Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tartiflette

door | 9 februari 2023 | Hoofdgerecht, Aardappelen, Ovenschotels, Recepten

Aardappelen
Herfst/Winter
Tartiflette oftewel de klassieke ovenschotel met aardappelschijfjes, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Variëren is toegelaten, maar ik ga vandaag voor de originele versie.

Dikke truien dag vraagt om comfortfood. Een lekkere, warme ovenschotel, that’s it! Deze ovenschotel uit de Savoie in de Franse Alpen wordt gemaakt op basis van aardappelen, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Wil je variëren, ga dan gerust voor een Belgische kaas. Kies er eentje met een “sterke” smaak das wel noodzakelijk voor deze schotel. Ik ga vandaag voor de originele versie.

Tartiflette

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Tartiflette oftewel de klassieke ovenschotel met aardappelschijfjes, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Variëren is toegelaten, maar ik ga vandaag voor de originele versie.

INGREDIËNTEN

  • Een goeie klont boter – 100 gr spekjes – 1 grote, zoete ajuin – 1 knoflookteen

  • Een 3-tal grote aardappelen (vastkokend) – een snuifje zout – peper – gedroogde rozemarijn

  • Een stuk Reblochon kaas

  • Een goeie scheut witte wijn (bij voorkeur een Riesling)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 190° C

  • Smelt de boter op een zacht vuur en bak er de spekjes in aan. Doe er vervolgens de in ringen gesneden ajuin bij en stoof deze mee aan. Roer er de fijn geperste knoflook onder.
  • Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes. Ik gebruik hiervoor mijn mandoline (opgepast voor de vingers!). Kruid de aardappelschijfjes met zout, peper en gedroogde rozemarijn. Meng goed door elkaar. Snij vervolgens de Reblochon stukjes en meng deze onder de aardappelschijfjes.
  • Leg in een ovenschotel een eerste laag spek en ui. Druk goed aan en leg een tweede laag van aardappelschijfjes. Giet er de witte wijn over. Tot de aardappelen net “onder” staan.
  • Bak 1,5u in de voorverwarmde oven. Hou in het oog dat de aardappelpartjes zacht zijn en de schotel niet uitdroogt.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...