Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Slaatje grijze garnalen

door | 8 juni 2022 | Voorgerecht, Lunch, Salades

Vis en zeevruchten
Zomer
Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That's all you need baby! Laat die zomer maar komen.
Lizzylizzblog

Nu ze voor het komende weekend opnieuw mooi weer voorspellen, kan je alvast jouw inkopen doen om dit proevertje te serveren. Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby!

Ik gebruikte trouwens geen kant-en-klare cocktailsaus maar maakte deze zelf. Sausjes maken das eigenlijk weinig werk en de smaak is zoveel beter. Lang leve de zomerse temperaturen.

Slaatje grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
personen

2

personen

Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby! Laat die zomer maar komen.

IngrediËNTEN

  • Krop sla, tomaat, pakje grijze garnalen, 1 hardgekookt ei

  • Cocktailsaus: 100 ml volle room, 50 gr mayonaise, 50 gr ketchup, 15 ml whisky, wat chilivlokken, 2 EL Tabasco Sriracha

BEREIDINGSWIJZE

  • Dompel de tomaat 30 seconden onder in kokend water zodat je ze makkelijk kan ontvellen. Snij ze nadien in 4, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in brunoise. Was de sla en snij in fijne reepjes.
  • Maak de cocktailsaus: klop de volle room op tot yoghurtdikte en meng er vervolgens de mayonaise, de ketchup en de whisky onder. Werk af met chilivlokjes en de Tabasco Sriracha. Je krijgt een lekkere, pittige cocktailsaus.
  • Pel het hardgekookt ei en plet vervolgens plat met een vork.
  • Vul de glazen: een laagje sla, de brunoise van tomaat, de grijze garnalen, de cocktailsaus en daar bovenop het geplette ei. Afkruiden met zwarte peper en het glas versieren met een schijfje citroen.

KANTTEKENING

  • Ik haalde mijn verse producten bij Aldi (samenwerking).

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...