Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Peren cake

door | 15 maart 2023 | Zoet

Gebak en koekjes
Herfst
Het was een testje en het viel van de eerste keer in de smaak. Deze peren cake is op basis van magere verse kaas en is lekker smeuïg van structuur. De perfecte ontbijt cake!

Een smeuïge cake op basis van verse magere kaas en heerlijk gevuld met conference peren, mmm!

Cake eet ik meestal als tussendoortje of als toetje bij de koffie. Nooit als ontbijt. Dan ga ik gewoonlijk voor een boterham of een kom granola. Maar ik wou het toch eens proberen en dacht na over hoe ik de cake smeuïg zou krijgen. Zo kwam ik bij verse magere kaas. Uittesten en proeven maar. En weet je wat? Eigenlijk al van de eerste keer goedgekeurd en lekker bevonden. Leuk hé!

Peren cake

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

8

personen

Het was een testje en het viel van de eerste keer in de smaak. Deze peren cake is op basis van magere verse kaas en is lekker smeuïg van structuur. De perfecte ontbijt cake!

INGREDIËNTEN

  • 2 potjes magere verse kaas (2 x 180 gr) – 200 gr fijne suiker – 2 zakjes vanillesuiker – 2 eieren – 85 gr roomboter

  • 250 gr patisseriebloem – snuifje zout – 1 KL bakpoeder

  • 3 conference peren

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GR C

  • Doe de magere verse kaas samen met de suiker, vanillesuiker, eieren en de gesmolten boter in de mengkom van je keukenrobot. Meng en zeef er vervolgens de bloem bij. Doe er het bakpoeder en het snuifje zout bij.
  • Schil 2 peren, snij in blokjes en meng onder het deeg. Giet het deeg in een ingevette cake vorm. Schil de derde peer en snij ze in de lengte in lange schijven die je vervolgens boven in het deeg duwt.
  • Bak 60 minuten in de oven (afhankelijk van het type oven dat je gebruikt). Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

    4 Reacties

    1. Katrien Van Cutsem

      Hmmm wat was deze heerlijk. Lekker sappige cake, een echte aanrader!

      Antwoord
    2. Lieve

      Perencake gemaakt als tussendoortje voor onze student en die was heel content😉. Deze cake al meerdere keren gemaakt en hij smaakt heerlijk!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Zal motiveren om goed te studeren 😉

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...