Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kerst zandkoekjes

door | 14 december 2022 | Zoet

Bake Off Vlaanderen en de Kerst vibes made me bake it! Deze Kerst zandkoekjes zijn helaas zo goed dat ze in 1-2-3 verdwenen zijn... Go check it out!
Lizzylizzblog

Enerzijds warm gemaakt door de Bake Off Vlaanderen afleveringen die weer te zien zijn op tv en anderzijds al helemaal “into the Christmas” sfeer, ging ik aan de slag met de Anco patisseriebloem (de beste, echt wel!) en toverde ik deze Kerst zandkoekjes uit mijn hoed.

Je hoeft geen bak-koningin te zijn (ben ik zeker niet haha) om deze zandkoekjes te bakken. Het recept is eenvoudig en de vormpjes kocht ik kant-en-klaar in een handige SilikoMart mal. De vanille frosting is deze die ik gebruik voor mijn Pumpkin Five Spice Rolls. Afwerken doe ik met de nieuwe chocolade hagelslag van Côte d’Or.

Kerst zandkoekjes

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en koekjes
Koekjes

15

koekjes

Bake Off Vlaanderen en de Kerst vibes made me bake it! Deze Kerst zandkoekjes zijn helaas zo goed dat ze in 1-2-3 verdwenen zijn…

INGREDIËNTEN

  • Voor de koekjes: 200 gr boter (kamertemperatuur) – 75 gr poedersuiker – 1 eigeel – 200 gr patisseriebloem – 30 gr maïzena zetmeel – snuifje zout – kaneelpoeder

  • Voor de vulling: 250 gr verse volle kaas – 125 gr poedersuiker – merg van 1 vanillestokje – zeste van 1 bio-citroen – snuifje Fleur de sel

  • Voor de afwerking: chocolade hagelslag

BEREIDINGSWIJZE – VErwarm de oven voor op 160 gr c

  • Meng in de mengkom van jouw keukenrobot op een matig tempo de blokjes zachte boter, de suiker, het eigeel, het snuifje zout en enkele koffielepels kaneelpoeder. Doe er vervolgens de bloem en het maïszetmeel bij. Meng alles tot je één bol deeg bekomt.
  • Rol de deegbol uit (dikte +/- 5 cm) en leg tussen twee bakpapieren. Laat 2 uur rusten in de frigo.
  • Haal het deeg uit de frigo en gebruik je mal om de vormpjes in het deeg te printen. Bak in de oven gedurende 20 minuten en haal ze vervolgens uit (zet opzij en laat afkoelen – belangrijk, anders vallen de koekjes uiteen).
  • Maak de vanille frosting. Klop hiervoor alle ingrediënten op tot een romig mengsel. Giet deze in de “holtes” van de kerstfiguren. Besprenkel met chocolade hagelslag. 

KANTTEKENING

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...