Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Quiche met gerookte zalm en prei

door | 5 februari 2024 | Lunch, Recepten

Vis en zeevruchten
Winter
Een heerlijke hartige taart met een vulling van gerookte zalm en prei, deze quiche heeft het al. Wil je er graag een fris slaatje bij met een vinaigrette? Dat kan! Laat het jullie alvast smaken.
Lizzylizzblog

Dit zijn zo van die eenvoudige gerechten die heel goed passen in mijn drukke weekplanning.

Een rol kant-en-klaar kruimeldeeg, wat eitjes en room, groenten en stukjes vis of vlees, en je bent klaar om een lekkere quiche te bakken. Bovendien kan je eindeloos variëren en jouw quiche pimpen zoals jij het wil.

We kennen een aantal klassieke combinaties, deze gerookte zalm en prei, das veruit de meest bekende versie denk ik. Maar het blijft voor mij een serieus goeie keuze! Trek die frigo open en scharrel je ingrediënten bijeen, klaar om er aan te beginnen?

Quiche met gerookte zalm en prei

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Een heerlijke hartige taart met een vulling van gerookte zalm en prei, deze quiche heeft het al. Wil je er graag een fris slaatje bij met een vinaigrette? Dat kan! Laat het jullie alvast smaken.

INGREDIËNTEN

  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg

  • Voor de vulling: 150 gr gerookte zalm, 3 preistengels, een klontje boter, 4 eieren en 150 ml culinaire room (20%), 1 citroen, peper en zout

  • Voor de afwerking: wat verse groene kruiden

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 200°C

  • Bedek een ronde bakvorm met het opengerold kruimeldeeg.
  • Snij de zalm in dunne repen. Verwijder het groen van de prei en snij het witte gedeelte in schijfjes. Stoof de prei zachtjes aan in boter, laat vervolgens uitlekken in een zeef.
  • Klop de eieren los met de culinaire room. Meng hier de zalm en prei doorheen en breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  • Giet het mengsel uit over het bladerdeeg en bak gedurende 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Versier met verse groene kruiden alvorens te serveren.

    2 Reacties

    1. Cathy

      Deze quiche gemaakt en hij is superlekker,ook de rest van het gezin was fan@

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Daar word ik gelukkig van. Dank je wel Cathy 😘

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

    Spruitjessoep

    Spruitjessoep

    Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...