Dit zijn zo van die eenvoudige gerechten die heel goed passen in mijn drukke weekplanning.
Een rol kant-en-klaar kruimeldeeg, wat eitjes en room, groenten en stukjes vis of vlees, en je bent klaar om een lekkere quiche te bakken. Bovendien kan je eindeloos variëren en jouw quiche pimpen zoals jij het wil.
We kennen een aantal klassieke combinaties, deze gerookte zalm en prei, das veruit de meest bekende versie denk ik. Maar het blijft voor mij een serieus goeie keuze! Trek die frigo open en scharrel je ingrediënten bijeen, klaar om er aan te beginnen?
Quiche met gerookte zalm en prei
Course: Lunch4
personenEen heerlijke hartige taart met een vulling van gerookte zalm en prei, deze quiche heeft het al. Wil je er graag een fris slaatje bij met een vinaigrette? Dat kan! Laat het jullie alvast smaken.
INGREDIËNTEN
1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
Voor de vulling: 150 gr gerookte zalm, 3 preistengels, een klontje boter, 4 eieren en 150 ml culinaire room (20%), 1 citroen, peper en zout
Voor de afwerking: wat verse groene kruiden
BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 200°C
- Bedek een ronde bakvorm met het opengerold kruimeldeeg.
- Snij de zalm in dunne repen. Verwijder het groen van de prei en snij het witte gedeelte in schijfjes. Stoof de prei zachtjes aan in boter, laat vervolgens uitlekken in een zeef.
- Klop de eieren los met de culinaire room. Meng hier de zalm en prei doorheen en breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
- Giet het mengsel uit over het bladerdeeg en bak gedurende 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Versier met verse groene kruiden alvorens te serveren.
Deze quiche gemaakt en hij is superlekker,ook de rest van het gezin was fan@
Daar word ik gelukkig van. Dank je wel Cathy 😘