personen

Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby! Laat die zomer maar komen.

IngrediËNTEN

  • Krop sla, tomaat, pakje grijze garnalen, 1 hardgekookt ei

  • Cocktailsaus: 100 ml volle room, 50 gr mayonaise, 50 gr ketchup, 15 ml whisky, wat chilivlokken, 2 EL Tabasco Sriracha

BEREIDINGSWIJZE

  • Dompel de tomaat 30 seconden onder in kokend water zodat je ze makkelijk kan ontvellen. Snij ze nadien in 4, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in brunoise. Was de sla en snij in fijne reepjes.
  • Maak de cocktailsaus: klop de volle room op tot yoghurtdikte en meng er vervolgens de mayonaise, de ketchup en de whisky onder. Werk af met chilivlokjes en de Tabasco Sriracha. Je krijgt een lekkere, pittige cocktailsaus.
  • Pel het hardgekookt ei en plet vervolgens plat met een vork.
  • Vul de glazen: een laagje sla, de brunoise van tomaat, de grijze garnalen, de cocktailsaus en daar bovenop het geplette ei. Afkruiden met zwarte peper en het glas versieren met een schijfje citroen.

KANTTEKENING

  • Ik haalde mijn verse producten bij Aldi (samenwerking).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...