Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kerst tulband cake

door | 21 december 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Winter
Kerst
Leuke activiteit om tijdens de Kerstvakantie te doen. Duik de keuken in en bak deze Kerst tulband cake. Unieke smaak door de rozijnen en de bruine rum. De afwerking met de karamel chocolade ganache maakt het plaatje helemaal af!
Lizzylizzblog

Nog op zoek naar een ideale bezigheid tijdens de (verlengde) Kerstvakantie? Dan is het bakken van deze tulband cake een perfecte oplossing. En hij is bovendien super lekker van smaak. Gemaakt met rozijnen en bruine rum. Afgewerkt met een karamel chocolade ganache. Bedekt met kerstversiering in de vorm van suiker. Klaar om er aan te beginnen?

Trouwens, ik gebruikte de bloem voor patisserie van Soubry. Ze is makkelijk om mee te werken en heeft een perfecte glutenverhouding voor een ideaal resultaat. Patisseriebloem bevat geen rijsmiddel en is ideaal voor cake, gebak, wafels, pannenkoeken en pizzadeeg. En een bak-kluns als ik kan degelijke basisproducten goed gebruiken 😉

Kersttulband cake

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

6

personen

Leuke activiteit om tijdens de Kerstvakantie te doen. Duik de keuken in en bak deze Kerst tulband cake. Unieke smaak door de rozijnen en de bruine rum. De afwerking met de karamel chocolade ganache maakt het plaatje helemaal af!

INGREDIËNTEN

  • 200gr rozijnen en 200 ml bruine rum

  • 4 eieren – 300gr fijne kristalsuiker – 200gr gezouten roomboter – 250gr patisseriebloem (Soubry) – 2 KL kaneelpoeder

  • 200gr karamel chocolade callets (“Gold” van Callebaut) – 100ml volle room (Campina) – 50gr gezouten roomboter

  • Afwerking: kerstversiering in suikervorm + gouden poeder (eetbaar)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 175gr C

  • Leg de rozijnen in een diepe kom en overgiet ze met de bruine rum. Laat weken.
  • Breek de eieren in de mengkom van jouw keukenmachine en giet er de suiker bij. Klop tot de suiker is opgenomen door de eieren. Smelt ondertussen de boter op een zacht vuur en giet deze daarna bij het suiker-eiermengsel. Nu mag, beetje per beetje, de bloem bij het mengsel en helemaal op het einde voeg je het kaneelpoeder toe.
  • Giet de rozijnen in een zeef en vang de bruine rum op.
    De rozijnen roer je voorzichtig onder het deegmengsel en giet het dan in de cake vorm. Bak de cake zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    De bruine rum laat je zachtjes inkoken op het vuur en hieraan voeg je wat extra fijne kristalsuiker toe.
  • Haal de cake uit de oven en prik er gaatjes in. Smeer de cake in met het rum mengsel. Laat even staan en maak nu de karamel chocolade ganache. Meng de chocolade callets met de boter en overgiet met de opgewarmde room. Giet de ganache vervolgens over de cake, versier met de kerstversiering en het poeder.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...