Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Quiche met gerookte zalm en prei

door | 5 februari 2024 | Lunch

Vis en zeevruchten
Winter
Een heerlijke hartige taart met een vulling van gerookte zalm en prei, deze quiche heeft het al. Wil je er graag een fris slaatje bij met een vinaigrette? Dat kan! Laat het jullie alvast smaken.
Lizzylizzblog

Dit zijn zo van die eenvoudige gerechten die heel goed passen in mijn drukke weekplanning.

Een rol kant-en-klaar kruimeldeeg, wat eitjes en room, groenten en stukjes vis of vlees, en je bent klaar om een lekkere quiche te bakken. Bovendien kan je eindeloos variëren en jouw quiche pimpen zoals jij het wil.

We kennen een aantal klassieke combinaties, deze gerookte zalm en prei, das veruit de meest bekende versie denk ik. Maar het blijft voor mij een serieus goeie keuze! Trek die frigo open en scharrel je ingrediënten bijeen, klaar om er aan te beginnen?

Quiche met gerookte zalm en prei

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Een heerlijke hartige taart met een vulling van gerookte zalm en prei, deze quiche heeft het al. Wil je er graag een fris slaatje bij met een vinaigrette? Dat kan! Laat het jullie alvast smaken.

INGREDIËNTEN

  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg

  • Voor de vulling: 150 gr gerookte zalm, 3 preistengels, een klontje boter, 4 eieren en 150 ml culinaire room (20%), 1 citroen, peper en zout

  • Voor de afwerking: wat verse groene kruiden

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 200°C

  • Bedek een ronde bakvorm met het opengerold kruimeldeeg.
  • Snij de zalm in dunne repen. Verwijder het groen van de prei en snij het witte gedeelte in schijfjes. Stoof de prei zachtjes aan in boter, laat vervolgens uitlekken in een zeef.
  • Klop de eieren los met de culinaire room. Meng hier de zalm en prei doorheen en breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  • Giet het mengsel uit over het bladerdeeg en bak gedurende 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Versier met verse groene kruiden alvorens te serveren.

    2 Reacties

    1. Cathy

      Deze quiche gemaakt en hij is superlekker,ook de rest van het gezin was fan@

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Daar word ik gelukkig van. Dank je wel Cathy 😘

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...