Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

door | 17 januari 2022 | Soep

Herfst/Winter
De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard "zit er een scheutje culinaire room in"? Hij zal nooit veranderen hoor!
Lizzylizzblog

Dit weer vraagt om een lekker bord soep. En dit seizoen vraagt dan weer specifiek om pastinaak soep. Heerlijke, fluweelzachte pastinaak soep die we pimpen met enkele smaakmakers zoals croutons met Za’atar, geroosterde witte sesamzaadjes en een takje verse dille.

Hij keurde het goed… wat wel verwonderlijk is, want de klassieke eter hier in huis moet niets hebben van eten dat nog maar enigszins afwijkt van het “normale boereneten” zoals hij het zelf omschrijft 😉 Dat zijn zijn woorden, niet de mijne.

Ah ja, de zin “zit er een scheutje culinaire room in” die hoort er ook automatisch bij. Want een soep zonder room, dat is geen soep volgens hem. Haha, “meet my husband” zou ik zeggen.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard “zit er een scheutje culinaire room in”? Hij zal nooit veranderen hoor!

INGREDIËNTEN

  • Soep: olijfolie, 1 ui, 3 pastinaken, 1 bloemige aardappel, 2 bouillonblokjes Kub Or (Maggi), 1L water

  • Croutons: olijfolie, enkele sneetjes oud brood, Za’atar kruiden

  • Afwerking: chili vlokken, geroosterde witte sesamzaadjes (kant-en-klaar gekocht), takje verse dille, lichte culinaire room (Campina)

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ui zachtjes aan in de olijfolie. Schil de pastinaak en de aardappel. Voeg deze in blokken gesneden toe aan de gestoofde ui en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er het water bij. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Bak ondertussen het in blokjes gesneden oud brood aan in olijfolie en kruid met Za’atar.
  • Haal de soep van het vuur en mix.
  • Serveer de soep in een soepbord, werk af met de croutons, de sesamzaadjes, de chili vlokken en het takje verse dille. Overgiet met een scheutje room.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...