Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Limoncello mousse

door | 15 maart 2021 | Zoet

Subcategorie: Dessert
Seizoen: Het hele jaar door
Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan. Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten.
Lizzylizzblog

Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan.

Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten. Verras ze met deze mousse en laat ze raden op basis van welke “drank” jij jouw dessertglaasjes hebt gemaakt.

De dag voordien maken is geen probleem. Een nacht laten overnachten in de frigo doet de smaak alleen maar nog beter uitkomen! Only for real Limoncello lovers.

INGREDIËNTEN (4p)

2 gelatineblaadjes

4 eieren – 1 citroen – 100gr fijne suiker

25gr bloemsuiker – 200ml slagroom (40% vet)

75ml Limoncello

Fijngehakte pistachenootjes

BEREIDINGSWIJZE

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers hem vervolgens uit.

Klop de eidooiers met de fijne suiker en de citroenzeste op tot een dikke witte massa (“ruban”).

Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine lichtjes uit en los deze op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen.

Meng het citroensap onder het eiermengsel. Voeg er de Limoncello aan toe.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom op met de bloemsuiker.

Spatel de slagroom voorzichtig onder het Limoncello mengsel. Vervolgens doe je hetzelfde met het stijfgeklopte eiwit.

Verdeel de mousse over glazen en laat minimum 2 uur afkoelen in de frigo.

Net voor het serveren: hak de pistachenootjes fijn en werk er de glaasjes mee af.

Limoncellomousse

Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...