Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kerst tulband cake

door | 21 december 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Winter
Kerst
Leuke activiteit om tijdens de Kerstvakantie te doen. Duik de keuken in en bak deze Kerst tulband cake. Unieke smaak door de rozijnen en de bruine rum. De afwerking met de karamel chocolade ganache maakt het plaatje helemaal af!
Lizzylizzblog

Nog op zoek naar een ideale bezigheid tijdens de (verlengde) Kerstvakantie? Dan is het bakken van deze tulband cake een perfecte oplossing. En hij is bovendien super lekker van smaak. Gemaakt met rozijnen en bruine rum. Afgewerkt met een karamel chocolade ganache. Bedekt met kerstversiering in de vorm van suiker. Klaar om er aan te beginnen?

Trouwens, ik gebruikte de bloem voor patisserie van Soubry. Ze is makkelijk om mee te werken en heeft een perfecte glutenverhouding voor een ideaal resultaat. Patisseriebloem bevat geen rijsmiddel en is ideaal voor cake, gebak, wafels, pannenkoeken en pizzadeeg. En een bak-kluns als ik kan degelijke basisproducten goed gebruiken 😉

Kersttulband cake

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

6

personen

Leuke activiteit om tijdens de Kerstvakantie te doen. Duik de keuken in en bak deze Kerst tulband cake. Unieke smaak door de rozijnen en de bruine rum. De afwerking met de karamel chocolade ganache maakt het plaatje helemaal af!

INGREDIËNTEN

  • 200gr rozijnen en 200 ml bruine rum

  • 4 eieren – 300gr fijne kristalsuiker – 200gr gezouten roomboter – 250gr patisseriebloem (Soubry) – 2 KL kaneelpoeder

  • 200gr karamel chocolade callets (“Gold” van Callebaut) – 100ml volle room (Campina) – 50gr gezouten roomboter

  • Afwerking: kerstversiering in suikervorm + gouden poeder (eetbaar)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 175gr C

  • Leg de rozijnen in een diepe kom en overgiet ze met de bruine rum. Laat weken.
  • Breek de eieren in de mengkom van jouw keukenmachine en giet er de suiker bij. Klop tot de suiker is opgenomen door de eieren. Smelt ondertussen de boter op een zacht vuur en giet deze daarna bij het suiker-eiermengsel. Nu mag, beetje per beetje, de bloem bij het mengsel en helemaal op het einde voeg je het kaneelpoeder toe.
  • Giet de rozijnen in een zeef en vang de bruine rum op.
    De rozijnen roer je voorzichtig onder het deegmengsel en giet het dan in de cake vorm. Bak de cake zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    De bruine rum laat je zachtjes inkoken op het vuur en hieraan voeg je wat extra fijne kristalsuiker toe.
  • Haal de cake uit de oven en prik er gaatjes in. Smeer de cake in met het rum mengsel. Laat even staan en maak nu de karamel chocolade ganache. Meng de chocolade callets met de boter en overgiet met de opgewarmde room. Giet de ganache vervolgens over de cake, versier met de kerstversiering en het poeder.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...