Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pannenkoeken

door | 2 februari 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Traditie of niet, een klassieke pannenkoek gaat er hier altijd wel in. Het recept is licht verschillend van dat van de crêpes dat ik eerder al postte op de website. Je maakt het deeg op het moment zelf klaar. Overnachten hoeft niet. Of samengevat: "hoe verkrijg je in een half uurtje tijd een brede glimlach op ieders gezicht"? Laat het smaken!
Lizzylizzblog

Traditie of niet, een klassieke pannenkoek gaat er hier altijd wel in. Het recept is licht verschillend van dat van de crêpes dat ik eerder al postte op de website. Je maakt het deeg op het moment zelf klaar. Overnachten hoeft niet. Of samengevat: “hoe verkrijg je in een half uurtje tijd een brede glimlach op ieders gezicht”? Laat het smaken!

Basisrecept (6 p)

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 L halfvolle melk (Campina)
  • Om te bakken: olie met een neutrale smaak (arachide, zonnebloem, koolzaad)

Voorbereiding

Meng de bloem en de vanillesuiker.

Kluts de eieren en roer er de melk onder.

Giet het eier-melk mengsel over het bloemmengsel en roer tot je een glad beslag krijgt.

Bereiding

Gebruik een specifieke pannenkoekenpan om pannenkoeken te bakken. Ik gebruik deze pan dus niet voor het bakken van andere zaken zoals vlees of vis. Ik was ze ook enkel af onder warm stromend water, ik gebruik geen afwasmiddel. Met de tijd worden je pannenkoeken dan nog beter. Echt waar, geloof me maar!

Verwarm de pan op het vuur en giet er wat olie in. Hou de pan schuin en giet er bovenaan een beetje beslag in. Draai met de pan zodat de hele bodem bedekt wordt met beslag. Bak de pannenkoeken langs beide kanten goudbruin. Hou warm tussen twee borden.

Serveren

Er zijn heel wat mogelijkheden hoor: met bruine suiker, bloemsuiker, fijne griessuiker, confituur, hagelslag, slagroom, choco,… noem maar op! Mijn favoriete versie? Met zelfgemaakte choco en een lekkere toef slagroom. Hmmm!

Klassieke pannenkoeken

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...