Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

door | 17 januari 2022 | Soep

Herfst/Winter
De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard "zit er een scheutje culinaire room in"? Hij zal nooit veranderen hoor!
Lizzylizzblog

Dit weer vraagt om een lekker bord soep. En dit seizoen vraagt dan weer specifiek om pastinaak soep. Heerlijke, fluweelzachte pastinaak soep die we pimpen met enkele smaakmakers zoals croutons met Za’atar, geroosterde witte sesamzaadjes en een takje verse dille.

Hij keurde het goed… wat wel verwonderlijk is, want de klassieke eter hier in huis moet niets hebben van eten dat nog maar enigszins afwijkt van het “normale boereneten” zoals hij het zelf omschrijft 😉 Dat zijn zijn woorden, niet de mijne.

Ah ja, de zin “zit er een scheutje culinaire room in” die hoort er ook automatisch bij. Want een soep zonder room, dat is geen soep volgens hem. Haha, “meet my husband” zou ik zeggen.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard “zit er een scheutje culinaire room in”? Hij zal nooit veranderen hoor!

INGREDIËNTEN

  • Soep: olijfolie, 1 ui, 3 pastinaken, 1 bloemige aardappel, 2 bouillonblokjes Kub Or (Maggi), 1L water

  • Croutons: olijfolie, enkele sneetjes oud brood, Za’atar kruiden

  • Afwerking: chili vlokken, geroosterde witte sesamzaadjes (kant-en-klaar gekocht), takje verse dille, lichte culinaire room (Campina)

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ui zachtjes aan in de olijfolie. Schil de pastinaak en de aardappel. Voeg deze in blokken gesneden toe aan de gestoofde ui en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er het water bij. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Bak ondertussen het in blokjes gesneden oud brood aan in olijfolie en kruid met Za’atar.
  • Haal de soep van het vuur en mix.
  • Serveer de soep in een soepbord, werk af met de croutons, de sesamzaadjes, de chili vlokken en het takje verse dille. Overgiet met een scheutje room.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...