Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Limoncello mousse

door | 15 maart 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan. Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten.
Lizzylizzblog

Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan.

Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten. Verras ze met deze mousse en laat ze raden op basis van welke “drank” jij jouw dessertglaasjes hebt gemaakt.

De dag voordien maken is geen probleem. Een nacht laten overnachten in de frigo doet de smaak alleen maar nog beter uitkomen! Only for real Limoncello lovers.

INGREDIËNTEN (4p)

2 gelatineblaadjes

4 eieren – 1 citroen – 100gr fijne suiker

25gr bloemsuiker – 200ml slagroom (40% vet)

75ml Limoncello

Fijngehakte pistachenootjes

BEREIDINGSWIJZE

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers hem vervolgens uit.

Klop de eidooiers met de fijne suiker en de citroenzeste op tot een dikke witte massa (“ruban”).

Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine lichtjes uit en los deze op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen.

Meng het citroensap onder het eiermengsel. Voeg er de Limoncello aan toe.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom op met de bloemsuiker.

Spatel de slagroom voorzichtig onder het Limoncello mengsel. Vervolgens doe je hetzelfde met het stijfgeklopte eiwit.

Verdeel de mousse over glazen en laat minimum 2 uur afkoelen in de frigo.

Net voor het serveren: hak de pistachenootjes fijn en werk er de glaasjes mee af.

Limoncellomousse

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Boursin 2-daagse

Boursin 2-daagse

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...