Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vanille roomijs

door | 7 september 2021 | Zoet

Dessert
Zomer
Nazomeren, dat doen wij zo. Met een kommetje heerlijk zelfgemaakt vanille roomijs, afgewerkt met verse ananas en een toefje slagroom. Lekker!
Lizzylizzblog

Laten we nog even nagenieten van de zomer… die we niet echt gehad hebben haha. Schoon weer was het nu niet bepaald, maar we hebben er het beste van gemaakt!

Vandaag komt het zonnetje dan toch piepen, dus maken we van de gelegenheid gebruik om vanille roomijs te bereiden. Homemade. Met m’n klein ijsmachientje. Gaat prima hoor. En de smaak van zelfgemaakt roomijs is toch tien keer beter dan het ijs dat je kant-en-klaar koopt in de winkel. Bovendien kan je de smaak aanpassen tot je het roomijs net zo hebt zoals jij graag wil.

Voor roomijs heb je 4 ingrediënten nodig: melk, eigelen, suiker en room. De smaak wordt bepaald door het extra ingrediënt dat je toevoegt: vanille, chocolade, oploskoffie,… Klaar? Daar gaan we!

Vanille roomijs

Course: Zoet

1

L roomijs

Nazomeren, dat doen wij zo. Met een kommetje heerlijk zelfgemaakt vanille roomijs, afgewerkt met verse ananas en een toefje slagroom. Lekker!

INGREDIËNTEN

  • 1 L volle melk, 200 ml volle room en 1 vanillestok

  • 8 eigelen en 200 gr suiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng de melk en het in twee gesneden vanillestokje aan de kook. Klop de eigelen met de suiker tot een luchtige, witte massa (“ruban”).
  • Giet het kokende melk-room mengsel al roerend over de ruban.
  • Zet de kookpunt terug op het vuur en laar indikken; opgelet, het mag niet opnieuw koken. De crème is goed als je op een spatel een lijn met je vinger trekt en de crème blijft hangen (of je kan ook checken met een thermometer – 85°C is het eindpunt).
  • Zeef de massa door en koel af op ijs, blijf roeren. Voeg op het einde de koude room toe en roer deze er mooi onder. Draai vervolgens in jouw ijsmachine. Bewaar in de diepvriezer.

Kanttekening

  • Als je met smaakmakers werkt zoals bijvoorbeeld koffie-extract (mokka ijs) of cacaopoeder (chocolade ijs), voeg je deze pas helemaal op het einde toe. Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...