Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pannenkoeken

door | 2 februari 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Traditie of niet, een klassieke pannenkoek gaat er hier altijd wel in. Het recept is licht verschillend van dat van de crêpes dat ik eerder al postte op de website. Je maakt het deeg op het moment zelf klaar. Overnachten hoeft niet. Of samengevat: "hoe verkrijg je in een half uurtje tijd een brede glimlach op ieders gezicht"? Laat het smaken!
Lizzylizzblog

Traditie of niet, een klassieke pannenkoek gaat er hier altijd wel in. Het recept is licht verschillend van dat van de crêpes dat ik eerder al postte op de website. Je maakt het deeg op het moment zelf klaar. Overnachten hoeft niet. Of samengevat: “hoe verkrijg je in een half uurtje tijd een brede glimlach op ieders gezicht”? Laat het smaken!

Basisrecept (6 p)

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 L halfvolle melk (Campina)
  • Om te bakken: olie met een neutrale smaak (arachide, zonnebloem, koolzaad)

Voorbereiding

Meng de bloem en de vanillesuiker.

Kluts de eieren en roer er de melk onder.

Giet het eier-melk mengsel over het bloemmengsel en roer tot je een glad beslag krijgt.

Bereiding

Gebruik een specifieke pannenkoekenpan om pannenkoeken te bakken. Ik gebruik deze pan dus niet voor het bakken van andere zaken zoals vlees of vis. Ik was ze ook enkel af onder warm stromend water, ik gebruik geen afwasmiddel. Met de tijd worden je pannenkoeken dan nog beter. Echt waar, geloof me maar!

Verwarm de pan op het vuur en giet er wat olie in. Hou de pan schuin en giet er bovenaan een beetje beslag in. Draai met de pan zodat de hele bodem bedekt wordt met beslag. Bak de pannenkoeken langs beide kanten goudbruin. Hou warm tussen twee borden.

Serveren

Er zijn heel wat mogelijkheden hoor: met bruine suiker, bloemsuiker, fijne griessuiker, confituur, hagelslag, slagroom, choco,… noem maar op! Mijn favoriete versie? Met zelfgemaakte choco en een lekkere toef slagroom. Hmmm!

Klassieke pannenkoeken

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Cheesecake glaasjes

Cheesecake glaasjes

Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...