Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Limoncello mousse

door | 15 maart 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan. Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten.
Lizzylizzblog

Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan.

Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten. Verras ze met deze mousse en laat ze raden op basis van welke “drank” jij jouw dessertglaasjes hebt gemaakt.

De dag voordien maken is geen probleem. Een nacht laten overnachten in de frigo doet de smaak alleen maar nog beter uitkomen! Only for real Limoncello lovers.

INGREDIËNTEN (4p)

2 gelatineblaadjes

4 eieren – 1 citroen – 100gr fijne suiker

25gr bloemsuiker – 200ml slagroom (40% vet)

75ml Limoncello

Fijngehakte pistachenootjes

BEREIDINGSWIJZE

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers hem vervolgens uit.

Klop de eidooiers met de fijne suiker en de citroenzeste op tot een dikke witte massa (“ruban”).

Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine lichtjes uit en los deze op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen.

Meng het citroensap onder het eiermengsel. Voeg er de Limoncello aan toe.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom op met de bloemsuiker.

Spatel de slagroom voorzichtig onder het Limoncello mengsel. Vervolgens doe je hetzelfde met het stijfgeklopte eiwit.

Verdeel de mousse over glazen en laat minimum 2 uur afkoelen in de frigo.

Net voor het serveren: hak de pistachenootjes fijn en werk er de glaasjes mee af.

Limoncellomousse

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...