Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tartiflette

door | 9 februari 2023 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Aardappelen
Herfst/Winter
Tartiflette oftewel de klassieke ovenschotel met aardappelschijfjes, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Variëren is toegelaten, maar ik ga vandaag voor de originele versie.

Dikke truien dag vraagt om comfortfood. Een lekkere, warme ovenschotel, that’s it! Deze ovenschotel uit de Savoie in de Franse Alpen wordt gemaakt op basis van aardappelen, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Wil je variëren, ga dan gerust voor een Belgische kaas. Kies er eentje met een “sterke” smaak das wel noodzakelijk voor deze schotel. Ik ga vandaag voor de originele versie.

Tartiflette

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Tartiflette oftewel de klassieke ovenschotel met aardappelschijfjes, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Variëren is toegelaten, maar ik ga vandaag voor de originele versie.

INGREDIËNTEN

  • Een goeie klont boter – 100 gr spekjes – 1 grote, zoete ajuin – 1 knoflookteen

  • Een 3-tal grote aardappelen (vastkokend) – een snuifje zout – peper – gedroogde rozemarijn

  • Een stuk Reblochon kaas

  • Een goeie scheut witte wijn (bij voorkeur een Riesling)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 190° C

  • Smelt de boter op een zacht vuur en bak er de spekjes in aan. Doe er vervolgens de in ringen gesneden ajuin bij en stoof deze mee aan. Roer er de fijn geperste knoflook onder.
  • Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes. Ik gebruik hiervoor mijn mandoline (opgepast voor de vingers!). Kruid de aardappelschijfjes met zout, peper en gedroogde rozemarijn. Meng goed door elkaar. Snij vervolgens de Reblochon stukjes en meng deze onder de aardappelschijfjes.
  • Leg in een ovenschotel een eerste laag spek en ui. Druk goed aan en leg een tweede laag van aardappelschijfjes. Giet er de witte wijn over. Tot de aardappelen net “onder” staan.
  • Bak 1,5u in de voorverwarmde oven. Hou in het oog dat de aardappelpartjes zacht zijn en de schotel niet uitdroogt.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...