Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tartiflette

door | 9 februari 2023 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Aardappelen
Herfst/Winter
Tartiflette oftewel de klassieke ovenschotel met aardappelschijfjes, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Variëren is toegelaten, maar ik ga vandaag voor de originele versie.

Dikke truien dag vraagt om comfortfood. Een lekkere, warme ovenschotel, that’s it! Deze ovenschotel uit de Savoie in de Franse Alpen wordt gemaakt op basis van aardappelen, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Wil je variëren, ga dan gerust voor een Belgische kaas. Kies er eentje met een “sterke” smaak das wel noodzakelijk voor deze schotel. Ik ga vandaag voor de originele versie.

Tartiflette

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Tartiflette oftewel de klassieke ovenschotel met aardappelschijfjes, Reblochon kaas, spekjes en ajuin. Variëren is toegelaten, maar ik ga vandaag voor de originele versie.

INGREDIËNTEN

  • Een goeie klont boter – 100 gr spekjes – 1 grote, zoete ajuin – 1 knoflookteen

  • Een 3-tal grote aardappelen (vastkokend) – een snuifje zout – peper – gedroogde rozemarijn

  • Een stuk Reblochon kaas

  • Een goeie scheut witte wijn (bij voorkeur een Riesling)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 190° C

  • Smelt de boter op een zacht vuur en bak er de spekjes in aan. Doe er vervolgens de in ringen gesneden ajuin bij en stoof deze mee aan. Roer er de fijn geperste knoflook onder.
  • Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes. Ik gebruik hiervoor mijn mandoline (opgepast voor de vingers!). Kruid de aardappelschijfjes met zout, peper en gedroogde rozemarijn. Meng goed door elkaar. Snij vervolgens de Reblochon stukjes en meng deze onder de aardappelschijfjes.
  • Leg in een ovenschotel een eerste laag spek en ui. Druk goed aan en leg een tweede laag van aardappelschijfjes. Giet er de witte wijn over. Tot de aardappelen net “onder” staan.
  • Bak 1,5u in de voorverwarmde oven. Hou in het oog dat de aardappelpartjes zacht zijn en de schotel niet uitdroogt.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...