Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Een niet-zo-klassieke chocolade mousse

door | 24 januari 2022 | Zoet, Dessert, Recepten, Samenwerking

Dessert
Het hele jaar door
Een lekkere chocolade mousse op basis van karamel chocolade en melk chocolade... en volle room natuurlijk. Dat kan niet anders dan smaken. En wat denk je, zelf ook eens maken? Opgepast hé, 't is verslavend lekker!
Lizzylizzblog

Laten we eens zot doen en in plaats van fondant chocolade een mousse maken door karamel chocolade callets te combineren met melk chocolade callets, in een verhouding van 50-50. Moet lukken zeg ik. Verder zijn er weinig ingrediënten nodig, eitjes en room. Volle room of course, wat had je gedacht?

Klaar om zelf aan de slag te gaan en deze karamel-melk chocolade mousse uit te proberen? Ik ga je waarschuwen, ‘t is verslavend, serieus verslavend. Een kommetje volstaat hoor, maar het is o-zo-moeilijk om je niet te laten verleiden een tweede kommetje ter hand te nemen en helemaal tot de bodem uit te likken.

Een niet-zo-klassieke chocolade mousse

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een lekkere chocolade mousse op basis van karamel chocolade en melk chocolade… en volle room natuurlijk. Dat kan niet anders dan smaken. En wat denk je, zelf ook eens maken? Opgepast hé, ‘t is verslavend lekker!

INGREDIËNTEN

  • 100gr karamel chocolade en 100gr melk chocolade – een klein beetje volle melk

  • 5 eieren waarvan we 1 eierdooier gebruiken en 4 eiwitten

  • Een flesje volle room (33% vet)

  • Smaakmakers: bruine rum en poedersuiker
    Afwerking: fondant chocolade schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de chocolade au bain-marie samen met de melk
  • Meng het eigeel met de bruine rum en het poedersuiker (2 EL) – giet hier de gesmolten chocolade voorzichtig bij en roer goed om
  • Klop de eiwitten en de room afzonderlijk op a.d.h.v. een keukenrobot
  • Spatel de opgeklopte room en het opgeklopt eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel. Serveer in kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast. Ik werkte, net voor het serveren, af met nog wat fondantschilfers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....