Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Limoncello mousse

door | 15 maart 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan. Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten.
Lizzylizzblog

Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan.

Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten. Verras ze met deze mousse en laat ze raden op basis van welke “drank” jij jouw dessertglaasjes hebt gemaakt.

De dag voordien maken is geen probleem. Een nacht laten overnachten in de frigo doet de smaak alleen maar nog beter uitkomen! Only for real Limoncello lovers.

INGREDIËNTEN (4p)

2 gelatineblaadjes

4 eieren – 1 citroen – 100gr fijne suiker

25gr bloemsuiker – 200ml slagroom (40% vet)

75ml Limoncello

Fijngehakte pistachenootjes

BEREIDINGSWIJZE

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers hem vervolgens uit.

Klop de eidooiers met de fijne suiker en de citroenzeste op tot een dikke witte massa (“ruban”).

Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine lichtjes uit en los deze op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen.

Meng het citroensap onder het eiermengsel. Voeg er de Limoncello aan toe.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom op met de bloemsuiker.

Spatel de slagroom voorzichtig onder het Limoncello mengsel. Vervolgens doe je hetzelfde met het stijfgeklopte eiwit.

Verdeel de mousse over glazen en laat minimum 2 uur afkoelen in de frigo.

Net voor het serveren: hak de pistachenootjes fijn en werk er de glaasjes mee af.

Limoncellomousse

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...