Tijdens de “Week van de Bij” zet ik graag even de bijtjes in de kijker. Niet alleen produceren ze heerlijke honing, ze zijn ook van onmisbaar belang voor onze voedingsketen. Je kan ze BESCHERMEN door je tuin om te toveren tot bijenparadijs, door zelf een bijenhotel te openen en door geen pesticiden te gebruiken. Brussel heeft er sinds vandaag alleszins al 1 nieuw bijenhotel bij 😜
Ik ging vol enthousiasme aan de slag met honing en honingwafeltjes. Deze cheesecake toverde ik in minder dan 2u tevoorschijn! En kijk eens naar de kleuren van deze taart. Prachtig toch!
Cheesecake met honingwafel en perzikcoulis
Course: Zoet6
stukkenDe frisse smaak van limoen en de zoete smaak van honing; deze cheesecake heeft het al!
INGREDIËNTEN
Cheesecake-mix (ik gebruikte de Brand New Cake mix) – 200 gr
320 gr volle plattekaas
4 eieren
200 ml water
75 gr slagroom (40% vet)
Voor de bodem: 50 gr roomboter, 150 gr speculooskoekjes
Voor de coulis en de afwerking: 1 perzik, 1 limoen, 100 ml water, 2 EL vloeibare honing, 1 honingwafel, wat verse muntblaadjes
BEREIDINGSWIJZE
verwarm de oven voor op 110 gr celsius
- Maak de speculoosbodem. Smelt de boter op een zacht vuur. Verbrijzel de speculooskoekjes tot fijne stukjes. Meng de koekjes en de boter en bestrijk er je bakvorm mee in. Druk goed aan zodat je een dunne, egale bodem hebt.
- Maak de cheesecake. Meng de volle plattekaas met de cheesecake-mix en de eieren tot een mooi, glad mengsel. Voeg het water straaltjesgewijs toe. Tenslotte roer je er de opgeklopte slagroom voorzichtig onder. Deze gaat 100 minuten de oven in.
- Maak de perzikcoulis. Schil de perzik, verwijder de pit en snij een halve perzik in kleine stukjes. Hou de andere helft om de taart mee te versieren. Verwarm de stukjes perzik met het sap van een halve limoen (hou de andere helft om de taart mee te versieren). Voeg het water toe en laat zachtjes pruttelen gedurende een 15-tal minuten. Voeg de honing toe en mix nadien fijn tot coulis.
- Werk de taart af met verbrokkelde honingwafel, schijfjes perzik en limoen, wat verse muntblaadjes. Overgiet met de perzikcoulis.
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks