Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

door | 17 januari 2022 | Soep

Herfst/Winter
De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard "zit er een scheutje culinaire room in"? Hij zal nooit veranderen hoor!
Lizzylizzblog

Dit weer vraagt om een lekker bord soep. En dit seizoen vraagt dan weer specifiek om pastinaak soep. Heerlijke, fluweelzachte pastinaak soep die we pimpen met enkele smaakmakers zoals croutons met Za’atar, geroosterde witte sesamzaadjes en een takje verse dille.

Hij keurde het goed… wat wel verwonderlijk is, want de klassieke eter hier in huis moet niets hebben van eten dat nog maar enigszins afwijkt van het “normale boereneten” zoals hij het zelf omschrijft 😉 Dat zijn zijn woorden, niet de mijne.

Ah ja, de zin “zit er een scheutje culinaire room in” die hoort er ook automatisch bij. Want een soep zonder room, dat is geen soep volgens hem. Haha, “meet my husband” zou ik zeggen.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard “zit er een scheutje culinaire room in”? Hij zal nooit veranderen hoor!

INGREDIËNTEN

  • Soep: olijfolie, 1 ui, 3 pastinaken, 1 bloemige aardappel, 2 bouillonblokjes Kub Or (Maggi), 1L water

  • Croutons: olijfolie, enkele sneetjes oud brood, Za’atar kruiden

  • Afwerking: chili vlokken, geroosterde witte sesamzaadjes (kant-en-klaar gekocht), takje verse dille, lichte culinaire room (Campina)

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ui zachtjes aan in de olijfolie. Schil de pastinaak en de aardappel. Voeg deze in blokken gesneden toe aan de gestoofde ui en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er het water bij. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Bak ondertussen het in blokjes gesneden oud brood aan in olijfolie en kruid met Za’atar.
  • Haal de soep van het vuur en mix.
  • Serveer de soep in een soepbord, werk af met de croutons, de sesamzaadjes, de chili vlokken en het takje verse dille. Overgiet met een scheutje room.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...