Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kerst zandkoekjes

door | 14 december 2022 | Zoet

Bake Off Vlaanderen en de Kerst vibes made me bake it! Deze Kerst zandkoekjes zijn helaas zo goed dat ze in 1-2-3 verdwenen zijn... Go check it out!
Lizzylizzblog

Enerzijds warm gemaakt door de Bake Off Vlaanderen afleveringen die weer te zien zijn op tv en anderzijds al helemaal “into the Christmas” sfeer, ging ik aan de slag met de Anco patisseriebloem (de beste, echt wel!) en toverde ik deze Kerst zandkoekjes uit mijn hoed.

Je hoeft geen bak-koningin te zijn (ben ik zeker niet haha) om deze zandkoekjes te bakken. Het recept is eenvoudig en de vormpjes kocht ik kant-en-klaar in een handige SilikoMart mal. De vanille frosting is deze die ik gebruik voor mijn Pumpkin Five Spice Rolls. Afwerken doe ik met de nieuwe chocolade hagelslag van Côte d’Or.

Kerst zandkoekjes

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en koekjes
Koekjes

15

koekjes

Bake Off Vlaanderen en de Kerst vibes made me bake it! Deze Kerst zandkoekjes zijn helaas zo goed dat ze in 1-2-3 verdwenen zijn…

INGREDIËNTEN

  • Voor de koekjes: 200 gr boter (kamertemperatuur) – 75 gr poedersuiker – 1 eigeel – 200 gr patisseriebloem – 30 gr maïzena zetmeel – snuifje zout – kaneelpoeder

  • Voor de vulling: 250 gr verse volle kaas – 125 gr poedersuiker – merg van 1 vanillestokje – zeste van 1 bio-citroen – snuifje Fleur de sel

  • Voor de afwerking: chocolade hagelslag

BEREIDINGSWIJZE – VErwarm de oven voor op 160 gr c

  • Meng in de mengkom van jouw keukenrobot op een matig tempo de blokjes zachte boter, de suiker, het eigeel, het snuifje zout en enkele koffielepels kaneelpoeder. Doe er vervolgens de bloem en het maïszetmeel bij. Meng alles tot je één bol deeg bekomt.
  • Rol de deegbol uit (dikte +/- 5 cm) en leg tussen twee bakpapieren. Laat 2 uur rusten in de frigo.
  • Haal het deeg uit de frigo en gebruik je mal om de vormpjes in het deeg te printen. Bak in de oven gedurende 20 minuten en haal ze vervolgens uit (zet opzij en laat afkoelen – belangrijk, anders vallen de koekjes uiteen).
  • Maak de vanille frosting. Klop hiervoor alle ingrediënten op tot een romig mengsel. Giet deze in de “holtes” van de kerstfiguren. Besprenkel met chocolade hagelslag. 

KANTTEKENING

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...