Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Cheesecake glaasjes

door | 19 juli 2024 | Zoet

Dessert
Zomer
Cheesecake maar dan anders: in een glaasje. De bodem is een klassieker van speculoos en gesmolten roomboter. De middelste laag is een combinatie van verse kaas (vol) en volle room. En afwerken doen met met kersencoulis, kersen en citroentijm.
Cheesecake glaasjes afgewerkt met kersencoulis en citroentijm

Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een heerlijke lekkernij om cheesecake glaasjes mee te maken.

Ik geef jullie al direct mee dat het een recept is voor cheesecake “glaasjes” en niet voor een cheesecake in “springvorm”. Ik gebruik namelijk geen gelatineblaadjes in dit recept en dus is de stevigheid die vereist is voor een cheesecake in springvorm niet voldoende. Lees: ik heb het uitgeprobeerd en bij het openen van de springvorm liep zowel de roomkaas als de coulis volledig uit over het aanrecht. U bent gewaarschuwd!

Hoogstraten kersen

De zoete kersen zijn de perfecte aanvulling op hun collectie zachtfruit en worden met zorg en toewijding onder bescherming geteeld en rijp geoogst. Alleen de kersen die aan de strengste eisen voldoen, verdienen het prestigieuze Hoogstraten keurmerk en worden verhandeld. De magie begint al bij de prachtige kersenbloesems die op indrukwekkende wijze het begin van het kersenseizoen aankondigen.

Het kersenseizoen is sterk afhankelijk van het voorjaar. Als we een warm en droog voorjaar hebben, dan kennen we een vroeg seizoen dat start begin juni. Als we een nat en koud voorjaar hebben, dan kennen we een laat seizoen dat start eind juni. Je kan dus al raden welk seizoen we hebben dit jaar.

Het Hoogstraten kersen aanbod biedt een prachtige variatie in kleur, variërend van diep purperrood tot intens zwartrood, met alle betoverende schakeringen daartussenin. Dankzij geavanceerde machines worden de Hoogstraten kersen nauwkeurig gesorteerd en prachtig gepresenteerd. De innovatieve hydrokoeling zorgt ervoor dat de kersen niet alleen hun schoonheid en stevigheid behouden, maar ook langer vers blijven.

Laagjes in glaasjes

Zoals het een klassieke cheesecake beaamt, werken we in laagjes. De bodemlaag is de klassieke mengeling van verbrokkelde speculoos en gesmolten roomboter (ongezouten). De bodem drukken we goed aan en we zetten vervolgens de glaasjes even in de frigo terwijl we de andere twee lagen maken.

De middelste laag is de hoofdrolspeler. De roomkaas laag. Gemaakt van een combinatie van verse kaas (vol) en volle room (33%). We voegen er vanillesuiker aan toe en het sap van een halve citroen. Het zoetzure zorgt voor een aangename sensatie. De room-laag komt bovenop de speculoos-laag.

Afwerken doen we met een bovenste laag: de kersencoulis. Deze is echt zalig om steeds in de diepvries voorradig te hebben. Dan kan je dus echt het hele jaar door genieten van de smaak van kersen. Tip! Tip! Koop dus een paar bakjes extra kersen om coulis van te maken en een voorraad van op te slaan. Lepel de kersencoulis over de room-laag.

Laat de glaasjes een paar uur rusten in de frigo. Net voor het serveren kan je afwerken met halve, ontpitte kersen en wat citroentijm. Deze past ook perfect qua smaak bij dit cheesecake glaasje met kersencoulis.

Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Je doet mij een plezier een reactie na te laten onder deze post als je zelf deze cheesecake glaasjes thuis eens uitprobeert. En weet je wat, je mag mij zelf beoordelen! Bovenaan zie je vijf sterren staan, wel je kan deze aanraken en zo inkleuren. Dan geef je dit recept een score. Wat denk je van een 4/5 bijvoorbeeld?

Cheesecake glaasjes

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Glaasjes

6

glaasjes

Cheesecake maar dan anders: in een glaasje. De bodem is een klassieker van speculoos en gesmolten roomboter. De middelste laag is een combinatie van verse kaas (vol) en volle room. En afwerken doen met met kersencoulis, kersen en citroentijm.

INGREDIËNTEN

  • Bodem: 150 gr verbrokkelde speculoos – 75 gr gesmolten boter

  • Middelste laag: 250 gr verse kaas (vol) – 250 ml volle room (33%) – 4 EL vanillesuiker – sap van een halve citroen

  • Toplaag: 150 gr ontpitte kersen – 40 gr vanillesuiker – 1 EL aardappelzetmeel

  • Afwerking: halve ontpitte kersen – citroentijm

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de boter en verbrokkel de speculoos. Meng onder elkaar. Bedek de bodem van de glaasjes en druk goed aan. Zet in de frigo.
  • Meng de verse kaas en de vanille suiker. Klop de volle room op en spatel deze voorzichtig onder het kaasmengsel. Knijp er het sap van een halve citroen in uit.
  • Maak de kersencoulis door alle ingrediënten in een steelpan aan de kook te brengen. Blend vervolgens in een keukenrobot en giet door een puntzeef.
  • Haal de glaasjes uit de frigo en lepel een laag roomkaas op de speculoosbodem. Daar bovenop lepel je de kersencoulis. Zet enkel uren in de frigo. Net voor het serveren werk je af met halve, ontpitte kersen en wat citroentijm.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Luxe dessert­­koekjes

Luxe dessert­­koekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

Driekoningen cupcakes

Driekoningen cupcakes

Driekoningen staat gelijk aan taart, maar ik ging voor cupcakes dit jaar. Vorig jaar maakte ik onze eigen driekoningen taart, dit jaar wou ik graag een variant bakken. Geen taart, wel cupcakes. De patisseriebloem werd dus gemengd met amandelmeel en daaraan werd extra...