Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Peren cake

door | 15 maart 2023 | Zoet

Gebak en koekjes
Herfst
Het was een testje en het viel van de eerste keer in de smaak. Deze peren cake is op basis van magere verse kaas en is lekker smeuïg van structuur. De perfecte ontbijt cake!

Een smeuïge cake op basis van verse magere kaas en heerlijk gevuld met conference peren, mmm!

Cake eet ik meestal als tussendoortje of als toetje bij de koffie. Nooit als ontbijt. Dan ga ik gewoonlijk voor een boterham of een kom granola. Maar ik wou het toch eens proberen en dacht na over hoe ik de cake smeuïg zou krijgen. Zo kwam ik bij verse magere kaas. Uittesten en proeven maar. En weet je wat? Eigenlijk al van de eerste keer goedgekeurd en lekker bevonden. Leuk hé!

Peren cake

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

8

personen

Het was een testje en het viel van de eerste keer in de smaak. Deze peren cake is op basis van magere verse kaas en is lekker smeuïg van structuur. De perfecte ontbijt cake!

INGREDIËNTEN

  • 2 potjes magere verse kaas (2 x 180 gr) – 200 gr fijne suiker – 2 zakjes vanillesuiker – 2 eieren – 85 gr roomboter

  • 250 gr patisseriebloem – snuifje zout – 1 KL bakpoeder

  • 3 conference peren

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GR C

  • Doe de magere verse kaas samen met de suiker, vanillesuiker, eieren en de gesmolten boter in de mengkom van je keukenrobot. Meng en zeef er vervolgens de bloem bij. Doe er het bakpoeder en het snuifje zout bij.
  • Schil 2 peren, snij in blokjes en meng onder het deeg. Giet het deeg in een ingevette cake vorm. Schil de derde peer en snij ze in de lengte in lange schijven die je vervolgens boven in het deeg duwt.
  • Bak 60 minuten in de oven (afhankelijk van het type oven dat je gebruikt). Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

    4 Reacties

    1. Katrien Van Cutsem

      Hmmm wat was deze heerlijk. Lekker sappige cake, een echte aanrader!

      Antwoord
    2. Lieve

      Perencake gemaakt als tussendoortje voor onze student en die was heel content😉. Deze cake al meerdere keren gemaakt en hij smaakt heerlijk!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Zal motiveren om goed te studeren 😉

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...