Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vanille roomijs

door | 7 september 2021 | Zoet

Dessert
Zomer
Nazomeren, dat doen wij zo. Met een kommetje heerlijk zelfgemaakt vanille roomijs, afgewerkt met verse ananas en een toefje slagroom. Lekker!
Lizzylizzblog

Laten we nog even nagenieten van de zomer… die we niet echt gehad hebben haha. Schoon weer was het nu niet bepaald, maar we hebben er het beste van gemaakt!

Vandaag komt het zonnetje dan toch piepen, dus maken we van de gelegenheid gebruik om vanille roomijs te bereiden. Homemade. Met m’n klein ijsmachientje. Gaat prima hoor. En de smaak van zelfgemaakt roomijs is toch tien keer beter dan het ijs dat je kant-en-klaar koopt in de winkel. Bovendien kan je de smaak aanpassen tot je het roomijs net zo hebt zoals jij graag wil.

Voor roomijs heb je 4 ingrediënten nodig: melk, eigelen, suiker en room. De smaak wordt bepaald door het extra ingrediënt dat je toevoegt: vanille, chocolade, oploskoffie,… Klaar? Daar gaan we!

Vanille roomijs

Course: Zoet

1

L roomijs

Nazomeren, dat doen wij zo. Met een kommetje heerlijk zelfgemaakt vanille roomijs, afgewerkt met verse ananas en een toefje slagroom. Lekker!

INGREDIËNTEN

  • 1 L volle melk, 200 ml volle room en 1 vanillestok

  • 8 eigelen en 200 gr suiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng de melk en het in twee gesneden vanillestokje aan de kook. Klop de eigelen met de suiker tot een luchtige, witte massa (“ruban”).
  • Giet het kokende melk-room mengsel al roerend over de ruban.
  • Zet de kookpunt terug op het vuur en laar indikken; opgelet, het mag niet opnieuw koken. De crème is goed als je op een spatel een lijn met je vinger trekt en de crème blijft hangen (of je kan ook checken met een thermometer – 85°C is het eindpunt).
  • Zeef de massa door en koel af op ijs, blijf roeren. Voeg op het einde de koude room toe en roer deze er mooi onder. Draai vervolgens in jouw ijsmachine. Bewaar in de diepvriezer.

Kanttekening

  • Als je met smaakmakers werkt zoals bijvoorbeeld koffie-extract (mokka ijs) of cacaopoeder (chocolade ijs), voeg je deze pas helemaal op het einde toe. Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Cheesecake glaasjes

Cheesecake glaasjes

Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...