Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Bananentaartjes

door | 7 februari 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Alles met banketbakkersroom smaakt. Maar dan zeker al deze bananentaartjes. Met een "touch" van chocolade, dat kan niet meer fout gaan hé. Komaan, hup hup hup naar die keuken en aan de slag!
Lizzylizzblog

Wil je nog eens van die lekkere gele crème maken? Hij keek me aan met van die blinkende ogen, ik kon onmogelijk neen zeggen. En ik vond het ook niet erg hoor. Zelfgemaakte banketbakkersroom is zowat het beste op aarde ooit. Zeg dat ik het je gezegd heb!

De zandtaartjes maak je zelf of als je geen zin/tijd hebt, dan koop je die gewoon “voorgemaakt” in de supermarkt. Lekker handig ook om steeds zo’n voorraad in de kast thuis te hebben liggen. Als je plots een goestingske hebt, liggen ze voor het grijpen.

Ik geef jullie alvast het recept mee voor de taartjes én de banketbakkersroom. Ik maak de banketbakkersroom per liter en kan er dan verschillende dingen mee doen: zandtaartjes mee vullen, in een pannenkoek smeren of als vulling gebruiken in soezen. Heerlijke dessertjes allemaal.

Vandaag in de kijker, deze bananentaartjes: de bodem bedekt met chocolade ganache, vervolgens een laag banketbakkersroom en dan schijfjes banaan en chocolade schilfers. Ik zeg niets… ik laat het jullie zelf maken en zelf proeven. Wel benieuwd naar jullie beoordeling.

Bananentaartjes

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Stuks

8

taartjes

Alles met banketbakkersroom smaakt. Maar dan zeker al deze bananentaartjes. Met een “touch” van chocolade, dat kan niet meer fout gaan hé. Komaan, hup hup hup naar die keuken en aan de slag!

INGREDIËNTEN

  • Taartjes: 250 gr fijne griessuiker, 2 eieren, snuifje zout, 500 gr bloem voor patisserie (Soubry) en 250 gr ongezouten boter

  • Banketbakkersroom: 80 gr maïzena, 200 gr suiker, 1 vanillestok, 1 L volle melk (Campina) en 8 eierdooiers

  • Chocolade ganache: 200 gr chocolade callets en 100 ml volle room (Campina)

  • 2 bananen en chocoladeschilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Maak eerst het deeg en bak de taartjes.

    Klop de suiker en de eieren op en voeg het snuifje zout toe. Mix er de bloem onder tot een kruimelig mengsel. Maak de boter mals door er stevig in te knijpen en meng deze vervolgens onder het kruimelig mengsel. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol er je deegmassa op tot een bolleke. Wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat 1u afkoelen in de frigo.
    Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een bebloemde deegrol uit op je werkvlak. Leg vervolgens het deeg over je vormpjes en duw met je vingers het deeg goed aan in elk vormpje. Om het overtollig deeg te verwijderen, rol je met je deegrol over de vormpjes en zo hou je enkel het nodige deeg in de vormpjes en wordt de rest verwijderd.

    Leg verkreukeld bakpapier op je deeg en vul de vormpjes met ongekookte rijst. Bak het deeg af gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
  • Bereid de banketbakkersroom.

    Snij de vanillestok doormidden en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Kook de melk met de doorgesneden vanillestok en de zaadjes in.
    Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een Ruban d.i. een witte, luchtige massa.
    Meng er vervolgens de maïzena onder en giet er al roerend de kokende melk over.

    Breng roerend aan de kook en verwijder de vanillestok. Zodra er “luchtbelletjes” naar boven komen en je een soort van pudding hebt bekomen, mag je de banketbakkersroom van het vuur halen.

    Bedek met vers huishoudfolie (zo vermijd je dat er een “velletje” op je banketbakkersroom wordt gevormd) en laat een half uurtje afkoelen in de frigo.
  • Maak de chocolade ganache door de chocolade en de room au bain-marie te smelten.
  • Besmeer de bodem van de taartjes met een laagje chocolade ganache, doe er vervolgens banketbakkersroom over en leg er de schijfjes banaan op. Werk af met de chocolade schilfers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...