Lizzylizzblog

Mini cheesecake’ jes met frambozen

Geef toe, ze zien er toch keileuk uit, nee? Moeilijk? Nee hoor!

Gewoon een cheesecake maken, maar dan in kleine cupcake-vormpjes gieten in plaats van in een grote taartvorm. Het resultaat? Deze schattige cheesecake’ jes. Gevuld met verse frambozen en wat coulis.

Ben jij de volgende die deze even uitprobeert? Ik ben benieuwd. Laat het me gerust weten wat je er van vond.

Mini cheesecake’ jes met frambozen

Course: DessertCuisine: Gebak en koekjes
Personen

6

cake’jes

Hoe “cute” zijn deze mini cheesecake’jes wel niet? Ze zijn klein maar wees gerust, ze boeten niet in aan smaak hoor!

IngrediËNTEN

  • Cheesecake mix (ik gebruikte de Brand New Cake mix) – 200 gr

  • 320 gr volle plattekaas

  • 4 eieren

  • 200 ml water

  • 75 gr slagroom (40% vet)

  • Voor de bodem: 50 gr roomboter, 150 gr speculooskoekjes

  • Voor de afwerking: enkele frambozen, wat frambozencoulis

BEREIDINGSWIJZE

VERWARM DE OVEN VOOR OP 110 GR CELSIUS – LEG BAKPAPIER IN ELK CUPCAKE VORMPJE

  • Maak de speculoosbodem. Smelt de boter op een zacht vuur. Verbrijzel de speculooskoekjes tot fijne stukjes. Meng de koekjes en de boter en bestrijk er de cupcake vormpjes mee in. Druk goed aan zodat je een dunne, egale bodem hebt.
  • Maak de cheesecake. Meng de volle plattekaas met de cheesecake-mix en de eieren tot een mooi, glad mengsel. Voeg het water straaltjesgewijs toe. Tenslotte roer je er de opgeklopte slagroom voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  • Steek in elk vormpje twee à drie frambozen en giet er enkel druppels frambozencoulis over. Zet de vormpjes 60 minuten in de oven. Opgelet, het zijn kleine vormpjes, dit gaat sneller dan een grote taartvorm. Hou ze dus goed in het oog.

KANTTEKENING

  • Ik gebruikte de zuivelproducten van Campina, Lizzy x

Gerelateerde recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *