Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pannenkoeken

door | 2 februari 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Traditie of niet, een klassieke pannenkoek gaat er hier altijd wel in. Het recept is licht verschillend van dat van de crêpes dat ik eerder al postte op de website. Je maakt het deeg op het moment zelf klaar. Overnachten hoeft niet. Of samengevat: "hoe verkrijg je in een half uurtje tijd een brede glimlach op ieders gezicht"? Laat het smaken!
Lizzylizzblog

Traditie of niet, een klassieke pannenkoek gaat er hier altijd wel in. Het recept is licht verschillend van dat van de crêpes dat ik eerder al postte op de website. Je maakt het deeg op het moment zelf klaar. Overnachten hoeft niet. Of samengevat: “hoe verkrijg je in een half uurtje tijd een brede glimlach op ieders gezicht”? Laat het smaken!

Basisrecept (6 p)

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 L halfvolle melk (Campina)
  • Om te bakken: olie met een neutrale smaak (arachide, zonnebloem, koolzaad)

Voorbereiding

Meng de bloem en de vanillesuiker.

Kluts de eieren en roer er de melk onder.

Giet het eier-melk mengsel over het bloemmengsel en roer tot je een glad beslag krijgt.

Bereiding

Gebruik een specifieke pannenkoekenpan om pannenkoeken te bakken. Ik gebruik deze pan dus niet voor het bakken van andere zaken zoals vlees of vis. Ik was ze ook enkel af onder warm stromend water, ik gebruik geen afwasmiddel. Met de tijd worden je pannenkoeken dan nog beter. Echt waar, geloof me maar!

Verwarm de pan op het vuur en giet er wat olie in. Hou de pan schuin en giet er bovenaan een beetje beslag in. Draai met de pan zodat de hele bodem bedekt wordt met beslag. Bak de pannenkoeken langs beide kanten goudbruin. Hou warm tussen twee borden.

Serveren

Er zijn heel wat mogelijkheden hoor: met bruine suiker, bloemsuiker, fijne griessuiker, confituur, hagelslag, slagroom, choco,… noem maar op! Mijn favoriete versie? Met zelfgemaakte choco en een lekkere toef slagroom. Hmmm!

Klassieke pannenkoeken

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...