Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Een niet-zo-klassieke chocolade mousse

door | 24 januari 2022 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Een lekkere chocolade mousse op basis van karamel chocolade en melk chocolade... en volle room natuurlijk. Dat kan niet anders dan smaken. En wat denk je, zelf ook eens maken? Opgepast hé, 't is verslavend lekker!
Lizzylizzblog

Laten we eens zot doen en in plaats van fondant chocolade een mousse maken door karamel chocolade callets te combineren met melk chocolade callets, in een verhouding van 50-50. Moet lukken zeg ik. Verder zijn er weinig ingrediënten nodig, eitjes en room. Volle room of course, wat had je gedacht?

Klaar om zelf aan de slag te gaan en deze karamel-melk chocolade mousse uit te proberen? Ik ga je waarschuwen, ‘t is verslavend, serieus verslavend. Een kommetje volstaat hoor, maar het is o-zo-moeilijk om je niet te laten verleiden een tweede kommetje ter hand te nemen en helemaal tot de bodem uit te likken.

Een niet-zo-klassieke chocolade mousse

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een lekkere chocolade mousse op basis van karamel chocolade en melk chocolade… en volle room natuurlijk. Dat kan niet anders dan smaken. En wat denk je, zelf ook eens maken? Opgepast hé, ‘t is verslavend lekker!

INGREDIËNTEN

  • 100gr karamel chocolade en 100gr melk chocolade – een klein beetje volle melk

  • 5 eieren waarvan we 1 eierdooier gebruiken en 4 eiwitten

  • Een flesje volle room (33% vet)

  • Smaakmakers: bruine rum en poedersuiker
    Afwerking: fondant chocolade schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de chocolade au bain-marie samen met de melk
  • Meng het eigeel met de bruine rum en het poedersuiker (2 EL) – giet hier de gesmolten chocolade voorzichtig bij en roer goed om
  • Klop de eiwitten en de room afzonderlijk op a.d.h.v. een keukenrobot
  • Spatel de opgeklopte room en het opgeklopt eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel. Serveer in kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast. Ik werkte, net voor het serveren, af met nog wat fondantschilfers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 90 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...