Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kerst zandkoekjes

door | 14 december 2022 | Zoet

Bake Off Vlaanderen en de Kerst vibes made me bake it! Deze Kerst zandkoekjes zijn helaas zo goed dat ze in 1-2-3 verdwenen zijn... Go check it out!
Lizzylizzblog

Enerzijds warm gemaakt door de Bake Off Vlaanderen afleveringen die weer te zien zijn op tv en anderzijds al helemaal “into the Christmas” sfeer, ging ik aan de slag met de Anco patisseriebloem (de beste, echt wel!) en toverde ik deze Kerst zandkoekjes uit mijn hoed.

Je hoeft geen bak-koningin te zijn (ben ik zeker niet haha) om deze zandkoekjes te bakken. Het recept is eenvoudig en de vormpjes kocht ik kant-en-klaar in een handige SilikoMart mal. De vanille frosting is deze die ik gebruik voor mijn Pumpkin Five Spice Rolls. Afwerken doe ik met de nieuwe chocolade hagelslag van Côte d’Or.

Kerst zandkoekjes

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en koekjes
Koekjes

15

koekjes

Bake Off Vlaanderen en de Kerst vibes made me bake it! Deze Kerst zandkoekjes zijn helaas zo goed dat ze in 1-2-3 verdwenen zijn…

INGREDIËNTEN

  • Voor de koekjes: 200 gr boter (kamertemperatuur) – 75 gr poedersuiker – 1 eigeel – 200 gr patisseriebloem – 30 gr maïzena zetmeel – snuifje zout – kaneelpoeder

  • Voor de vulling: 250 gr verse volle kaas – 125 gr poedersuiker – merg van 1 vanillestokje – zeste van 1 bio-citroen – snuifje Fleur de sel

  • Voor de afwerking: chocolade hagelslag

BEREIDINGSWIJZE – VErwarm de oven voor op 160 gr c

  • Meng in de mengkom van jouw keukenrobot op een matig tempo de blokjes zachte boter, de suiker, het eigeel, het snuifje zout en enkele koffielepels kaneelpoeder. Doe er vervolgens de bloem en het maïszetmeel bij. Meng alles tot je één bol deeg bekomt.
  • Rol de deegbol uit (dikte +/- 5 cm) en leg tussen twee bakpapieren. Laat 2 uur rusten in de frigo.
  • Haal het deeg uit de frigo en gebruik je mal om de vormpjes in het deeg te printen. Bak in de oven gedurende 20 minuten en haal ze vervolgens uit (zet opzij en laat afkoelen – belangrijk, anders vallen de koekjes uiteen).
  • Maak de vanille frosting. Klop hiervoor alle ingrediënten op tot een romig mengsel. Giet deze in de “holtes” van de kerstfiguren. Besprenkel met chocolade hagelslag. 

KANTTEKENING

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...