Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

door | 17 januari 2022 | Soep, Recepten, Samenwerking

Herfst/Winter
De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard "zit er een scheutje culinaire room in"? Hij zal nooit veranderen hoor!
Lizzylizzblog

Dit weer vraagt om een lekker bord soep. En dit seizoen vraagt dan weer specifiek om pastinaak soep. Heerlijke, fluweelzachte pastinaak soep die we pimpen met enkele smaakmakers zoals croutons met Za’atar, geroosterde witte sesamzaadjes en een takje verse dille.

Hij keurde het goed… wat wel verwonderlijk is, want de klassieke eter hier in huis moet niets hebben van eten dat nog maar enigszins afwijkt van het “normale boereneten” zoals hij het zelf omschrijft 😉 Dat zijn zijn woorden, niet de mijne.

Ah ja, de zin “zit er een scheutje culinaire room in” die hoort er ook automatisch bij. Want een soep zonder room, dat is geen soep volgens hem. Haha, “meet my husband” zou ik zeggen.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard “zit er een scheutje culinaire room in”? Hij zal nooit veranderen hoor!

INGREDIËNTEN

  • Soep: olijfolie, 1 ui, 3 pastinaken, 1 bloemige aardappel, 2 bouillonblokjes Kub Or (Maggi), 1L water

  • Croutons: olijfolie, enkele sneetjes oud brood, Za’atar kruiden

  • Afwerking: chili vlokken, geroosterde witte sesamzaadjes (kant-en-klaar gekocht), takje verse dille, lichte culinaire room (Campina)

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ui zachtjes aan in de olijfolie. Schil de pastinaak en de aardappel. Voeg deze in blokken gesneden toe aan de gestoofde ui en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er het water bij. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Bak ondertussen het in blokjes gesneden oud brood aan in olijfolie en kruid met Za’atar.
  • Haal de soep van het vuur en mix.
  • Serveer de soep in een soepbord, werk af met de croutons, de sesamzaadjes, de chili vlokken en het takje verse dille. Overgiet met een scheutje room.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...