Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Cheesecake met honingwafel en perzikcoulis

door | 4 juni 2020 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Ik ging vol enthousiasme aan de slag met honing en honingwafeltjes. Deze cheesecake toverde ik in minder dan 2u tevoorschijn. Kijk die kleuren!
foto van een ronde gele cheesecake

Tijdens de “Week van de Bij” zet ik graag even de bijtjes in de kijker. Niet alleen produceren ze heerlijke honing, ze zijn ook van onmisbaar belang voor onze voedingsketen. Je kan ze BESCHERMEN door je tuin om te toveren tot bijenparadijs, door zelf een bijenhotel te openen en door geen pesticiden te gebruiken. Brussel heeft er sinds vandaag alleszins al 1 nieuw bijenhotel bij 😜

Ik ging vol enthousiasme aan de slag met honing en honingwafeltjes. Deze cheesecake toverde ik in minder dan 2u tevoorschijn! En kijk eens naar de kleuren van deze taart. Prachtig toch!

Cheesecake met honingwafel en perzikcoulis

Course: Zoet
Aantal personen

6

stukken

De frisse smaak van limoen en de zoete smaak van honing; deze cheesecake heeft het al!

INGREDIËNTEN

  • Cheesecake-mix (ik gebruikte de Brand New Cake mix) – 200 gr

  • 320 gr volle plattekaas

  • 4 eieren

  • 200 ml water

  • 75 gr slagroom (40% vet)

  • Voor de bodem: 50 gr roomboter, 150 gr speculooskoekjes

  • Voor de coulis en de afwerking: 1 perzik, 1 limoen, 100 ml water, 2 EL vloeibare honing, 1 honingwafel, wat verse muntblaadjes

BEREIDINGSWIJZE

verwarm de oven voor op 110 gr celsius

  • Maak de speculoosbodem. Smelt de boter op een zacht vuur. Verbrijzel de speculooskoekjes tot fijne stukjes. Meng de koekjes en de boter en bestrijk er je bakvorm mee in. Druk goed aan zodat je een dunne, egale bodem hebt.
  • Maak de cheesecake. Meng de volle plattekaas met de cheesecake-mix en de eieren tot een mooi, glad mengsel. Voeg het water straaltjesgewijs toe. Tenslotte roer je er de opgeklopte slagroom voorzichtig onder. Deze gaat 100 minuten de oven in.
  • Maak de perzikcoulis. Schil de perzik, verwijder de pit en snij een halve perzik in kleine stukjes. Hou de andere helft om de taart mee te versieren. Verwarm de stukjes perzik met het sap van een halve limoen (hou de andere helft om de taart mee te versieren). Voeg het water toe en laat zachtjes pruttelen gedurende een 15-tal minuten. Voeg de honing toe en mix nadien fijn tot coulis.
  • Werk de taart af met verbrokkelde honingwafel, schijfjes perzik en limoen, wat verse muntblaadjes. Overgiet met de perzikcoulis.

    0 reacties

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Mini cheesecake’ jes met frambozen – Lizzylizzblog - […] https://lizzylizzblog.be/cheesecake-met-honingwafel-en-perzikcoulis/ […]

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...